Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Ariva 200 - potíže s čtením karty

Ahoj všem, má někdo zkušenost s Arivou 200 - při vypnutí a následném zapnutí nečte kartu Skylink - konkrétně nenačte HD programy např. Nova HD/CT HD - ostatní SD jedou. Stačí kartu povysunout a dát zpět a HD najedou okamžitě a jedou opět do vypnutí...kartu jsem zkusmo podložil, ale výsledek stejný. Setkal se někdo už s tímto jevem? může být špatná čtečka jako taková?..děkuji za radu..v nejhorším případě se teda vyhodí,ale jela super asi 3 roky :-)

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ariva 200 - potíže s čtením karty

Ještě dodatek FW mám nový a chová se to pořád stejně jak se starším softem tak s novým.. :lookaround:

Pájík

Když SD jedou a HD ne tak karta bude zasunuta správně.
Spíš bych to viděl neprováděl jsi nějakou aktualizaci fw nebo keys.db mě to příjde jako, že ty SD ti to dekóduje přes emu a na kartu si to nešáhne.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

treba si to prečítať celé aj niekoľko krát a až potom odpovedať. Po vysunutí a opätovnom zasunutí idú aj Hd programy.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@oneeeee

tak v tom případě mu karta ve čtečce blbne ale ty SD jedou přes emu. Jinak to nemá logiku jak se liší EMM na HD a SD programy?

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors

to:killors, děkuji, aktualizaci jsem prováděl až po tom co to nejelo, je tam poslední 2.18B8 ...dá se někde nastavit nebo je vidět že to na kartu kouká? když ale povystrčím a znovu dorazím.. mělo by to na to vliv?..

Pájík

killors

tutově tam má na(nevhodné slovo)né klíče na Skylink a hádá se mu to.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

můžete mi někdo poradit co tam mám dát za FW aby to bylo dobře?..a nemusel jsem kartu chodit vytahovat? děkujuuuu

Pájík

vypni zapni přijímač a když nepůjdou HD programy koukni do menu Čtečka karet nebo tak nějak jestli jsou tam ellementy a karta je načetlá. Jestli není načetlá tak je problém s kartou a SD jedou přes EMU

killors

Mám tam tohle staženo z ab-for*

A200_2.18B8p_kudma611_2Fav_48sat

Pájík

V menu čtečka jsou vodorovné dva pruhy a jinak prázdno.. co s tím mám teda udělat? děkuji za radu co dotoho nacpat za FW

Pájík

teda odzkoušený normální FW (jaké číslo) pokud je tohle nenormální jestli mi rozumíte....

Pájík

zkus stahnout oficialni soft ze stránky http://www.ferguson-digital.eu/en.html

killors

Díky, našel jsem ten samý FW, ale ofiko má nějak málo MB..asi proto teda tamten obsahuje "něco"navíc.. a to by mohlo způsobovat problémy..zkusím

Pájík

A frekvenci čtečky máš nastavenou na jakou hodnotu? 3MHz nebo 6MHz? Pokud máš 6MHz dej 3MHz a mělo by to být v pořádku. Takhle se to chová pokud je nesprávně nastavená hodnota na 6MHz.

cha-cha

mám 3.6..to jsem koukal jako první

Pájík

a nebo hele jestli chces emu na austriasat atd tak ještě si tam tu 2.18B8p nech a zkus tam natáhnout setting od lossose najdeš ho na tvfreak

killors

Tak to jo. Pak může být problém v kontaktu čtečky, ale to bys musel vyzkoušet tak, že by jsi z jiné Arivy přemontoval mudul se čtečkou a odzkoušel jestli se to chová stejně nebo je to v pořádku.. Protože SD ti jdou z EMU a HD z karty, proto vždy po vypnutí a znovuzapnutí přestanou fungovat. Taky to může být problém s FW, zkus ho místo USB dostat do Arivy přes RS232 port. Někdy zůstane něco v paměti a pak je problém. U veškerých Ariv co měly tento problém v mém okolí, to vždy bylo způsobeno špatně nastavenou frekvencí čtečky na 6MHz.

cha-cha

Tak pánové jsem z toho jelen : mezitím co řešíme tady ten problém se to normálně rozjelo a vypínám a zapínám dokola a jede naprosto normálně...akorád v meni jsem se všiml volby "bloker" a ten jsem pro jistotu dal jako disable -jestli to nebylo tím teda..ale jede jako z praku -nestačil jsem tam ten ofic FW vůbec dát a zdá se mi že je to ok -frekvence čtení čtečky je na 3,6Mhz..fakt nevím už ..jestli jí nebylo taky horko teda .-))

Pájík

Tak zas zpátky na stromy :(( ... závada se znovu objevila-instaluji ofic FW, ale zdá se mi že by to fakt mohlo být teplotou-už jse zas delší dobu ariva zahrátá a v menu ve volbě čtečka není nic..

Pájík

A ta karta je co? Čisté IR nebo ICE?

cha-cha

je to výměna takže ice

Pájík

V menu zápis na kartu jsem musel dat povolit.jsou tam 4 položky pod sebou..všechny povolit..mám 202 a taky mi nešly hd..třeba to pomuže...

Yezu
Registrace: 10/2006

Ty voe, a dodrzujes pitny rezim ? :O

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

naskenuj nanovo.tovarne nastaveni.

sano1
Registrace: 4/2009

Pájík

Mám ten samý problém Kartou to mení, v jiné arivě jede normálně, pokud přehraju FW z chodící arivy do té co kartu nebere, tak stejně nefunguje. Pokusím se to rozpitvat, zdrojem to určitě není, napětí jsou jak mají být a zkoušel jsem i prohodit zdroje a čtečky, bez výsledku.

Rudolf
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra