Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Problémy s přepínáním LNB

Problémy s nastavením LNB.
Po výměně LNB duo za LNB quatro s multipřepínačem nejde nastavit na Topfieldu 2010 při univerzální f 9750/10600 pro Astru 19.2°současně obě freq.Musím přepínat LNB buď 9750/10600 nebo 10600,abych mohl sledovat Eurosport nebo Sport1.Děkuji předem za radu. Petr

HRACHY
Registrace: 9/2013
Odpověď v diskusním vlákně

quattro alebo quad

a dal si si tam teda ktoré???
Ak quattro tak sa nediv že nejde prepínať. Quattro má pevne nastavené výstupy LV, LH, HV, HH.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Problémy s přepínáním LNB

vždyť píše, že to má přes nultipřepínač. Jestli tedy jde opravdu o multipřepínač.

Hujer
Registrace: 4/2004

pokud vím z paměti, tak Sport1 i ESP DE jsou v horním pásmu, tedy zde se uplatnuje pouze horní kmitočet oscilátoru 10600MHz. Jen je třeba vždy změnit polarizaci.
Máš to vůbec dobře naskenované? Kdo ti nastavoval ten MSW s Quattrem? To je v rámci paneláku?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

RE:Problémy s přepínáním LNB.

Dělal jsem to sám.Zapojené to mám určitě dobře,ale s tím nastavením nevím. Ten přepínač je Multipřepínač EMP P.142-UP - 1 družici + TV - 4 účastníci.Není to v paneláku ale RD.Původně tam byl duo konertor s přepínačem,ale konvertor odešel a dále se nevyrábí,tak jsem ho nahradil Quatrem a příslušným přepínačem.Vše se automaticky naladilo a tak jak jsem již popsal.

HRACHY

Jak psal Saxon,je to vice nez prapodivne,protoze oba programy jsou ve "vysokem bandu" 11,7 - 12,75 GHz(10 600),ale kazdy ma jinou polarizaci (EUROSPORT HH a SPORT 1 VH).Je to taky o tom,ze mas problematiku popsat presne.Duo LNB je konvertor,ktery se pouzival vzdy pro 1 pasmo (obvykle low 10,7 - 11,7 GHz) s vystupy ruznych polarizaci tedy na jednom vystupu H a na druhem V,ale i pro high pasmo 11,7 - 12,75 GHz) stejne.Otazka zni,zda jsi tedy mel 2 dualni konvertory (aby jsi osetril vsechny 4 moznosti)a jaky typ puvodniho prepinace?.Tudiz,pokud tame zapojis 1 x QUATTRO konvertor ,misto zminenych 2 x dualu,je to shodne.Zaver:Jak pravil SAXON,vymazat a proscanovat znova a musi to fachat,pokud neni neco vadneho,nebo spatne zapojeneho.LNB se samozrejme nastavuje univerzalni (13V=LV a 9750,18V=LH a 9750,HV=13V+22 kHz a 10 600,HH=18V+22 kHz a 10 600).Snad jsem to nepopletl.

hdpe
Registrace: 11/2007

Co bylo už tam není.Původně byl pouze jeden duální.Vše je nové.Přijímač Topfield 2010,konvertor,přepínač,+ 2koax.kabely přidané.
Viz.http://www.satmax.cz/prislusenstvi/268-multiprepinac-emp-p142-up-1-druzici-tv-4-ucastnici.html

HRACHY

Ještě mě napadlo jesli nejsou prohozené kabely od konvertoru, což by mě naštvalo.

HRACHY

Smaryja,muze byt i tim zaskozeno - to musis zkontrolovat!Nicmene s frekvencema oscilatoru LNB by to nemelo primo souviset.Aha,vse je nove,cili puvodne tame byl asi analogovy prijimac na ASTRU 19,2°E,ale to neni podstatne .

hdpe
Registrace: 11/2007

Tak,tak,ale doufám že to mám správně.

HRACHY

máš přeházené

kabely od LNB,jinak pro čtyři účastníky,zbytečně drahé a složité řešení,no někdo to zacáluje R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra