Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

zapojení ant.zasilovačů bez zp.vazby s BFR90,BFQ69

Žádám tímto někoho zkušeného o poskytnutí hodnot rezistorů jednotranzistorového zesilovače s BFQ69 a dvoustupňového s tranzistory BFQ69 ( 1.stupeň ) a BFR90/91 ( 2.stupeň ). Jedná se mi o rezistora mezi bází a kolektorem a odporem do kolektoru. Mám stará amatérská rádia, kde jsou hodnoty pro napájení 18V a samozřejmě současné napáječe jsou 12-ti voltové. Pracovní body tranzistorů jsou v doprovodném textu určeny, ale musel bych zřejmě experimentovat a přizpůsobit zkusmo rezistory jinému nap.napětí. Nemá někdo tuto problematiku již odzkoušenou...???

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008
Odpověď v diskusním vlákně

Logicky vzato,

by ty odpory měly být o 1/3 menší. Jinak určitě bude někde něco na webu. Literaturu momentálně nemám k dispozici, takže víc nepomůžu.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: zapojení ant.zasilovačů bez zp.vazby s BFR...

Napájení pro tyto zesilovače bylo navrženy záměrně 18V -vše je popsáno v modrém AR.Co ti brání použít laditelný napájecí zdroj.Já jsem je léta používal a chodilo to i na menší napájecí napětí.Jinak místo rezistorů lze použít provizorně laditelné trimry a nastavit tak pracovní body tranzistorů..

Fanyn
Registrace: 11/2007

Napájení pro tyto zesilovače bylo navrženy záměrně 18V -vše je popsáno v modrém AR.Co ti brání použít laditelný napájecí zdroj.Já jsem je léta používal a chodilo to i na menší napájecí napětí.Jinak místo rezistorů lze použít provizorně laditelné trimry a nastavit tak pracovní body tranzistorů..

Fanyn
Registrace: 11/2007

RE: zapojení ant.zasilovačů bez zp.v

.. ten kto si to nevie vypočítať- tak by to nemal ani stavať...- to hovorím po cca 45 ročnej praxi.. :laughing:

dano01
Registrace: 11/2008

když né

vypočítat tak aspoň NASTAVIT !?

Rv :lookaround: R^

tonek
Registrace: 1/2009

jesli si pamatuji

ta sem pchal na bazi a kolektor 10k,a od napajania 1k vyskušaj ! je to už par rokov :))

WADER
Registrace: 12/2009

Stačí ak zmenšíš odpory v emitoroch na 620 ohmov. Pozor - musia mať veľmi krátke vývody. Alebo pripoj paralelne k pôvodným také isté odpory ako sú tam.

Karner
Registrace: 3/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra