Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Dtest - test TV

Prosím pěkně bez flameware, každému co se líbí.
Má po několik let Panasonic Plasmu. V podstatě velká spokojenost, pokud si odmyslím, že je nevhodná i pro občasné připojení PC (bliká).
Průběžně sleduji Dtest kde plasmy propadají, poslední mě už opravdu hnul žlučí. Mám nějakou drobnou možnost srovnání a moc se mi to nepozdává.
Můj názor: když mám slabý zdroj (SD, vysoká komprese apod) tak obraz na plasmě tak nějak zvláštně šumí. Na LCD vznikají fleky a takové čtverečkové artefakty. Osobně když přijdu k LCD s SD příjmem okamžitě si všimnu doslova ohavného obrazu. Konkrétní příklad: teď jsem rodičům kupoval Panasonica 32" do ložnice, DVB-T, HD jakžtakž, SD neuvěřitelnej otřes a to je model vyšší střední třídy. Na mé plasmě 106cm mi ten obraz přijde daleko lepší.
Zpátky do historie: měl jsem před cca 4 lety navnímáno, že plasma má lepší obraz, kterému se blíží LCD až na úrovni cca 50t a výše, resp. abych nekřivdil tak u drahých strojů měl být obraz lepší.
Jak je možné, že v dtestu se plasmy krčí na posledních místech s průměrným obrazem a např. LCD Samsung UE40F6400 za cca 15t je druhý s hodnocením obrazu dobrý? Něco mi uniklo?

Jantars
Registrace: 2/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dtest - test TV

...zrovnávajú s LCD v predajni a ešte mizerne vyladené... R^ :laughing: R^

@Martin79 - keď je budúcnosť holý fakt, tak mi pošli do e-mailu čísla najbližšieho žrebovania hry LOTO - vopred ďakujem, ale to ty už dávno vieš... :laughing:

brga
Registrace: 9/2009

...jaj a zabudol som napísať, že plazma a hlavne od Panasonicu je najlepšia, lepšia ako skutočnosť, nebliká, nepíska, málo žerie a má reálnejších 1920x1080 bodov ako iných 1920x1080 bodov - skrátka marketing MatshuSHITY pre jednoduché masy - ono je to ako so značkou Technics u audiofilov - zvukovo plechový hnus, ale ako dobre sa predávala u masy!!!
Niektorí sú z toho marketingu takí z(nevhodné slovo)ení, že vedia, že plazma (a najlepšie Panasonic) bude v budúcnosti najlepšia - zdravý rozum má proste IDLE a LAZY!

brga

brga

jsi vytrvalý,ale už jsme vše probírali v minulosti,buďme rádi,že je tady takový sortiment a každý si vybere,co mu nejvíce vyhovuje,za komančů byla barevná TV pod pultem,jen ze známosti a nikdo se neptal co to je,když přišla Tesla,tak Tesla,když Rubín,tak Rubín a stálo se na to ve frontě třeba týden,přišli tři TV,jaké nikdo netušil,střídala se celá rodina ve dne ,v noci,kafe do termosky,spacák a dovolená z práce,stejně tak,mrazáky,kola,babeta,šicí stroje,auta,gramodesky,atd,atd...

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Odky d-test ma prijem z reklamy? :-)

Ja mam lcd a plasmu nikdy vic, dulezity je ucel pouziti.

Hollys
Registrace: 3/2009

...tak podľa mňa bola lepšia TESLA R^ oproti RUBÍNU Rv , ten mal spotrebu, zrnenie, pískanie a farby ako plazma... :laughing:

brga

Hollys

dnes tomu neříkáme z reklamy,ale ze sponzorských darů R^ :laughing: R^

pierrepetr

Jediny darce dtestu je MPO :-)

test jsem necetl a nezajima me. Me staci wattmetr a oci :-) a spocitat si rocni rozdil v nakladech snad umi kazdy kdo dokoncil ZS.

Hollys

pierrepetr

RUBIN /Tesla oboje jsem vlastnil z novomanzelske pujcky :))) tedy nejdriv tesla kdy jsem s kafem jak pises nocoval pred priorem :))) a kdyz se porouchala tak tesly nebyly skladem a dali mi rubina ,nikdy ale opravdu nikdy na nej nezapomenu !!! :zombie:

jofan
Registrace: 9/2007

hollys

rozdil ve spotřebě u plazmy za desitku a možná srovnatelné LCD LED za dvacku nepropalis v elektrice ani za padesát let.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

@Hollys

Argumentovat u televizoru, u kterého je nejdůležitější KVALITA OBRAZU spotřebou, je přinejmenším poněkud... ehm... na palici.

Martin79
Registrace: 7/2008

BRGA ,

změň si očního lékaře,nebo na to škaredě doplatíš,vem si nejlevnější plazmu a k ní dej lcd/led/střední třídy,pokud nevidíš rozdíl,běž k očnímu hned,zelený zákal je svi..,oslepneš.Dtest je k ničemu,a za to svinstvo si ještě nechají zaplatit!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

D-Test, Stereo & Video, :laughing:

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Hehe moje plazma brala okolo 50" 500w a muj led 32" bere 32w

Hollys

moje LCD

10" jen 10w R^ :laughing: R^

pierrepetr

7" jen 5w

rj45
Registrace: 6/2007

ačkoli plazmák, ta ono když se začne počítat ..

Plasma starší až stařičká 500W x 4h denně x 365dní x 5Kč za kWh= 3650,-Kč/rok

LCD nová malá 32W x 4h denně x 365dní x 5Kč za kWh = 230,-Kč/rok

Takže za pár let, no.

Moje cca 3 roky stará Pan.42" asi do 160W změřených, takže ročně cca lehce přes 1000, to jde :)

lkfreak

Tak nějak. A teď si vem, že topíš přímotopnou elektřinou, takže v zimě můžeš počítat že jedeš zadarmo, pokud máš i aktivní rekuperaci tak v létě z prokoukaného tepla vyrobíš alespoň teplou vodu :-)

Jantars

lkfreak

jasně to pořád řešíme cenu koukání,pro plazmu díky ceně/výkon vychází lépe,hlavně nezapomenout na kvalitu obrazu, u LED-LCD celkem na bletí,i když musím připustit,je většina statných jedinců s dobrým žaludkem a nadává na plazmu R^ :laughing: R^

pierrepetr

Jednoduchá otázka. Dokážeš pochopit, že některým lidem vadí blikání crt/plazem? Děkuji

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

to už jsme probírali dost a ještě přímotop a zrcadlo,já to chápu a ty dokážeš pochopit,že že některým lidem vadí mazanice a omalovánky? R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tedy ještě jedna (myslím) jednoduchá otázka. Nazývá je někdo statnými jedinci s dobrým žaludkem, co nadávají na lcd?

Tomik535

Tomik535

tvé otázky začínají být podobné,jako to založené vlákno,za které tě vyrazili,nepoužívá tvůj nick nějaké pětileté dítě?,jinak si to neumím vysvětlit R^ :laughing: R^

pierrepetr

Vidím, že otázka byla pro tebe opravdu složitá. Nedokážeš pochopit, že s tebou někdo názor nesdílí, proto budeš dookola mlet jak ta pověstná přeskakující gramodeska..
A když už se nenajde nikdo, kdo by měl chuť ti oponovat, tak všechny ostatní hodíš do jednoho pytle s urážkou jací jsou to statní jedinci s dobrým žaludkem.
Už je to nudné.

Tomik535

Tomik535

děkujeme za odborný rozbor,ale můj příspěvek měl na konci taky otazník,to nedokážeš odpovědět?,pak to napovídá na pětiletého,lépe si zabezpeč svůj účet R^ :laughing: R^

pierrepetr

blikání plazmy

@Tomik535: já ano. Naštěstí mám štěstí, blikání jsem se hrozně bál, ale pro mě v pořádku. Ostatní věci už tak ne - jsem citlivý na framerate, takže ve filmech holt stálá cukatůra. Bohužel se zvyšujícími se úhlopříčkami už to je silnej opruz a na projektoru už vidím snad každej snímek :-(

Jantars
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra