![]() |
|
Problém s motorem Amiko 3800Ahoj mám problém s motorem Amiko 3800.Před třemi měsíci jsem si koupil parabolu 100cm s motorem Amiko 3800. Před necelým měsícem mi však přestal fungovat.Signál z 90% šel na 5% a kromě naladění Astra 19,2 a 23,5 motor vůbec nejede. Bylo mi řečeno prodávajícím ať to zresetuju a skusím znovu naladit.To všechno jsem i bez této rady udělal ale jde naladit už jen jedna družice.Když naladím Astru 19,2 tak mi zmizí signál Astra 23,5 a naopak. Poraťe mi co mám dělat. Mám přijímač Amiko SD a za půl roku mi zatím šlapal na 100%. Díky MOJMÍR |
mojmir
Registrace: 4/2013 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
RE: Problém s motorem Amiko 3800A co nastavenia zemepisnej polohy miesta prijmu v STB? Okrem motora je tam aj nejaky Diseqc prepinac v tej zostave? Pouzivas USALS alebo Diseqc 1.2? No s tym miznutim signalu to je zaujimave. A ostatne druzice co? Nie je z nich signal alebo tam motor ani neotoci? Nema motor velkou vuli? Konzola je pevna a kolma? Ja mam Optibox DM3800 ultra speed a nadrahnom je stupnica. V strede nula a potom tusim 75 stupnov na kazdu stranu. Motor som skusal doma v obyvacke. Vedel som, ze ked byvam na 18,7E ( to mam aj v STB) a poslem motor cez USALS na 23,5E, tak na stupnici musi motor ukazat cca 5 stupnov. Takto sa daju odskusat aj ine druzice. |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
RE: Problém s motorem Amiko 3800na tento motor Amiko DM 3800 jsem zatím moc cvály neslyšel zde.Jeden maník z vedlejší ulice mě tvrdí že po 7 denním užívaní se u tohoto sat.motoru zvětšila vúle v noze motora.Je to možné? |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
mojmírNastavení je 49,28 šířka a 16,57 délka.Všechno mi jelo 19,2,- 23,5 - 13 - 26 - THOR na Diseqc 1,2 Ostatní družice kromě 19,2 a 23,5 nenaladím protože se na ni parabola ani omylem neotočí. Zkusil jsem to vždy znovu zresetovat a znovu naladit ale parabola 100cm se otočí opět jen na Astru 19,2 nebo 23,5. |
mojmir
Registrace: 4/2013 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
RE: Problém s motorem Amiko 3800Este vyskusat iny stb. |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
RE: Problém s motorem Amiko 3800Čo znamená "Zkusil jsem to vždy znovu zresetovat a znovu naladit ale parabola 100cm se otočí opět jen na Astru 19,2 nebo 23,5". Odkiaľ (z akej pozície) sa motor otočí znova na Astru a ako sa predtým dostal inde? A medzi týmito dvoma družicami sa motor pohybuje korektne ? Reset si urobil tlačítkom priamo na telese motora ?Píšeš, že používaš DiSEqC 1.2. Zrejme sa ti vymazali v satelitnom prijímači polohy jednotlivých družíc. V menu ovládania motora treba znovu ručne (tlačítkami východ-západ) nastaviť postupne polohu každej družíce nanovo a uložiť ju do pamäti prijímača. Ak sa dá použiť USALS, stačí nastaviť polohu jednej družice. Pri správne zadanej zemepisnej polohe sa ostatné (tie, ktoré sú zahrnuté v pamäti prijímača) nastavia automaticky. Ak sa motor otáča chaoticky a svojvoľne, pričom nereaguje na manuálne príkazy východ (prípadne západ) cez menu v prijímači, je v poruche jeho elektronická časť, prípadne môže byť ale aj na nejakom mieste vadný koaxiálny kábel - treba ho skúšobne prepojiť iným, najlepšie novým a kvalitným koaxiálnym káblom a tak vylúčiť, prípadne potvrdiť poruchu motora. P.S. Keďže ti to predtým fungovalo, predpokladám, že sa v nastaveniach satelitného prijímača nič nezmenilo. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 495 |
![]() |
|
![]() |