![]() |
|
prijem astraAhojte. Instaloval som novu parabolu a nemozem chytit dobry signal na astru 23,5 cca 40% ale astru 19,2 chytim super. Zavadza tam trochu budova. Vyriesi to duo lnb? Ten nataca na aku astru? |
mimi1983
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: prijem astranějak nechápu co potřebuješ? Chytat obě družice? nebo ti šlapou obě družice na 1 LNB tomu bych nevěřil.Pokud je tam překážka vyřeší to pouze nějaký vyngl nebo přemístit anténu. FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
RE: prijem astraKed tocim satelitom astra 19,2 o.k ale tu nechcem. potrebujem 23,5 a tam blbi signal a satelit uz v podstate nemozem premiestnit. Chcem vediet ci ho nemozem naladit na tu 19,2 a kupit duo lnb 4,3.dik |
mimi1983
![]() |
|
RE: prijem astraJenže pokud v trase signálu něco vadí tak to takhle nevyřešíš. Jedině dát parabolu výš nebo na nějaký to rameno o tu překážku se to snažit posunout. Já měl takhle problém na chalupě se stromem. Nakonec jsem musel dát parabolu výš.Taky jsem se setkal, že tyč nebyla svislá dle vodováhy 19,2E plnej signál a 23,5E nic moc tyč jsem vyšteloval dle vodováhy a bylo to ok FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
RE: prijem astrapokud je problém s natočením (krátká konzola) tak by ti to mohlo pomoci. Stejně by jsi to vyřešil pouze posunutím LNBmimo osu doprava při pohledu zpoza paraboly) pokud ovšem nevidíš na družici nebo je částečně zastíněna tak s tím nevy....š !!! :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
killorsa přitom stačilo potočit konvertorem ! |
tonek
![]() |
|
Je možnost - 2 způsoby.Za prvé jak píše kolega killors : změnou přemístění konzole pro parabolu do strany "v.t.p." do prava, nebo napřed delší vyložení. Za druhé - řešení je nastavit monoblock v obráceném gardu - tedy dát na ráhno do uchycovače u monoblocku LNB č.1. na 19,2°E na přímo a LNB č.2. je na pravo na volno a šilhá na 23,5°E z pohledu stojím za parabolou - min.80.cm. Mám vyzkoušeno a ta změna pomohla a je to v menu nastavení stejné: Dis. 1. 19,2°E a Dis. 2. 23,5°E . R^ :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: prijem astraAky silny signal mas na Astre 1 - 19,2 /%/.Si určite isty že chytaš Astra 1? Astra 23,5 musi mať tiež dobry signal.Nepišeš o aku budovu sa jedna /poschodova/a kolko je vzdialena od tvojej paraboly.Oproti mne je 3-poschorova bytovka ,10metrov a žiadny problem .Signal Astra 23,5°je 92%.Takža nastavuj znovu od /juh/nula stupnov a pootačaj s citom. |
sano1
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 439 |
![]() |
|
RE: prijem astraNa astre 19,2 (podla fta stanic) mam 90% na astre 23,5 40% a ide len na 12525MHz.je to na tretiom poschodi a prekazka je cca 8-10m. |
mimi1983
![]() |
|
RE: prijem astratu si zadaj co potrebujes a uvidis ci ti nieco zavadzia, az potom rob nejake upravy s parabolou.http://www.dishpointer.com/ |
yooo
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 73 |
![]() |
|
RE: prijem astraZle nastavenie:Držiak paraboly musi byť kolmy. Zober do ruky kompas,alebo aplikaciu kompas v telefone a otoč parabolu na juh / nula stupnov /.S citom pohni parabolou na Astru 1./na vychod/Naskoči ti signal.Parabolu presne nastav vertikalne aj horizontálne ,dokonca aj LNB.Ak si dosiahol najvyšši možny signál s citom 1cm pohni na vychod na Astru 23,5.Signale musis mat okolo od 80% a viac .Ak Astra1 ked ma 90% ,tak Astra 3 musi mať tiež.Bytovka ti nemôže robiť problem. |
sano1
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 439 |
![]() |
|
sanobez znalosti situace, nemůžeš nic tvrdit , proto nepiš blbosti !!! |
tonek
![]() |
|
RE: prijem astraTady je zase mouder! Píše, že "Zavadza tam trochu budova"! Tak buď překáží a z té Astry nechytne nic, nebo nepřekáží a pak je problém jinde! Nevím co to znamená, že překáží TROCHU...... |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
Tondachmůže být zastíněná polovina (nebo jiná čast) paraboly !!! |
tonek
![]() |
|
![]() |