Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vysílač Kleť

Ahoj,mám dotaz ohledně vysílače Kleť.
bydliště Jindřichův Hradec

Nemohu vůbec naladit kanál 32 - ČT programy
Asi před půl rokem jsem ČT HD chytal normálně.

Program Fanda,Nova Hd atd. hraje někdy bez problémů,zejména v nočních hodinách jindy se obraz seká a nedá se na to dívat.

slava68
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vysílač Kleť

Tak RS7 je trochu slabší a háklivější než MUX4, tak by možná pomohla lepší anténa, nebo zesilovač.
:lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Asi před pul rokem jste měl signál na hraně a po úpravě anténního systému, kdy došlo k omezeni pokrytí na Hradec, kvuli posílení směru Strakonice jste o příjem přišel. Proste je třeba zlepšit příjem celkově.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

ahoj nevyznáš se trošku v STA. Já vůbec nechápu co nám to tu dělali na střeše. Že si plno lidí stěžuje, že jim nejde regionální multiplex ze Včelný a ten regionální 7. Jsou tam asi multiplexery pač to vysílá na jiných kanálech než je na Kleti. Ale vůbec nechápu proč tam nestačí nějaký zesilovač a hotovo a kanály zůstanou zachovány. Stálo nás to fůru peněz jako nájemníky a družstvu je to ukradený co tu je máme. Jedou tam nějaký kamarádšofty a poslali sem nějakou jimi zvolenou firmu a bylo to nejdražší co je a podle mě je to úplně zbytečný.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

moc se v tom

nevyznám !
tak zkus prosím zjistit co ty multiplexery multiplexujou ?
hlavně ale že to dělaj svědomitě když byly nejdražší !

tonek
Registrace: 1/2009

Killors

Chce to poradne proměřit a zjistil stav vašich rozvodů. Nejspíš tam mate kanálové procesory. Kdyžtak se ozvi na saxondvb@email.cz, domluvíme se na návštěvě.

On Air!

Saxon

@Saxon

Dík nejspíš tam jsou. Musím to ještě probrat se správcovou. Jen prostě by mě zajímalo jestli není nějaký levný řešení, až bude zase nový multiplex aby to šlo hned všem a ne až se přidá ta další krabička s tím kanálovým procesorem. Na Kleť z paneláku střechy vidím. Nějaký zesilovač který bych mohl koupit a bylo by to vyřešeno nerad bych správcové kecal blbosti a stálo by to zase 20tis když nám dodělávali multiplex 4.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors

Killors

Zádný jeden zesilovač ti panelák nevyřeší, na to zapomen. Tohle se děla na rodinných domcích, ne v panelakach. Chce to znat vaši situaci, počet pater, bytu na patře, stav kabelů, zásuvky. Ideální je STA z kanalovych zesilovaců/vložek/. Procesory se dávají kvůli nevyhovujicim rozvodum, které mají na vyšších kmitočtech neúnosné ztráty, proto se musejí vyšší kanály konvertovat na spodek UHF pásma.

On Air!

Saxon

@Saxon

Dík za vyvedení z omylu. Už to chápu rozvody jsou tu staré přes 20let a kabely se tu neměnili. Takže je to jediné řešení, které je možné. Jsou na tom 3 vchody osmi patrák. Takže aspoň už vím proč tak bylo učiněno.

killors

Pozor, ja netvrdím, ze jsou u vás kanálové procesory nutností, jen jsem popsal jeden z důvodu jejich použití. Nechci, aby vznikla nějaká nedorozumění.

On Air!

Saxon

Nebyla nějaká změna u RS7 z Kleti? Zhruba od soboty nebo neděle pozoruji pokles kvality příjmu. Síla signálu zůstala na původní hodnotě a je o cca. 5 dBuV silnější než MUX4. Na sledování TV se to sice neprojevuje, jen mě zarazil ten pokles, který je stálý a beze změny. Stejným způsobem se choval MUX4 po svém spuštění, když měl nastavené parametry jako v kabelovce. Bohužel nemám přístroj na změření těchto parametrů.

pecou
Registrace: 7/2009

Dnes jsem byl ladit nové programy u zákazníka v Křemži pod Kletí. Merak jsem s sebou nemel, ale a bargrafech TV Panasonic byl znatelný pokles kvality u multiplexu RS7 na kanále 32. Všechno ostatní z vrcholu Kletě mělo oba ukazatele na maximu. Přímá viditelnost na vrchol, příjem pouze na pasiv, jen pasivní rozbočovač. Je to divné, nedávno jsem dělal instalaci ve Vrabči a tam chodila RS7 dokonce s lepšími parametry než Mux4 ze stejného AS. Takže mam stejny postřeh jako ty.

On Air!

Saxon

Tak to taky pozoruju, pokusama se mi podařilo chytit RS7 z odrazu a ještě anténou ve vertikální polarizaci a následně sloučit tak, že mi televize Panasonic ukazovala sílu i kvalitu 10 z 10 jako u všech ostatních muxů a od neděle koukám že mám najednou sílu jen nějakejch 9 a kvalitu 7-8 ;P

eemil

jsem jim psal co tam machrujou a přišla mi odpověď:
Dobrý den
na vysílači Kleť vznikla závada na anténním systému.Na její lokalizaci a odstranění pracujeme.Tyto práce jsou,mimo jiné,značně závislé na počasí. Progress Digital přeje příjemný den.

eemil

U rodičů na Strakonicku 20 byt. jednotek 5 poschodí měli taky takový problémy v bytovce , při každým přidání nového MUX museli nově obsatit vložkou za těžký peníze kanál a to už dělali několikrát .Tak se namíchli lidi v bytovce a pozvali jinou firmu a ta půlku věcí na půdě vyházela a předělala jako to je něco u rodiného bytu . Ted to mají udělaný tak , když přijde nový MUX na KLET , tak bez problému si ho naladí na TV rodina hned ,už nemusí jezdit mechanici a dodělávat vložky atd. jdou jim i rakušáci , a ted jim jde ZAK i němci - přidali nově anténu na němce kterou chtěli ( chytnou jak KLET i Svatobor tak mají naše programy 2 x kromě Vysílací síť 7 ta ze Svatoboru nevysílá ) RS7 na kanále 32 NO PARÁDA z KLETI bez výpadků o společný satelit nebyl zájem .Na panasoniku mají kvalitu 100% na všech českých a jen na kanálu 32 končí zelený pruh tak 1 cm od konce .

amater3389
Registrace: 7/2012

Amatér

Kdyz takové řešení vaše poloha bytovky umožňuje, tak proc ne. Každopádně plati, kdyz jsou sloučeny dve a více antén, tak by měli byt selektivně, coz evidentne u Klete neplatí. To muze v budoucnu přinést problémy jiného charakteru. Nemci jsou u vás z Hoher Bogenu, nejspíš to nebudou všechny tři multiplexy. Problém na RS7 na K32 opravdu existuje.

On Air!

Saxon

Tak jsem volal rodičům RS7 na K32 nemají ani ted výpadky a ten 1 cm co chybí na TV Panasonik na grafu kvality zeleného pruhu je od začátku .Možná směr na Strakonce je v pořádku a problémy s anténou na KLETI se toho SMĚRU netýkají .
A to mají na bytovce ted dvě antány jednu na Klet a druhou na Svatobor (hlavně určeno na Němce ) . Hlavně , že jim to chodí. Jak ten signál na půdě otevřeli bez vložek tak to je ted paráda a bez problémů s LADĚNÝM nových programů a novým MUXEM . R^

amater3389
Registrace: 7/2012

Jedna antena na Svatobor a Němce je blbost, Svatobor vysílá v horizontalu a Němci ve vertikalu. Nemci kolikrát chodí takhle i na anténu v opačné polarizaci, ale je to hraniční příjem s minimálním odstupem C/N. 16QAM je nenáročná na odstup, ale i tak by se k tomu mělo přistupovat odborně.

On Air!

Saxon

Tak dnes se začíná projevovat inverze, zachytávám vysílače z větších dálek, které zde nechodí Krašov, Černá Hora, Lichtenberg. Votice mi kolem 18h zesílily o 20dB.
Problém nyní mám opět s 32k z Kleti. Reg7 se nyní kolem 20.30h dostala do stavu, kdy úplně vypadl obraz a kvalita se pohybuje velice nízko. Nyní co píšu mi už obraz naskočil, kvalita ale bídná. Sílu signálu v dBuV mám pořád shodnou s MUXem4.
Pokud by se sem něco dostávalo inverzí, tak netuším odkud. 32k je až hodně daleko v Německu. Pokud by se to sem z toho Německa dostalo, tak ten vysílač vysílá i na 25k a ten je beze změny.
Pak by bylo jasně vidět, jak dokážou nastavené parametry Reg7 hodně znepříjemnit sledování tv při inverzi.

pecou

tak jsem se na to podíval a taky mám u k32 kvalitu signálu horší než obvykle, ale k50 je na tom v současný době daleko hůř, tam se mi momentálně kvalita drží na teploměru tv panasonic pouze na 1 z 10 (jinak bejvá plná) :lookaround:

eemil

Nyní mi na 23k naskákaly německé kanály z Ochsenkopfu a jdou sledovat, takže z té strany jde nyní rušení, tu 32k musí rušit asi Chemnitz a 50k bude asi test v DVB-T2 v Plzni nebo Klínovec.

pecou

32K je přece Gaisberg MUXA.

On Air!

Saxon

Ale ten problém bude nejspis signálem z Krásného z Pardubic K32. To chodí o inverzi velmi silně.

https://www.parabola.cz/clanky/4814/inverzni-pocasi-a-dalkovy-prijem-dvb-t-3/

On Air!

Saxon

DVB-T2 na Krkavci K50 už od půlky července nechodí. Takže snad ten Klínovec, ten mi doma taky chodí.

On Air!

Saxon

Tak to asi bude ten Gaisberg. Já jsem na mapavysílačů měl nastavené vyšší výkony, aby se nezobrazovaly vykrývače a je pravda, že když jsem procházel spektrum, tak v době nefunkčního 32k byl silný 47k, jenže mi ho televize nedetekovala, což bude tím DVB-T2. Nyní je 47k hluchý a 32k jede z Kletě naplno s kvalitou.

pecou

Tomu nerozumím. Gaisberg je podle mapavysilacu dokryvač, co je to za pitomost?

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra