Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rozbočovač TV signálu s IEC konektory

Potřebuji rozbočit z pokojové zásuvky TV signál ke třem TV.Našel jsem 2 rozbočovače Trojnásobný (feritový) a Trojnásobný (hybridní),který z těch dvou je vhodnější,může být situace kdy všechno pojede najednou.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rozbočovač TV signálu s IEC konektory

Ty rozbočuješ satelitní signál? nebo proč mluvíš o tom, že může jít vše najednou?

hush

Rozbočuji DVB-T ale někde jsem četl,že je mezi feritovým a hybridním rozdíl v oddělovacím útlumu mezi výstupy.Tak proto se ptám co tam raděj koupit.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Zde je citace:oddělovací útlum mezi výstupy rozbočovače zamezuje ovlivňování se zapnutých televizorů připojených k těmto výstupům mezi sebou.Znamená to,že pokud budu sledovat ČT1,Nova a třeba JOJ budou se programy nějak ovlivňovat?

Jarous

Vzít to co je po ruce, jen dát pozor na to, jestli máte dostatečně silný signál, který i po útlumu v rozbočovači bude vhodný pro nerušené sledování TV.

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

A to bud zjistis prakticky,az to zapojis s nejakou metrazi kabelu,pripadne spocitas,kdyz ti prodavac rekne utlum a ty zmeris tvuj signal na zasuvce.....merakem....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

No co, důležitý je na rozbočovači údaj 4O - 860 MHz a to ten hybridní asi má a pokud to jde do zásuvky z STA a je ok - tak NO problém, tam je to nabušeno.

CES
Registrace: 4/2007

Zdar Jarousi,pouzij neco za sortimentu trebas ANTECHU napr."TONERY" a k tomu dobry kabel s konektory (mohou byt klidne i dobre udelana sroubovaci Fka (resp Fka + redukci Ff/IECm u TV,ktera pasuji na dany koax).Zda bude rozbocovac 1 ks trivystupovy (3x6dB),nebo pouzijes kombinaci 1 ks odbocovace napr.1/8 (odbocka k prvni TV -8,5 dB) a potom potahnes koax.,ktery dale rozbocis 1ks dvouvystupovym (2x3,8 dB) a napojis dalsi 2 TV, je cca jedno (zalezi na strukture tahani koaxu k TV).Tak at to hraje.

hdpe
Registrace: 11/2007

Jde o to,že jsem použival 2 TV a tam jsem to měl rozbočeno dvojnásobným rozbočovačem.Nyní jsem přidal k plazmě set-top box aby se na něm mohly nahrávat 2 programy současně a měl jsem to vše u jedné hlavní TV a nemusel chodit programovat jinou TV.Propojil jsem to dalším dvojnásobným rozbočovačem ale je vidět na bagrafech značný pokles signálu tak proto chci ten trojnásobný.Domovní rozvod je se zesákem Alcad.

Jarous

Tak jestli jsem správně pochopil tvůj poslední příspěvek, tak nejde o tři TV, ale o dvě + set-top-box. To ten STB nemá LOOP? Nechej jen dvě stávající větve s tím, že ta jedna půjde rovnou do jedné TV a druhá půjde nejdříve do STB a z výstupu STB (loop) to propojíš do druhé TV. Jinak dvojitý rozbočovač má útlum cca 4 db a když na jednu větev přidáš další rozbočovač, tak u výstupu z prvního rozbočovače zůstane útlum 4 db a na dalších dvou výstupech z druhého rozb. už bude útlum 8 db. Ale pokud je i po poklesu signálu obraz stabilní, bez výpadků, tak bych si s tím hlavu nelámal a nechal to tak. ;)

kedar1
Registrace: 7/2010

LOOP má ale musel by být stále v pohotovostním režimu.Nahrávám ze satu na Arivu ale jsou občas vyjímky kdy potřebuji nahrát ve stejný čas ze tří programů jinak to může být úplně vypnuto

Jarous

otázka je špatně

položena !!!

autor dotazu stoprocetně nepozná rozdíl mezi hybrid/ferit

zcela důležitá je otázka zda umí správně namontovat IEC stecker a zda (což jsem mnohokrát zažil) nepoužívá výstup jako vstup protože se dělá v provedení IEC jak samec na dvě samice tak i samice na dva samce což by v jeho případě bylo správné !!!

tonek
Registrace: 1/2009

Tak to zjednoduším

Podle toho co jsem zde napsal který z těchto dvou rozbočovačů raděj koupit, objedn.č.103 nebo 104

http://www.teroz.cz/cs/rozbocovace/rozbocovace

tonek to napsal dobře autor dotazu stoprocetně nepozná rozdíl mezi hybrid/ferit

Jarous

nechce se mi hledat starý katalog terozu , z tvého odkazu není jasné uspořádání konektorů !?

vem ten hybrid , důležité je aby jsi vstup měl samicu , na jeden výstup samec dáš ten nový rozbočovač -samicu a máš tři výstupy samce na které dáš kabely k TV a pokud něco bude hrát špatně snadno přepojováním najdeš chybu !

tonek

to Jarous

hdpe ti to pekne podal, neexperimentuj a dej na nej, tonek ti jenom jako vzdy doplete hlavu, nebot to ma sam popletene

kaos
Registrace: 2/2009

hele kaos, máme demográciju tak si samozřejmě piš co chceš.

napřed se ale třeba nauč číst co tazatel žádá a co dal do odkazu !

jinak samozřejmě co si koupí a kolik kabelů si natáhne je samozřejmě jeho věc. proč by tahal jeden kabel od zásuvky
k TV a STB když může natáhnout DVA a ještě lépe raději čtyři !!! :laughing:

:8)

tonek

pokud ti to nejde přez dva dvojité rozbočovače tak ti to nepůjde ani přez trojitý. I když někteří tvrdí opak , chybu máš jinde a lehce ji najdeš.
O pokud se zde mluví o ovlivňování tak to v žádném případě neznamená omezení nezávislého přepínání na různých TV.
Zrovna tak to že nepoznáš rozdíl bylo myšleno na kvalitě
obrazu, či síle signálu! Ale už ti více nebudu mást hlavu !

:laughing: :))) :laughing:

tonek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra