Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Anténa DVB-T K37

Ahoj, prosím o doporučení Antény pro K37 z Prahy. Lokalitou jsou Brdy tj. od Prahy daleko a signál dle měření nehomogenní s velmi nízkou úrovní - měřeno s Log 2845. Pro soukromníka použitelné, ale potřebuji zesílit pro domovní zesilovač a tam už nedosahuji potřebných parametrů. Než začnu laborovat s kanálovkami které v těchto případech hrají jak kde, tak jsem se chtěl poradit zda má někdo ve velmi členitém terénu nějakou zkušenost.. Nedávno jsem řešil K 44 a hrálo nejlépe české síto, zatím jsem tedy nezkoušel..nicméně antény Alcad např. 547 už asi stejně neseženu..většina antén má zisk navýšený na vyšší kanály, ale já potřebuji ten 37.. díky za zkušenost a nekamenování... :lookaround:

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

tonku

nevím,jestli píšeš na mne,dnes jsem se vrátil z dovolené,délka nocí s tím nemá co dělat :laughing: :laughing: :laughing: :O

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@tonek

a když na 0.1W koncový stupně WIFI připojíš anténu se ziskem 26dB , kolik je vyzářený výkon?
Na kterých kmitočtech máš subharmonické, pokud čínský koncový stupeň nemá selektivní výstupní filtr ? Děkuji za odpověď.

RAFI007

RE: Anténa DVB-T K37

pokud nezk...víš konektory tak řádově 40 slovy čtyřicet wattů

a subharmoniky dle fourierovy transformace jsou závislé na zdroji a zátěži a spočítat je jen tak nedokážu !!!

a další otzky nebo jsem propadl ???

:)))

tonek
Registrace: 1/2009

@tonek

Odpovim ti na otazku - nase firma dela servis elektroniky a elektromontaze (hlavne slaboproud - EZS, data, STA, ale i montaze Wifi - 8let jsem jednu wifi sit provozoval). Pokud ti wifi zarizeni rusi v TV pasmu, je nekde vada. Uplne normalne mame na desitkach mist UTP kabely i koaxy (ne pradelni snury) vedle sebe a absolutne zadne problemy nejsou. A ver tomu, ze na nekterych mistech nemam TV signal zrovna ucebnicovy.

J a
Registrace: 7/2005

za prvé jsem se nic neptal , za druhé mi zádná WIFI nic neruší a za třetí nemám žádný problém !

pouze jsem si dovolil napsat že mimo harmoniky jsou i SUB harmoniky !

tak pěkný večer !

:8)

tonek

2400/4=600MHz=37k.
Sloučení DVB-C a DVB-T relátkem 112:odstup 35dB, požadavek normy 40dB.
Odpověz si sám, jestli jsi propadl.

RAFI007

ptal jsi se na kmitočty ! a ty nejsou jen celistvé násobky .

a co úrovně zkus něco napsat.!

a ohledně toho relé , nejde o normu jde o to zda to funguje

ale vše je věc názoru , hlavně že pokecáme.

hlavně bacha aby si taky nepropadl !!!

:laughing:

tonek

TO: Všem, Vážení- je to uplně jedno od čeho to je a v tuhle chvíli mi debaty co kdo dělá nebo nedělá opravdu, ale opravdu nepomohou :-) Forum na Parabole mám rád hlavně proto že jsou tady rozumní lidé kteří zkušenosti mají a kteří občas pomohou a poradí a chovají se ohleduplně a nearogantně a jsou to prostě odborníci a praktici kteří umí poreferovat a nezlobí se i na laiky co nic nevědí a proto jsou tady prostě v diskuzi naprosto nezbytní. Diskuzi na Parabole mám pro ty odborníky rád...a věřím že se to časem tady nezvrhne na osočování co kdo neumí a že se i normální lidé mohou diskuze zůčastnit bez toho, aby se člověk bál že z něj udělají méněcenného. Děkuji Všem za diskuzi..

Pájík

pokračování

zde:

https://www.parabola.cz/forum/topic-78609/

:))

tonek

TO: Saxon, zapomněl jsem Ti říci že jsem včera vyzkoušel Neo 086 - konstatuji že je opravdu o chlup lepší na spodku pásma oproti jiným běžným typům, ale na Bu547 to prostě stejně nemá - máš naprostou pravdu. Použitelné je, ale není to prostě ono co jsem měl u 547 zažité. Pokud by nebylo rušení opravdu silné a nepotřeboval jsem do rozvodu signáĺ více posilovat tak by to šlo..tj. pro soukromníka o 2-5 TV ano -pro 56 bytů už z toho více nevyždímám...je to prostě spousta faktorů, které mi signál degradují a z rozvodnice pak už leze uplně něco nepoužitelného..prostě klasika :-/ ta informace je spíš jen pro tebe, jde jen o konstatování stavu..

Pájík

když už

jsem sem vlezl, célý se mi to nechce číst ale pokud máš použitelný signál pro 5 tv tak ti ho rozvedu i pro 500!
třeba mrkni na WHX-822 a tuhle řadu dělají i 132dBmikroV!

tonek

TO: tonek, ano to jde, ale v tomto případě je to už o citlivosti boxu. Měřák ukazuje velmi vysokou chybovitost a téměř žádný užitečný signál, odstup signálu a šumu je opravdu nízký tj. set.top box u antény jen tak tak hraje, ale je to opravdu na hraně - jakákoliv manipuace ze signálem vede k nepoužitelnosti.. to opravdu pro bytovku použít bohužel nejde a zlepšit parametry = zlepšit vstup - ale není už čím. Prostě regionální mux cca 60km od vysílače a v členitém terénu kde je problém ulovit i 100Kw Cukrák + rušení místní = nebude nic..

Pájík

pokud u antény tak tak hraje tak se určitě dá selektivním nízkošumovým zesilovačem vytáhnout k použitelnosti, jestli tebou popsaný stav je již s tím , tak jim nabídni sat alternativu (konverzi do DVB-T), (nevím co na tom 37 kanálu chytáš ?)

tonek

To: Tonek, už jsem zkoušel teroz i Ivo kanálovku i pásmák, vše vede k ničemu - nedokážu vytáhnout kvalitu ani anténou ani ničím jiným..K37 - reginální síť 7 (ČT1HD/CT2HD/Retro/ČT-déčko/ART)

Pájík

tO: Tonek zkoušel jsem i jiné vysílače jako Klínovec = naprostá 0 na K50 ani náznak, Benešov Kozmice 23K to samé, Holoubkov má asi 2W ikdyž není daleko tak terén a 2W ! no prostě hrůza, Plzeň K38 také ani ťuk , tkaže jedině Praha ale tak jak to je..prostě musím konstatovat že budeme muset počkat kdyby tak dali na Louštín do Rakovníka kde již beru Mux 4 a ten je v relativně dobré kvalitě..terén v Brdech je prostě pro TV signál docela komplikovaný.

Pájík

jo Brdy

jsou ideální i pro radary!

dojeď sem abys viděl Mux 4 :))) :laughing: :)))

něco sem kdysi dělal od Křivoklátských lesů, přez Žebrák Hořovice , Hostomice až do

NEUMĚTEL ! ha ha

tonek

Ano.. za Hořovicemi směr Plzeň..to je ten kraj :-)takže víš asi odkud vítr fouká a jak se tam ty signály ohýbají nebo spíš neohýbají .-)

Pájík

TO: Všem, rušení je velmi intenzivní a K37 je ze za kopce velmi slabý a nekvalitní - prostě je to region Praha a Brdy jsou Brdy, dokud nebudu mít signál v lepší kvalitě abych zaručil stabilní příjem a tím i větší odstup od šumu samotného tak realizaci odkládám, za stavu co nyní panuje není možné to spolehlivě bez výpadků vytáhnout. Mění se to hodinu od hodiny a podle typu rušení se jedná o hlavně o pojítko mezi závody v Hořovicích a Zbiroze - bohužel je to prostě i v dráze příjmu a pakety posílané jsou velmi silné a dobře rozeznatelné. V sousední vesnici už nepřekáží kopec před bytovkou a není tam pojítko a tam hraje uplně normálně..toliko k pozorování a výsledku měření.. :-/

Pájík
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra