![]() |
|
Vysílač KleťAhoj,mám dotaz ohledně vysílače Kleť.bydliště Jindřichův Hradec Nemohu vůbec naladit kanál 32 - ČT programy Asi před půl rokem jsem ČT HD chytal normálně. Program Fanda,Nova Hd atd. hraje někdy bez problémů,zejména v nočních hodinách jindy se obraz seká a nedá se na to dívat. |
slava68
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 608 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Vysílač KleťTak RS7 je trochu slabší a háklivější než MUX4, tak by možná pomohla lepší anténa, nebo zesilovač.:lookaround: Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Vysílač KleťAsi před pul rokem jste měl signál na hraně a po úpravě anténního systému, kdy došlo k omezeni pokrytí na Hradec, kvuli posílení směru Strakonice jste o příjem přišel. Proste je třeba zlepšit příjem celkově.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Saxonahoj nevyznáš se trošku v STA. Já vůbec nechápu co nám to tu dělali na střeše. Že si plno lidí stěžuje, že jim nejde regionální multiplex ze Včelný a ten regionální 7. Jsou tam asi multiplexery pač to vysílá na jiných kanálech než je na Kleti. Ale vůbec nechápu proč tam nestačí nějaký zesilovač a hotovo a kanály zůstanou zachovány. Stálo nás to fůru peněz jako nájemníky a družstvu je to ukradený co tu je máme. Jedou tam nějaký kamarádšofty a poslali sem nějakou jimi zvolenou firmu a bylo to nejdražší co je a podle mě je to úplně zbytečný.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
moc se v tomnevyznám !tak zkus prosím zjistit co ty multiplexery multiplexujou ? hlavně ale že to dělaj svědomitě když byly nejdražší ! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
KillorsChce to poradne proměřit a zjistil stav vašich rozvodů. Nejspíš tam mate kanálové procesory. Kdyžtak se ozvi na saxondvb@email.cz, domluvíme se na návštěvě.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonDík nejspíš tam jsou. Musím to ještě probrat se správcovou. Jen prostě by mě zajímalo jestli není nějaký levný řešení, až bude zase nový multiplex aby to šlo hned všem a ne až se přidá ta další krabička s tím kanálovým procesorem. Na Kleť z paneláku střechy vidím. Nějaký zesilovač který bych mohl koupit a bylo by to vyřešeno nerad bych správcové kecal blbosti a stálo by to zase 20tis když nám dodělávali multiplex 4.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
KillorsZádný jeden zesilovač ti panelák nevyřeší, na to zapomen. Tohle se děla na rodinných domcích, ne v panelakach. Chce to znat vaši situaci, počet pater, bytu na patře, stav kabelů, zásuvky. Ideální je STA z kanalovych zesilovaců/vložek/. Procesory se dávají kvůli nevyhovujicim rozvodum, které mají na vyšších kmitočtech neúnosné ztráty, proto se musejí vyšší kanály konvertovat na spodek UHF pásma.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonDík za vyvedení z omylu. Už to chápu rozvody jsou tu staré přes 20let a kabely se tu neměnili. Takže je to jediné řešení, které je možné. Jsou na tom 3 vchody osmi patrák. Takže aspoň už vím proč tak bylo učiněno.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
RE: Vysílač KleťPozor, ja netvrdím, ze jsou u vás kanálové procesory nutností, jen jsem popsal jeden z důvodu jejich použití. Nechci, aby vznikla nějaká nedorozumění.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač KleťNebyla nějaká změna u RS7 z Kleti? Zhruba od soboty nebo neděle pozoruji pokles kvality příjmu. Síla signálu zůstala na původní hodnotě a je o cca. 5 dBuV silnější než MUX4. Na sledování TV se to sice neprojevuje, jen mě zarazil ten pokles, který je stálý a beze změny. Stejným způsobem se choval MUX4 po svém spuštění, když měl nastavené parametry jako v kabelovce. Bohužel nemám přístroj na změření těchto parametrů. |
pecou
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
RE: Vysílač KleťDnes jsem byl ladit nové programy u zákazníka v Křemži pod Kletí. Merak jsem s sebou nemel, ale a bargrafech TV Panasonic byl znatelný pokles kvality u multiplexu RS7 na kanále 32. Všechno ostatní z vrcholu Kletě mělo oba ukazatele na maximu. Přímá viditelnost na vrchol, příjem pouze na pasiv, jen pasivní rozbočovač. Je to divné, nedávno jsem dělal instalaci ve Vrabči a tam chodila RS7 dokonce s lepšími parametry než Mux4 ze stejného AS. Takže mam stejny postřeh jako ty.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač KleťTak to taky pozoruju, pokusama se mi podařilo chytit RS7 z odrazu a ještě anténou ve vertikální polarizaci a následně sloučit tak, že mi televize Panasonic ukazovala sílu i kvalitu 10 z 10 jako u všech ostatních muxů a od neděle koukám že mám najednou sílu jen nějakejch 9 a kvalitu 7-8 ;PNejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Vysílač Kleťjsem jim psal co tam machrujou a přišla mi odpověď:Dobrý den na vysílači Kleť vznikla závada na anténním systému.Na její lokalizaci a odstranění pracujeme.Tyto práce jsou,mimo jiné,značně závislé na počasí. Progress Digital přeje příjemný den. Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Vysílač KleťU rodičů na Strakonicku 20 byt. jednotek 5 poschodí měli taky takový problémy v bytovce , při každým přidání nového MUX museli nově obsatit vložkou za těžký peníze kanál a to už dělali několikrát .Tak se namíchli lidi v bytovce a pozvali jinou firmu a ta půlku věcí na půdě vyházela a předělala jako to je něco u rodiného bytu . Ted to mají udělaný tak , když přijde nový MUX na KLET , tak bez problému si ho naladí na TV rodina hned ,už nemusí jezdit mechanici a dodělávat vložky atd. jdou jim i rakušáci , a ted jim jde ZAK i němci - přidali nově anténu na němce kterou chtěli ( chytnou jak KLET i Svatobor tak mají naše programy 2 x kromě Vysílací síť 7 ta ze Svatoboru nevysílá ) RS7 na kanále 32 NO PARÁDA z KLETI bez výpadků o společný satelit nebyl zájem .Na panasoniku mají kvalitu 100% na všech českých a jen na kanálu 32 končí zelený pruh tak 1 cm od konce . |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 494 |
![]() |
|
AmatérKdyz takové řešení vaše poloha bytovky umožňuje, tak proc ne. Každopádně plati, kdyz jsou sloučeny dve a více antén, tak by měli byt selektivně, coz evidentne u Klete neplatí. To muze v budoucnu přinést problémy jiného charakteru. Nemci jsou u vás z Hoher Bogenu, nejspíš to nebudou všechny tři multiplexy. Problém na RS7 na K32 opravdu existuje.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač KleťTak jsem volal rodičům RS7 na K32 nemají ani ted výpadky a ten 1 cm co chybí na TV Panasonik na grafu kvality zeleného pruhu je od začátku .Možná směr na Strakonce je v pořádku a problémy s anténou na KLETI se toho SMĚRU netýkají .A to mají na bytovce ted dvě antány jednu na Klet a druhou na Svatobor (hlavně určeno na Němce ) . Hlavně , že jim to chodí. Jak ten signál na půdě otevřeli bez vložek tak to je ted paráda a bez problémů s LADĚNÝM nových programů a novým MUXEM . R^ |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 494 |
![]() |
|
RE: Vysílač KleťJedna antena na Svatobor a Němce je blbost, Svatobor vysílá v horizontalu a Němci ve vertikalu. Nemci kolikrát chodí takhle i na anténu v opačné polarizaci, ale je to hraniční příjem s minimálním odstupem C/N. 16QAM je nenáročná na odstup, ale i tak by se k tomu mělo přistupovat odborně.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač KleťTak dnes se začíná projevovat inverze, zachytávám vysílače z větších dálek, které zde nechodí Krašov, Černá Hora, Lichtenberg. Votice mi kolem 18h zesílily o 20dB.Problém nyní mám opět s 32k z Kleti. Reg7 se nyní kolem 20.30h dostala do stavu, kdy úplně vypadl obraz a kvalita se pohybuje velice nízko. Nyní co píšu mi už obraz naskočil, kvalita ale bídná. Sílu signálu v dBuV mám pořád shodnou s MUXem4. Pokud by se sem něco dostávalo inverzí, tak netuším odkud. 32k je až hodně daleko v Německu. Pokud by se to sem z toho Německa dostalo, tak ten vysílač vysílá i na 25k a ten je beze změny. Pak by bylo jasně vidět, jak dokážou nastavené parametry Reg7 hodně znepříjemnit sledování tv při inverzi. |
pecou
![]() |
|
RE: Vysílač Kleťtak jsem se na to podíval a taky mám u k32 kvalitu signálu horší než obvykle, ale k50 je na tom v současný době daleko hůř, tam se mi momentálně kvalita drží na teploměru tv panasonic pouze na 1 z 10 (jinak bejvá plná) :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Vysílač KleťNyní mi na 23k naskákaly německé kanály z Ochsenkopfu a jdou sledovat, takže z té strany jde nyní rušení, tu 32k musí rušit asi Chemnitz a 50k bude asi test v DVB-T2 v Plzni nebo Klínovec. |
pecou
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť32K je přece Gaisberg MUXA.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač KleťAle ten problém bude nejspis signálem z Krásného z Pardubic K32. To chodí o inverzi velmi silně.https://www.parabola.cz/clanky/4814/inverzni-pocasi-a-dalkovy-prijem-dvb-t-3/ On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač KleťDVB-T2 na Krkavci K50 už od půlky července nechodí. Takže snad ten Klínovec, ten mi doma taky chodí.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač KleťTak to asi bude ten Gaisberg. Já jsem na mapavysílačů měl nastavené vyšší výkony, aby se nezobrazovaly vykrývače a je pravda, že když jsem procházel spektrum, tak v době nefunkčního 32k byl silný 47k, jenže mi ho televize nedetekovala, což bude tím DVB-T2. Nyní je 47k hluchý a 32k jede z Kletě naplno s kvalitou. |
pecou
![]() |
|
RE: Vysílač KleťTomu nerozumím. Gaisberg je podle mapavysilacu dokryvač, co je to za pitomost?On Air!
|
Saxon
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |