![]() |
|
Problém Diseqc4/1+motorProsím o radu nebo nápad.Již delší čas provozuju multifocus + motor, přičemž přes přepinač 4/1 mě vždy motor jel v pořádku. Včera jsem po delší době chtěl motorem otočit a nic. Když jsem jej dal napřímo mimo přepínač jede v pořádku. Zkoušel jsem různé vstupy do přepinače (ale všechny jsou funkční s "pevným" LNB), ale nic...:-( Přepínač je asi půl roku nový standardní EMP...nevím jestli je chyby v přepínači, motoru nebo v přijímači?! :-/ .................
|
kaspi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 821 |
![]() |
|
RE: Problém Diseqc4/1+motorKolego, chce to otestovat: jiným Dis. přepínačem i Sat-recev. Potom poznáš a chce to mít doma něco do zálohy. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Problém Diseqc4/1+motorPrepínač daj medzi motor a LNB. |
juro1970
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 638 |
![]() |
|
RE: Problém Diseqc4/1+motorVacsina prepinacov neprepusti diseqc 1.2 povely pre motor, bud daj diseqc spaun, alebo ako pisal juro stb-moto-prepinac-lnb.Nazdar |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
Mam Diseqc4/1 znacky Amiko 1 antena s motorom a dalsie solo anteny 36e,28e,23e a motor otaca jak pila.Diseqc je tesne za prijimacom Amiko 8000 a motor SG-2100 a ziaden problem. Pouzivam lepsie koax kable Draka a Nordix |
Ylva
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
RE: Problém Diseqc4/1+motorA co 8in přepínče - ty propouštní 1.2 povely? DíkyT90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 224 |
![]() |
|
RE: Problém Diseqc4/1+motorDíky všem za fundované odpovědi. Používám ověřený přepínač EMP 164IW. Vzhledem k tomu, že jsem jej měnil před pár měsíci si nejsem jist, jestli jsem přes něj točil motorem.Nevíte někdo jestli tento propouští povely pro motor? Dá se to nějak z technických údajů zjistit? .................
|
kaspi
![]() |
|
RE: Problém Diseqc4/1+motorJo a ta varianta s přepínačem až za motorem je taky zajímavá, ještě jsem o ni neslyšel. Tzn.že výstup z motoru, který jde nyní do lnb na otáčivé parabole, by šel nejprve do do přepínače, zřejmě do výstupu (out), a do jednotlivých vstupů (in1-in4) by šly koaxy jak od lnb z točivé paraboly, tak z lnb na pevné parabole (multifocus)?.................
|
kaspi
![]() |
|
S4/1PCN-W1je normálně průchozí pro Diseqc příkazy. Otázka je, jestli v obvodu LNB nevznikají díky vyššímu odběru proudu díky motoru nějaké ztráty napětí, že se ti motor neotáčí. Chce to prověřit pořádně vedení, především pak provedení konektorů. Taky je otázka, jak máš nastavené pořadí povelů v receiveru. Jestli ti to ale takhle chodilo a nyní ne, pak tam asi problém nebude.S4/1PCN-W1 můžeš poslat do Klatov, využívej výhody solidní tuzemské firmy. R^ On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Problém Diseqc4/1+motorLNB připojené přes motor a relé ti chodí? Protéká proud, jak velký?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Problém Diseqc4/1+motor@saxon) děkuji za reakci, to je dobrý nápad, zkusím prověřit ten proud co jde přes přepínač, protože lnb na parabole s motorem normálně funguje, jen s tím motorem to nehne.Jestli tam bude nějaká ztráta, tak jej zkusím reklamovat... i když jde o položku něco málo přes stovku... .................
|
kaspi
![]() |
|
![]() |