![]() |
|
Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryPotřebuji rozbočit z pokojové zásuvky TV signál ke třem TV.Našel jsem 2 rozbočovače Trojnásobný (feritový) a Trojnásobný (hybridní),který z těch dvou je vhodnější,může být situace kdy všechno pojede najednou.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 100 |
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryTy rozbočuješ satelitní signál? nebo proč mluvíš o tom, že může jít vše najednou? |
hush
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryRozbočuji DVB-T ale někde jsem četl,že je mezi feritovým a hybridním rozdíl v oddělovacím útlumu mezi výstupy.Tak proto se ptám co tam raděj koupit.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryZde je citace:oddělovací útlum mezi výstupy rozbočovače zamezuje ovlivňování se zapnutých televizorů připojených k těmto výstupům mezi sebou.Znamená to,že pokud budu sledovat ČT1,Nova a třeba JOJ budou se programy nějak ovlivňovat?Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryVzít to co je po ruce, jen dát pozor na to, jestli máte dostatečně silný signál, který i po útlumu v rozbočovači bude vhodný pro nerušené sledování TV.DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryA to bud zjistis prakticky,az to zapojis s nejakou metrazi kabelu,pripadne spocitas,kdyz ti prodavac rekne utlum a ty zmeris tvuj signal na zasuvce.....merakem....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryNo co, důležitý je na rozbočovači údaj 4O - 860 MHz a to ten hybridní asi má a pokud to jde do zásuvky z STA a je ok - tak NO problém, tam je to nabušeno. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryZdar Jarousi,pouzij neco za sortimentu trebas ANTECHU napr."TONERY" a k tomu dobry kabel s konektory (mohou byt klidne i dobre udelana sroubovaci Fka (resp Fka + redukci Ff/IECm u TV,ktera pasuji na dany koax).Zda bude rozbocovac 1 ks trivystupovy (3x6dB),nebo pouzijes kombinaci 1 ks odbocovace napr.1/8 (odbocka k prvni TV -8,5 dB) a potom potahnes koax.,ktery dale rozbocis 1ks dvouvystupovym (2x3,8 dB) a napojis dalsi 2 TV, je cca jedno (zalezi na strukture tahani koaxu k TV).Tak at to hraje. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryJde o to,že jsem použival 2 TV a tam jsem to měl rozbočeno dvojnásobným rozbočovačem.Nyní jsem přidal k plazmě set-top box aby se na něm mohly nahrávat 2 programy současně a měl jsem to vše u jedné hlavní TV a nemusel chodit programovat jinou TV.Propojil jsem to dalším dvojnásobným rozbočovačem ale je vidět na bagrafech značný pokles signálu tak proto chci ten trojnásobný.Domovní rozvod je se zesákem Alcad.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryTak jestli jsem správně pochopil tvůj poslední příspěvek, tak nejde o tři TV, ale o dvě + set-top-box. To ten STB nemá LOOP? Nechej jen dvě stávající větve s tím, že ta jedna půjde rovnou do jedné TV a druhá půjde nejdříve do STB a z výstupu STB (loop) to propojíš do druhé TV. Jinak dvojitý rozbočovač má útlum cca 4 db a když na jednu větev přidáš další rozbočovač, tak u výstupu z prvního rozbočovače zůstane útlum 4 db a na dalších dvou výstupech z druhého rozb. už bude útlum 8 db. Ale pokud je i po poklesu signálu obraz stabilní, bez výpadků, tak bych si s tím hlavu nelámal a nechal to tak. ;) |
kedar1
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryLOOP má ale musel by být stále v pohotovostním režimu.Nahrávám ze satu na Arivu ale jsou občas vyjímky kdy potřebuji nahrát ve stejný čas ze tří programů jinak to může být úplně vypnutoZgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
otázka je špatněpoložena !!!autor dotazu stoprocetně nepozná rozdíl mezi hybrid/ferit zcela důležitá je otázka zda umí správně namontovat IEC stecker a zda (což jsem mnohokrát zažil) nepoužívá výstup jako vstup protože se dělá v provedení IEC jak samec na dvě samice tak i samice na dva samce což by v jeho případě bylo správné !!! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
Tak to zjednodušímPodle toho co jsem zde napsal který z těchto dvou rozbočovačů raděj koupit, objedn.č.103 nebo 104http://www.teroz.cz/cs/rozbocovace/rozbocovace tonek to napsal dobře autor dotazu stoprocetně nepozná rozdíl mezi hybrid/ferit Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektorynechce se mi hledat starý katalog terozu , z tvého odkazu není jasné uspořádání konektorů !?vem ten hybrid , důležité je aby jsi vstup měl samicu , na jeden výstup samec dáš ten nový rozbočovač -samicu a máš tři výstupy samce na které dáš kabely k TV a pokud něco bude hrát špatně snadno přepojováním najdeš chybu ! |
tonek
![]() |
|
to Jaroushdpe ti to pekne podal, neexperimentuj a dej na nej, tonek ti jenom jako vzdy doplete hlavu, nebot to ma sam popletene |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektoryhele kaos, máme demográciju tak si samozřejmě piš co chceš.napřed se ale třeba nauč číst co tazatel žádá a co dal do odkazu ! jinak samozřejmě co si koupí a kolik kabelů si natáhne je samozřejmě jeho věc. proč by tahal jeden kabel od zásuvky k TV a STB když může natáhnout DVA a ještě lépe raději čtyři !!! :laughing: :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektorypokud ti to nejde přez dva dvojité rozbočovače tak ti to nepůjde ani přez trojitý. I když někteří tvrdí opak , chybu máš jinde a lehce ji najdeš.O pokud se zde mluví o ovlivňování tak to v žádném případě neznamená omezení nezávislého přepínání na různých TV. Zrovna tak to že nepoznáš rozdíl bylo myšleno na kvalitě obrazu, či síle signálu! Ale už ti více nebudu mást hlavu ! :laughing: :))) :laughing: |
tonek
![]() |
|
![]() |