Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TV pro DVB-S2 (diseqc 1.2) + DVB-T

Ahoj,

sháním TV pro souběžný provoz DVB-S2 a DVB-T. Satelit mám s motorem, takže potřebuji TV co podporuje diseqc 1.2.

Co jsem zatím zjistil, tak to vypadá že diseqc 1.2 podporuje jen Samsung a LG.

Mohu se zeptat majitele těhle televizí jestli můžu naladit na program 1 např. ČT HD ze satelitu a na program 5 třeba Primu z DVB-T? A přepínat programy jednoduše jen přes číslo programu bez ohledu jestli se jedná o satelit nebo DVB-T? Tzn. že si TV vybere satelit vs. pozemní vysílač automaticky?

Co jsem se dočetl v manuálu k Samsungu, tak tam je snad potřeba nejprve vybrat zdroj (DVB-S2 nebo DVB-T) a pak teprve zvolit program. Takže přepínání programů je komplikovanější. Je potřeba si pamatovat co mám naladěné na satelitu a co na pozemním.

Nevíte někdo jak to funguje u televizí LG? Funguje výběr zdroje automaticky?

Díky za info,
Petr

PetrGeek
Registrace: 9/2013
Odpověď v diskusním vlákně

TV pro DVB-S2 (diseqc 1.2) + DVB-T

Nevím jak které modely, ale asi před 2-ma měsíci jsem ladil jednu LG (107 cm)a musel se zvolit zdroj signálu-anténa/satelit, prohazovat si jednoduše kanály podle svého tak jak píšeš nebylo možné- docela vopruz Rv

decmen
Registrace: 2/2008

ale zase

má jen jeden ovladač !!!

:)))

já pár Tv také ladil a to co chceš a je logické jsem zatím neviděl !!! :crying:

ale na pravopis a TV je tady jinej expert !!! :8) :8) :8)

tonek
Registrace: 1/2009

RE: TV pro DVB-S2 (diseqc 1.2) + DVB-T

U LG by to v jednom seznamu být mělo, akorát že každý tuner začíná zase od jedničky..

Za uvedení děkuji předřečníkovi..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

jo samsung ;) hledej

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Díky za odpovědi. Tzn. i u toho LG musím nejdřív vybrat zdroj?

A dejme tomu, že bych oželel motor a diseqc 1.2... Je nějaká jiná TV s aspoň diseqc 1.0, která může mít na mixované DVB-T a DVB-S/S2 v jednom seznamu programů? Bez nutnosti nejdřív volit zdroj pozemní vs. satelit?

PetrGeek

u LG zmáčkneš 1 a ponúkne ti v okienku vľavo všetky programy ktoré začínajú 1 (teda aj 10, 11 atd) a potom šipkami vyberieš ktorý z nich chceš.
Satelitná 1 aj DVB-T 1 tam budú spolu, podľa ikonky spoznáš z ktorého zdroja to je.
Potom môžeš programy preukladať do favorite listov.

Ale SAT xterný prijímač to istí.
Programátori TV to ešte asi dlho nebudú robiť podľa logiky ale podľa seba - jedine možno TV od Technisatu, pretože ten je naopak postavený na báze setopboxu a obrazovka je k nemu pridaná ako zobrazovadlo. Twin-quattrotuner (analog, DVB-T/S/C), motor zvláda tiež a ktomu pár prkotín ako HbbTV, internet TV, UpNP, nahrávanie a podobné nezmysly.

Dagy2
Registrace: 11/2010

U té LG, když pak měním program tlačítkem PRG +/-, tak už se ze satelitu na pozemní asi nepřepnu co? Jen asi přímým hledáním přes číslo...

TechniPlus od Technisatu umí kombinovaný seznam programů? Na dálkovém ovladači má led diody: Sat 1, Sat 2 a TV, tak nevím. Navíc nemůžu na Heuréce najit kdo ho tady v ČR prodavá.

PetrGeek

asi som sa dostal do materskej škôlky. samsung, Lg a podobné značky sú pre dospelých.U lg sú 4 skupiny favoritných kanálov.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

V rámci favoritních kanálů můžu mít namixované DVB-T a DVB-S/S2 programy. Tzn. favoritní kanál 1 je např.:
Prg 1 - DVB-S
Prg 2 - DVB-T
Prg 3 - DVB-S2
Prg 4 - DVB-T

A tlačítky Prg +/- na ovladači tím pádem jednoduše přepínám mezi DVB-T a S-S2?

Nebo ve favoritní kanálu musím mít vše buď jen DVB-T nebo vše jen DVB-S/S2?

Díky za info...

PetrGeek

1/ ve FAV mužeš mít mix., co prepina pomoci prg +/- nevim nezkousel jsem - TV mi nevyhovuje jako tuner z vicero duvodu. ale snad logicky by mel prepinat v dane fav skupine

2/ na DO technisatu SAT1, SAT2, TV je volba ovladace pro tri zarizeni (2ks sat prijimacu a 1ks TV) - nema nic spolecneho s volbou programu. Programy muzes kombinovat ve fav skupinach.
technisaty obecne prodava napr. Omko ale snad i jini. Najdes na www.technisat.cz, kde jsou vsechny typy a vyhledavani prodejcu. Pokud vladnes nemcinou tak hledej na nemecke na strance + zaruka 5 let pokud koupis v nemecku

Dagy2

U Samsungu se prepina mezi DBV-T, C, S2 a kazdy ma sve vlastni seznamy programu. Tedy nemuzes mit na jednicce program z DBV-T a na dvojce ze satelitu.

Mikek
Registrace: 7/2011

Díky, mrknu na ten Technisat. Vypadá to, že tyhle TV dokážou jednoduše mixovat pozemní a satelitní programy dohromady...

V Omku maji 4 TV od Technisatu http://www.omko.cz/lcd-televize/?vyrobce=technisat

Podle www.technisat.cz je v ČR údajně nabízí i v Electroworldu a Datartu a dalších obchodech. Zkusím se tam zeptat, ale nemám pocit že bych třeba v Datartu někdy viděl TV Technisat...

PetrGeek

není to tuctová značka - jedou paňásy, samšingy a pod.
Ale varuji před cenou, asi to nebude TV za 6900.

Dagy2

Mám LG 55 LW 650s . naladíš pozemné terestrialne stanice a potom prepneš na ladenie sat staníc a nakoniec poukladáš ako potrebuješ .. napr terestrial STV 1 dam na 1. a tak isto satelitnu STV 1 dam na 1 v poradí a všetko skončilo .. ked zmačknem tlačítko 1. tak naskočí terestrial STV 1 a ked znova stlačím tlačitko 1 naskočí sat STV 1.stačí takto ? je to jednoduché prepínanie a nepotrebujem 2 dialkače

sandro
Registrace: 8/2013

Kdo ma motor je predpokladem "koumes" a mozna bude chtit vyuzit moznosti motoru - od sdilecky az po EMU.Dale relativne jednodussi reseni potizi s kartou (mi)...Proto jsem ze zasady proti objevovani ameriky,ktera v tomto pripade nebude jeste patrne dlouho objevena.Kvalitni a drahy prijimac (treba LINUX,ktery nekdo prvotne zkonfiguruje a pomuze,nez se do toho dostanes) s moznosti vice tuneru se jiste najde (nevim,zda je jiz na svete i modul DVB-T2).Nauci se to ovladat i babicka.No a k tomu nejaky poradny monitor.

hdpe
Registrace: 11/2007

Možná tu LG nakonec koupím. I když ideání by byl ten Technisat, co funguje tak jak bych chtěl. Ale 25 tisíc za TV není úplně málo.

Motor jsem před pár lety koupil, abych měl přístup na družice 19,2, 23,5 a 28,2 (příp. další). No ale nakonec používám hlavně 23,5 a občas vyjímečně 28,2 kvůli angličtině.

No a rád bych se už zbavil nutnosti brát pokaždé do ruky 2 ovladače, tak uvažuju o TV s tunerem. A protože využívám už jen 2 družice, tak uvažuju že zruším motor a přejdu na 2 LNB konvertory na jednom talíři. Tím se rozšířil počet použitelných TV značek. Nicméně se obávám, že i další značky budou mít oddělené satelitní a pozemní kanály. Nebo to má některá TV (kromě Technisat TV) jinak?

PetrGeek

Já nevím, myslím, že na to jdeš od nesprávné strany. Vyber si nějaké slušné combo, které Ti při zapnutí automaticky zapne TV a to celé budeš ovládat receivrem. Obzvlášt, když máš motor. TV /monitor, jak Ti správně naznačil už hdpe/ kupuj podle obrazu a ne podle toho, jak seřazuje kanály...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan

A ještě na tom ušetříš, nehledě na kvalitu komponentů. A to nechci hanit televizory technisat, nebo cos to tam napsal... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan

Problem je, ze ovladacem od TV lze pri dobre kombinaci zarizeni ovladat uplne vse, co je k ni pripojeno vcetne treba Playstationu atd. Ja treba takto ovladam jednim ovladacem od tv 4 zarizeni. To ovladacem od receiveru pujde tezko.

Mikek

PetrGeek

LG má na dialkáču tlačítko ktorým prepínaš terestrial alebo satelit.. jedno tlačítko .. maximalna spokojnosť a ešte aj BD dvd je od LG takže dialkove ovláda aj DVD prehravač a nepotrebujem 3 dialkáče... je to šupové..všetko v jednom a pritom je to jednoduché ale treba to u niekoho vyskúšať a posúdiť.. taktiež motor automatika na ine družice... musím povedať že LG má jedno z najjednoduchšieho ovladania na všetko v jednom dialkovom ovladači

sandro
Registrace: 8/2013

I kdyby mi TV ovládala manželku přes dálkové, tak si ji nekoupím, pokud nebude mít dobrý obraz, ale asi to je těžké pochopit. Prostě máme každý jiné priority a tím bych to, tak nějak ve vší slušnosti zakončil...

badr
Registrace: 10/2008

BD prehravac nemusi byt od stejneho vyrobce aby sel ovladat ovladacem od televize. Staci aby podporoval HDMI-CEC. To jen pro info.

Mikek

pro PetrGeek

a co třeba univerzální dálkoví ovládač

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra