Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ožarovací uhol konvertoru

Kam správne nasmerovať konvertor na parabolu aby sa dosiahlo najlepšieho príjmu? Parabola ofset 95 cm a LNB Inverto ultra black

sandro
Registrace: 8/2013
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ožarovací uhol konvertoru

Už viem - kuba si mýli parabolu s balistickou krivkou - ktorá by bola tiež parabolická, ale počíta aj s odporom vzduchu...

...z toho vyplýva, že kuba je tzv. "guma" - niečo ako major Terazky a jeho Žižka so samopalom, lebo terazky som majorom!!! R^ R^ R^ :laughing: :laughing: :laughing:

brga
Registrace: 9/2009

kubíčku

klidně mě ponižuj,od tebe to beru jako pochvalu,ale jistě víš,že to čte i někdo jiný a ten někdo si o tobě dělá hezký obrázek R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

panove, s (nevhodné slovo)ama se nebavím. Pokud chcete urážet a argumenty jsou vam cizí, tak sbohem. Jen me vas je lito.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kubo

tu osmou třídu si nastuduj,než budeš radit a někomu nadávat do jednoduchých,momentálně vedeš R^ :laughing: R^

pierrepetr

...tak teda ideme k argumentom:
parabolu zostrojíš tak, že si zoberieš priamku a bod (ten sa volá ohnisko a je iba jeden!). Z tejto priamky budeš vztyčovať úsečku a takú istú úsečku zároveň aj z toho bodu a to tak aby sa ti tie úsečky spojily na druhom konci v jednom bode. Ten bod je bod paraboly a takýchto úsečiek keď vztýčiš nekonečne veľa v nekonečne rôznych dvojiciach dĺžok, tak budeš mať aj nekonečnú parabolu.

Tak - dal som nejaké argumenty a teraz daj ty svoje a popíš nám zostrojenie parabolickej krivky s viac ako jedným ohniskom - držím ti palce!

brga

brga

už jsem psal. jsi (nevhodné slovo). Ja o voze.............

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

brga

to je na něj moc složité,tohle se už bere v deváté třídě,kubo,jednoduše,kolik dáš do paraboly LNB,tolik máš ohnisek,někdo jedno,jiný tři,někdo našel i šest ohnisek R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

že by ti začalo zapalovat?

kuba

kuba - dal som si stránku znovu načítať, ale stále sa mi nezobrazil tvoj argument...
...žeby o tebe už vedeli aj v ESETe...?! :laughing: R^

brga

kubo

děkuji,že jsi tady,konečně jsem se dozvěděl,že rotační parabola má mnoho ohnisek :laughing: :laughing: :laughing:

pierrepetr

brga s tebou fakt nehodlam diskutovat. Jsi u me mimo diskusi. Neco jako Pepek Vyskočil.

kuba

Do kelu! :laughing:

brga

kuba

ale jako nestranný pozorovatel v této problematice,brga má argumenty,ty jen meleš a ponižuješ jiné,zamysli se nad sebou R^ :lookaround: :lookaround: :lookaround: :O :O :O

pierrepetr

pierrepetr

Jednotlivá ohniska od jednotlivých družic nejsou v jednom bodě. Ohnisko paraboly je něco jiného, než jednotlivá ohniska jednotlivých družic. Co na tom je k nepochopení? Já už si s váma připadám jak v blázinci.

kuba

kubíčku

já vím,jak to myslíš,ale ohnisko paraboly je jen jedno,ohnisko družic neexistuje,to je jen tvůj pojem,to ,že mimo ohnisko zachytíš signál jiné družice ještě neznamená,že jsi našel jiné ohnisko paraboly,jen jsi našel místo,kde se část odraženého signálu dostane do ozařovače,pokud bys chtěl,aby se do ozařovače dostal celý signál,musel bys mít LNB právě v ohnisku paraboly,které je jediným místem,kde se sejde veškerý signál,odražený od celé plochy paraboly R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ještě dodatek

,může nastat situace,kdy je stejná družice zachycena ze dvou blízkých směrů,tady se skutečně jedná o dvě ohniska,pokud se tak stane,jedná se o zdeformovanou parabolu,tedy už ne o parabolu,parabola se vyznačuje právě jediným ohniskem R^ :laughing: R^

pierrepetr

Boze muj, ty jsi snad blazen a provokatér v jednom. přečti si muj uplne prvni příspěvek v diskuzi o cem byl. To že celou dobu se snažíš mluvit o necem jinem a chytat za slovíčka, to hovoří pouze o tom, že jsi diskusní blazen. Stale dokola tvrdim to samé. Ohnisko pro LNB můžeš mit téměř kdekoli.

kuba

Zdar kluci, už se mi po vás trošku stýskalo:-). Ale pokud tomu rozumím, kubík nemluví o jediném možném (vyjma případu kdy parabola není parabolou, který uvídí péťa) "ohnisku", ale všimněte si toho markantního rozdílu, píše o "ohniscích paraboly". Tzn. že můj táta nakonec nebyl můj tata a není ohnisko jako ohnisko paraboly.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Já mám nesmělý dotaz: kde má ohnisko toroidální parabola?

visper
Registrace: 5/2008

odborníkom

Pochopte konečne že jedna parabola má jedno jediné ohnisko pre jeden jediný Lnb..ked tam strčíš další Lnb tak hladáš odraz na inú družicu..teoreticky je to ohnisko ale iný satelit iný Lnb.. Plný zisk môžete využiť len na jedno jediné ohnisko.. stredové hlavné.. ostatné majú ziskovú stratu na odraz na iný satelit..celá hlavná otázka smerovala presne na ten stred kam presne usmerniť pre max. zisk v db.pre jeden Lnb

sandro
Registrace: 8/2013

Ano, přesná parabola nebo v našem případě rotační paraboloid má skutečně jedno ohnisko. Jen pro zajímavost: největší radioteleskop světa má průměr 300m (Arecibo na Portoriku) a není to parabola. Je to sférický reflektor (část povrchu koule). Posunem ozařovače je možno šilhat +- 20 stupňů.

visper
Registrace: 5/2008

play on Words podruhé

nebo vystřílené náboje ???

nějak ticho a největší siláci ani neodpoví na otázku !!!
a visper je jeden z mála v obraze.

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

visper sa totiž mýli v tom, že v tom Portoriku nie je parabola... Rv

...to by totiž nemalo zmysel a signál by nebol zosilnený tak ako by mohol...

Keďže je celý teleskop nehybný, tak je v ohnisku pohyblivý "prvok", aby sa dalo ako-tak zameriavať (ten prvok sa natáča, ale je stále v ohnisku)o tých spomínaných 20°.

brga

odhadem

20 stupňu na 100 metrech udělá KOLIK ???

tonek
Registrace: 1/2009

Ono záleží akú geometriu pri tých 100m a 20° použiješ. Ak zachováš 100m úsečku a uhol dáš 20°, tak kolmica ku pôvodnej 100m úsečke do koncového bodu tej vychýlenej 100m úsečky bude odhadom len tak od oka okolo približne presne: 34,202014332566873304409961468226 metra... R^ :laughing:

brga
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra