Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vypadávající zvuk

Ahoj,
mám dotaz,jestli se vám taky stává,že někdy při přepnutí na jiný program asi po třech vteřinách vypadne zvuk a asi po dalších třech vteřinách opět naskočí a už jde normálně.

Mám Panasonic led ET50E sat. Technisat Isio,modul TechniSat TechniCrypt Irdeto , Skylink

Dík za radu.

slava68
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vypadávající zvuk

ako máš nastavený HDMI-CEC ?

Dagy2
Registrace: 11/2010

Teď nevím,píšu z práce.
Jak by to tedy mělo být správně ?
Děkuju ti,doma bych na to kouknul.

slava68

Zjisti a potom nám napiš - zda se to děje při přepnutí u programů s rozdílnou polaritou V/H a co na stejné polaritě H/H a V/V. Potom např. rozdíl mezi FTA a Crypto a dále jak např. na 19,2°E nebo 23,5°E.. A zkus Modul SMIT IRDETO HD CI/CI+.

CES
Registrace: 4/2007

Ok kouknu na to.
Dík

slava68

slava68

vyskusaj ine moduly, mam podozrenie, ze by to mohli sposobovat tvoje Tech. Irdeto.
Vyskusaj ci to robi aj na FTA, alebo len kodovane - ako pise CES.

HornetF18
Registrace: 10/2011

zvuk na Isiu - HDMI je nastaveny na PCM

HornetF18

PCM tam určitě mám nastaveno.

slava68

Mam rovnaky problem so zvukom na Technisat DigiCorder ISIO S + modul TechniSat TechniCrypt Irdeto, ale ako pise HornetF18 je to sposobene uvedenym CA modulom. Na nekodovanych programoch ten problem nie je, ani ked som pouzival CA modul Smit Irdeto. Ako vyhodu tohto modulu vsak vidim moznost dual decrypt dvoch SD programov z rovnakeho transpondera. (PIP)

IVOzNR
Registrace: 4/2011

IVOzNR

To iste dokaze aj Mascom....a aj stare Tech.Cw. Navyse, ten modul vypaluje hnede flaky na kartach.....a robil problemy pri dvojitom nahravani.
Na to, ze bol vyvinuty v spolupraci zo Skylinkom (ready), tak funguje dost zle ...v tychto nasich dvojtuneroch, je pouzitelny akurat tak z nudze.

HornetF18

Skylink při vývoji tohoto modulu tak možná spolupracoval na počeštění menu, jestli vůbec. Ale možná se mýlím.

Ale k problému. Nevím jestli mám něco podobného, ale u TechniSatu HD8-SX také občas po přepnutí vypadne zvuk, ale už se mi to stalo i při přepnutí na FTA kanál. Přepnul jsem na ČT24, a obraz bez zvuku. Takže já bych soudil, že u mě to nebude modulem, ale je fakt, že slava68 popisuje trošku jiné chování. jemu ten zvuk po 3 vteřinách zase naskočí, u mě ne. Musím přepnout na jiný program a zase zpět a pak to většinou je v pořádku. Je to však tak sporadický jev, že jsem to i přestal řešit.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Ten jav by sa dal popisat aj ako take zakoktanie zvuku. Robi to len na kodovanych kanaloch.
Nechapem, preco musis obhajovat v kazdom prispevku Skylink? Tak to bolo prezentovane na strankach Omko, v akej miere spolupracovali, to je uz druha vec. Ale to nepatri do tejto temy a nechcem to tu rozoberat. ;)

HornetF18

Mám isio s1 a u minulých firmware se mi párkrát stalo že po přepnutí kanálu nešel zvuk pomohlo jen vypnout a zapnout přístroj. Poslední firmware to ještě neudělal.

satman1
Registrace: 9/2010

HornetF18

Až na to, že na stránkách Omko je (a vždy bylo, co já pamatuji) uvedeno, že pro modul TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+ byl odladěn software ve spolupráci TechniSatu s firmou Omko Digital speciálně pro nové přístroje TechniSat.
Zmínka o Skylinku je tam pouze v tom směru, že modul získal certifikát Skylink Ready.
Nikdy tam víc nebylo ani to nebylo jinak napsáno.

Takže si příště poznámku o nějakém mém obhajování Skylinku odpusť. A pokud navíc píšeš, že to dělám v každém příspěvku, tak lžeš.

Ani já to nebudu dále rozebírat. Ale uvést na pravou míru to bylo nutné.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

joscer

nediv sa že hornet je podráždený keď počuje o tomto module, ktorý u jednoho pána "běží jako víno". Nabaláchal hromadu ľudí, ktorí si ho kúpili a je skoro nepoužiteľný. Dnes sa k tomu nechce ten pán ani len priznať.

moja prvotná reakcia v tomto príspevku bola ale o niečom úplne inom - mal som na mysli nastavenie ovládania TV z ISIO cez HDMI. či pri prepnutí kým si TV a ISIO pokecajú cez HDMI ako má ktorý čo nastaviť nachvíľu nestiahnu zvuk aby ich to nerušilo.
Aby som vás potešil (najlepšia radosť je škodoradosť) u VU+ solo2 mi vypadol zvuk po každom piatom prepnutí úplne.

Dagy2

Dagy2

Dagy2 a jaké moduly by jsi doporučil ty nebo jaké máš na isio s 1. Testl bych

satman1

slava68

Daj original modul vyrobca Irdeto-Irdeto SMIT HD.Ak vypadavanie zvuku je dalej,chyba v nastaveni alebo zapojeni.Skus len HD-kablom,žiadna scart.alebo čiste scart.alebo potom v nastaveni.

sano1
Registrace: 4/2009

Myslím, že jde o systémovou závadu

Das Original. Kdysi dávno mě zvuk zlobil při přepnutí stanice na Technisatu HD 8 SX. Někdy trucoval i při opakovaném přepnutí. Platilo to úpouze pro HDMI. Při provozu na komponent zvuk nezlobil vůbec!
Doporučuji majitelům Technisatů ISIO, HD 8 SX vyzkoušet komponent, aspoň zvuk.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

satman1

mám sťastie že ešte fičím na TS Mutlicrypt moduloch CRW/conax. S ICE kartami bežia vynikajúco, žiadne víkendové problémy, nábehy po zaplatení balíka rádove v sekundách.

čo poradiť k ISIU - asi najviac skúseností s odskúšanými modulmi tu má Hornet.
U SMITU bol zo začiatku problém, že sa nedalo nahrávať, Technicrypt a Mascom fungujú v závislosti na verzii FW v ISIO.

K zvuku - ako máte nastevený HDMI Technilink? Skúsil by som ho vypnúť na oboch stranách - ISIO aj TV.

Dagy2

Ty mascomy běží celkem dobře jen nesmím na HDD překročit 90 procent pak někdy nahrává tmu. Já už to štěstí neměl už nebyly ke koupi .

satman1

Zdravím,tak jsem včera přepínal mezi různými programy na Skylink a ani jednou problém se zvukem.
Nastavení hdmi mám opravdu PCM.

V nastavení by to být asi nemělo,to by to podle mně dělalo pořád.

slava68

slava68

pisal som aj do ineho vlakna o tomto, u mna je tiez vsetko ok. Mal som problem s platenym balikom. Ako by povedal jeden znamy, ide to ako víno alebo ako z praku ;) R^
Problem bol mozno mimo tvojej obyvacky.

HornetF18

PCM s tým naozaj nemá nič spoločné.
A čo HDMI-CEC Technilink (už asi tretí krát)

Dagy2

Moje zkusenost. Mam ISIO, 2x modul Technisat cryptoworks + 2x ICE. HDMI mam na bitstream, HDMI-CEC vypnuto. Pri tehle kombinaci se drobne vypadky zvuku objevuji v pripade, ze se na pozadi jeden program nahrava a zaplneni disku je pres 90 nebo 95%. Po uvolneni mista na disku mam opet sestavu bez vypadku zvuku.

izidor
Registrace: 3/2008

Tak som vyskusal tie nove Technisat Irdeto moduly. S poslednym fw v Isiu to ide ok az na start ... teda neviem, ci je ten problem len u mna alebo vsade. Po zapnuti neustale hlasky o kodovani, inicializacii modulov. Raz jeden, potom druhy, potom prvy, donemoty. Nakoniec nabehne obraz aj zvuk a ide to normalne.
S jednym modulom a kartou ok. Pri dvoch problem zo startom.
Samozrejme som moduly daval korektne.
Nahravky, aj dvojite ok, PIP ok, prepinanie ok, plateny balik ok.
Zatial som ich nechal v prijimaci, uvidim ci nadalej bude problem pri starte, ak ano davam naspat Mascomy, tam nie je ziadny problem.

HornetF18

@ HornetF18
Já jsem ty hlášky omezil v nastavení modulu.Některé to hlásí po startu i mně,ale nabíhá rychle.

slava68
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra