![]() |
|
Nejlepší SAT forumzdravím all,chtěl bych prohloubit své znalosti i zkušenosti v oblasti sat. příjmu o nové informace. Může mi někdo fundovaný poradit, jak postupoval on (literatura, diskusní fóra,..). Zajímalo by mne uzavřené fórum (i třeba se vstupním testem jako u "monitor.net.ru" nebo placené), kde je možné otevřeně probírat vše kolem sat příjmu (sw i hw servis, emu, ...). Myslím jiná fóra než např. TVfreak, ab-forum, gsmobil, satdigitalne, cssf, sat-support,.. Může být v CZ,SK,D,RU,.. |
cikan
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 72 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
@cikanAhoj, na co potřebuješ to schéma zdroje? Ne že bych ho měl, ale opravoval jsem pár zdrojů na 6000 a 7100, šlo to i bez schématu :lookaround: |
velbloud
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 68 |
![]() |
|
RE: Nejlepší SAT forumto velbloud,budu opravovat 2 zdroje se stejnou závadou (nerozbíhá se ani ST-BY zdroj). Jde o typ IP-113,rev:3.0,ver:0.1. Na primáru má 2 tráfka, 3 optočleny, jako FPS - 5M0365R a 5L0565R... Receivery ještě nemám doma, ale už je zkoušel opravovat známý a nedaří se mu. Postupoval standardně - přes 300V DC je, všechny elyty OK (kapacita i ESR), optočlen OK, za sekundárem není zkrat ani svod, výměnil 5M0365R a zatím nic. Koukal i na datasheet a aplikační schémata, ale našel jen verze s 1 trafem. Když je schéma nebo SM, je oprava daleko rychlejší a snadnější - hlavně, když se zdá být vše jinak v pořádku. Jinak musím zopakovat, že mi tu nikdo zatím neporadil, jen tu pár lidí na sebe kydá špínu. Možná mi někdo pošle SZ na: emailold@seznam.cz |
cikan
![]() |
|
RE: Nejlepší SAT forumto pierrepetr,nemyslel jsem se něco učit, ale dostat se na vyšší "level". Proto hledám uzavřené, odborné fórum. Např. zatím mě nezajímalo emu, ale vytáčí mě pohrobci skylinku svými postupy (servisní poplatek pro staré karty, nové karty HD M7, zrušení global free, akce proti uni čtečkám, zasílání párovaných karet M7 výměna neinformovaným klientům "na dobírku",...prostě po česku, zase dostat prachy z lidí), takže mě už emu zajímá. |
cikan
![]() |
|
RE: Nejlepší SAT forumKouknu doma, co mám za verzi zdroje v té 7100, když tak bych se Ti ozval na mejla. |
velbloud
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 68 |
![]() |
|
možnázkusit se zeptat na nějakém uzavřeném fóru co to jeSTART UP resistor ? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |