![]() |
|
Záhadné zmizení filmů z HDDStal se mi takovýto problém: pouštěl jsem si film z externího HDD (USB 2, 2 TB, 3,5" s vlastním napájením, NTFS) připojeného k Hd Boxu 9300 a po shlédnutí filmu jsem si chtěl pustit další film (všechny nahrány tímto přijímačem za posledního půl roku) a zjistil jsem, že mi spousta filmů z tohoto HDD někam zmizela. Hledal jsem je i s pomocí Total Commanderu na Pc (W XP) a také jsem je nenašel. Velikost volného místa na HDD je stejná, jako před tím. Takže ty filmy by tam někde měly být. Ale kde? Připadá mi to, jako když u Pc s Windows hodím do koše nějaké soubory, tak dokud nevysypu koš, tak v Pc jsou a zabírají místo. A dají se z koše kdykoliv obnovit. Jak tohle funguje u Linuxu? Dají se ty "zmizelé" filmy nějak obnovit (zviditelnit)? Nebo odchází HDD? K Pc s Linuxem přístup nemám.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
RE: Záhadné zmizení filmů z HDDU OS Linuxu na PC se to zase tak moc od Win. neliší. Sice je tu možnost „zobrazit skryté soubory“, ale pokud je zničena cesta, také to nic neukáže. Párkrát jsem něco podobného obnovoval a to jak na DVD, tak na HDD. U linuxu tady máme na to program (programy), který dokonce do určité míry obnoví i soubory smazané, ale mám dojem že windows je má možnost stáhnout také. Jenom bacha u programů Free na viry.Považoval bych ale za důležité zjistit proč tato situace u tvého stroje nastala, jinak tě problém čeká znovu. Mám dojem že linux doporučuje FAT32 a 2,2 T je na některé stroje už dost, ale s tvým strojem zkušenosti nemám. Některé HDD mají z výroby zápis pro Windovs, který pak u linuxu zlobí. - Jen taková myšlenka. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE: Záhadné zmizení filmů z HDDNtfs v linuxe je vzdy problematicky.Rovnako ext2,3,4 vo windows. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 657 |
![]() |
|
RE: Záhadné zmizení filmů z HDDskús skontrolovať disk cez príkazchkdsk x: /f namiesto x doplň písmeno tvojho disku, príkaz zadaj cez príkazový riadok (win+r) |
majoSk
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 381 |
![]() |
|
majoSK1) A nevymaže mi to ten disk?2) Když najedu na ten příkazový řádek, tak tam mám : "C:/Documents and Settings/uziv)" tak za tohle to mám napsat? VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@Alionchkdsk skontroluje či je súborový systém ntfs v poriadku, atribút /f by mal počas kontroly opraviť chyby, môžeš si ale spustiť chkdsk aj bez atribútu /f potom by mala byť vykonaná kontrola bez opráv. príkaz môžeš zadať ihneď aj keď si v documents and settings |
majoSk
![]() |
|
@majoSkBez toho "f" mi to pořád házelo nějakou hlášku, že je to nesmysl, tak jsem to dal s tím a ony ty zmizelé filmy tam "naskákaly" všechny zpátky.Jsi zlatý člověk!!! Díky moc. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@Alionto sú len skúsenosti |
majoSk
![]() |
|
@Alionsúborový systém niekedy takto zblbne keď sa disk neočakávane odpojí, napr. pri výpadku elektriny. |
majoSk
![]() |
|
jenom tizmizela fat tabulka a soubory nevidíš,jinak tam jsou,hlavně nic nemazat,neformátovat,připoj k pc a pomocí nějakého programu(bohužel teď nevím,ale google to najde)ti je zviditelní a nakopíruješ je do PC,už jsem to taky řešil,jde to i v PC s linuxem,tyto problémy se občas stanou u některých přijímačů,kde je velký HDD s NTFS,lepší je tak 350Gb a Fat 32 R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
pierrepetruž to ma Alion vyreseny.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
to jsemnedočetl,díky,to je jiný způsob R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
![]() |