![]() |
|
zapojení ant.zasilovačů bez zp.vazby s BFR90,BFQ69Žádám tímto někoho zkušeného o poskytnutí hodnot rezistorů jednotranzistorového zesilovače s BFQ69 a dvoustupňového s tranzistory BFQ69 ( 1.stupeň ) a BFR90/91 ( 2.stupeň ). Jedná se mi o rezistora mezi bází a kolektorem a odporem do kolektoru. Mám stará amatérská rádia, kde jsou hodnoty pro napájení 18V a samozřejmě současné napáječe jsou 12-ti voltové. Pracovní body tranzistorů jsou v doprovodném textu určeny, ale musel bych zřejmě experimentovat a přizpůsobit zkusmo rezistory jinému nap.napětí. Nemá někdo tuto problematiku již odzkoušenou...???DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
Logicky vzato,by ty odpory měly být o 1/3 menší. Jinak určitě bude někde něco na webu. Literaturu momentálně nemám k dispozici, takže víc nepomůžu.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: zapojení ant.zasilovačů bez zp.vazby s BFR...Napájení pro tyto zesilovače bylo navrženy záměrně 18V -vše je popsáno v modrém AR.Co ti brání použít laditelný napájecí zdroj.Já jsem je léta používal a chodilo to i na menší napájecí napětí.Jinak místo rezistorů lze použít provizorně laditelné trimry a nastavit tak pracovní body tranzistorů.. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
RE: zapojení ant.zasilovačů bez zp.vazby s BFR...Napájení pro tyto zesilovače bylo navrženy záměrně 18V -vše je popsáno v modrém AR.Co ti brání použít laditelný napájecí zdroj.Já jsem je léta používal a chodilo to i na menší napájecí napětí.Jinak místo rezistorů lze použít provizorně laditelné trimry a nastavit tak pracovní body tranzistorů.. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
RE: zapojení ant.zasilovačů bez zp.v.. ten kto si to nevie vypočítať- tak by to nemal ani stavať...- to hovorím po cca 45 ročnej praxi.. :laughing: |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
když névypočítat tak aspoň NASTAVIT !?Rv :lookaround: R^ |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
jesli si pamatujita sem pchal na bazi a kolektor 10k,a od napajania 1k vyskušaj ! je to už par rokov :)) |
WADER
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 1 077 |
![]() |
|
RE: zapojení ant.zasilovačů bez zp.vazby s BFR...Stačí ak zmenšíš odpory v emitoroch na 620 ohmov. Pozor - musia mať veľmi krátke vývody. Alebo pripoj paralelne k pôvodným také isté odpory ako sú tam. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
![]() |