Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Ray Dolby - Dolby Laboratories

Včera zemřel ve věku 80let. Autor systému pro potlačení šumu při audiozáznamech atd.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60
Odpověď v diskusním vlákně

@Saxon

jasně. Ono dbx systému se také nějak nedostalo tak,jako u těch B,C a S.Ty byly v v 90´letech v každém schopném Tape decku či i ve walkmanech. :-) Tak najdi plno hub a ne "houby". :)))

Měj sa Saxi!

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@oneee

dodatek:

tady jsem naštěstí našel ještě manuál k té 808.
http://www.hifiengine.com/library/aiwa/ad-wx808.shtml
mrkni a uvidíš,že nekecám.Měl jsem ji doma 12let,tak vím asi nebo ne? :-) PS (tehdá jsem chtěl pořídit 909,ale ta bohužel nebyl k sehnání-to byla v té době Hi-tech mašina...

jamess96

RE: Ray Dolby - Dolby Laboratories

doložil si dôkazy. ospravedlňujem sa.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@oneee

ne nemusíš se omlouvat,ale je to moje srdcová záležitost.A navíc jsem se spletl.Nebylo to v pravém rohu ale v levém.Ta byla to logo s tím Dolby B C Hx Pro.Ta mašina měla tehdá tolik vymožeností a hlavně suprově nahrávala.Navíc adwx 909 byl "tříhlavá"-to znamená že sis posluchal "online" kazetu už při nahrávání. "třetí" hlava totiž byla za tou nahrávací a tak si člověk třebas,když nahrával z rádia a tam byl"ošizen" levý reprák mohl dotáhnout vyrovnávacím "kolečkem" a vystředit nahrávku tak,aby byla vystředěná a třebas nebyla i přebuzená. Jak říkám - Aiwa ad-wx 909 byla v té době Hi-Tech a to i po designu-stejně i ta 808.To byla nádhera,když jsem vnoci nahrával z Radia Danubius. Vše bylo nádherně zbarveno barevným displejem...

Tak to je tak asi vše a omlouvám se za trocha vzpomínek ... .-)

jamess96

najlepšia recenzia na internete http://www.tommm.cz/Pristroje_A99.htm

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Jo a kde je Aiwě konec :(

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

@oneeee

ještě k těm "kotoučákům". V polovině 80´let jsme dostali od strýce z USA kotoučák Magnavox.Měl 3 rychlosti,ale pochopitelně velkou spotřebu kotoučů-pásků,když si jel na tu nejvyšší rychlost.Ale,v tom byla ta záhada.Když hrála píseň s menším šumem(nahrávka z rádií Danubius, O3 , Malibor MN2) tak se šum po přehrávání neprojevil.A proto reaguji i na Saxona.Myslím,že tyhle stroje asi už měli nějaké obvody proti šumu (možná přímo Dolby) ale na přením panelu co si pamatuji nic nebylo(žádné logo s Dolby) . Tak asi tak no. :8)

jamess96

jamess96

nevím jakou to mělo nejvyšší rychlost,možná 38,pak ten úbytek mohl být dán charakteristikou snímacího zesilovače,ale to bychom debatovali o ničem,pokud se bavíme o kasete deck Aiwa ,mám doma dva ,jeden je double,kopii dělá obě strany najednou,což v době rychlého rozmnožování byla dobrá věc a dost kvalitně i druhou stranu WX 220 má i dolby B+C,ten druhý R-550 super zvuk dolby B+C HX pro a reverze,taky tomu odpovídala i cena v asi 1985 13000Kčs,5 slušných měsíčních platů R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

jo jo.Možná to bylo tou rychlostí posuvu,jak říkáš.Vše je už pryč.Ten Tape deck Aiwa ad-wx 808 stál něco málo přes 16t na naše.Bylo to pochopitelně kupováno v "déčkách".Mrzelo mne ale,že jsem nesehnal tu "devítistovku"... Jinak Aiwa tape deck měli snad nejpěknější zvuk.Měl jsem k mání i Technics tape deck a Sony.Ty se však na Aiwu nedostali.Ale je to moje hodnocení a někdo může mít jiný názor a já to beru. :-) To byli prostě 90´ léta!!!

Měj sa pierre!!! R^

jamess96

aiwa

měla nejlepší zvuk odjakživa,ale nejlépe hrály normální kazety,ty chromky už nic moc,metalky taky nic moc,ně nejvíce seděly Sony 90,ty zelený,myslím,že tu 900 má kamarád,nevím přesně jestli je to ona,zdědil ji po otci a bydlí někde u Prahy,já jsem ji viděl ještě u jeho táty,teda bomba,3hlavy,nevím kolik motorů,zvuk super,on to byl těžkej hifista,měl v tom balík peněz,měl i kotoučák značku už nevím,gramo sansui a hafo desek ,některé i limitované edice,už nevím,jak se tomu říkalo,prostě nahrály desku a udělali z matrice jen pár kousků,pak ten zvuk bomba,tak jsem se zasnil R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra