Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Kabelová televize

Vpnutí titulků u ČT1 HD

Prosím o radu jak vypnout titulky u pořadů (české filmy, ale i např. AZ-kvíz)u stanice ČT1 HD. Jedná se o kabelovou televizi, přijímač Sharp LC-32LE705E + modul s kartou Conax Conditional Access. V menu TV - digitální nastavení - titulky je možnost 1. jazyk, 2. jazyk a Pro sluchově postížené (ano - ne. Když to tam vypnu, nic se neděje a titulky jsou stále vidět (pouze u některých pořadů). Lze to vůbec vypnout, nebo to je neovlivnitelné? Díky za rady.

tadek01
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vpnutí titulků u ČT1 HD

nastaviť "žádný jazyk" u oboch.

Dagy2
Registrace: 11/2010

titulky u ČT1 HD - vypnutí

Dagy2, díky za radu, ale těch jazyků je tam celá řada, avšak chybí možnost "žádný jazyk". Není to starším softem?

tadek01
Registrace: 1/2008

musí to jít

Šharp to asi nebyl, ale už jsem se s takovým problémem setkal. Nestačilo volit v audio pro neslyšící ano/ne, ale musel jsem deaktivovat v nastavení zvuku „možnosti titulků“. Zkus to prosondovat, označení asi bude trochu jiné.

člověk
Registrace: 3/2006

Zapomněl jsem dodat, že někdy to bylo v nastavení systému, někdy v nastavení barevných tlačítek - jak kdy.

člověk

ja tiež nemám Sharp takže neviem presne zistiť čo tam dať.
Keď nie je žiadny jazyk, tak skús dať nejakú čínštinu, potom by ju TV nemal nájsť a tým pádom sa nezobrazuje nič.

Dagy2
Registrace: 11/2010

tadek01

mam tuto telku, ale nemam kablovku...pouzivam satelitny prijimac.
Prezrel som menu a je to tak ako pises. Ked das pre sluchovo postihnutych na vyp a titulky idu dalej, tak to skus urobit, tak ako pise Dagy, nastavit nejaky nezmyselny jazyk. Bude to zrejme problem u poskytovatela.
Nenasiel som inu moznost...

HornetF18
Registrace: 10/2011

Nedalo mi to a podíval jsem se na tuto TV.
Skutečně je tam pouze titulky ano/ne. Takže chyba může být:
1/ ve vysílaném filmu který již titulky má ve filmu a divák to nemůže nijak ovlivnit. Nutno odzkoušet na programu kde titulky 100% nejsou.
2/ Pokud problém nezmizel, zkusit „nulovat“ TV - menu → nastavení → dole položka nulovat a potvrdit → znovu vše nastavit.
3/ Pokud problém stále setrvává, aktualizovat SW pomocí flash.

člověk

Neviem, ci vobec japonci vydali nejaku aktualizaciu softu na 705-ku, ak ano, daj vediet ;)

HornetF18

Co máme tak poslední je z 28.4.2011 a jeto verze 1.15
Jakou máš v TV verzi zjistíš v menu → nastavení → identifikace → OK
Aktualizace se dá stáhnout z www.sharp.cz → vpravo na hoře napíšeš do okénka LC-32LE705 → hned pod Hledat výsledky klikneš na LC-32LE705EV → dál klikneš na Podpora a soubory ke stáhnutí → potom v oddělení klikneš na LC-32/40/46/52LE/LU/LX705E Software-Update - ver. 1.15-USB CZ (v.1.15-USB) Po stáhnutí odzipuješ a a bude tam mít tři soubory. První je návod v češtině jak máš postupovat s flashkou při aktualizaci a třetí je soubor který zkopíruješ na PRÁZDNOU flashku.

TV se musí vytáhnout ze zásuvky, vložit flashka, přidržet ON/OFF na TV zmačklé a zapojit do zásuvky. Až 3x bliknou leddky můžeš pustit ON/OFF a pokračovat dáldle dle návodu. Věřím že to zvládneš.
PS. tento model je ještě výrobek z Japonska.

člověk

upřesnění

Při klikání na LC-32/40/46/52LE/LU/LX705E Software-Update - ver. 1.15-USB CZ (v.1.15-USB) se kliká pravým myšítkem a dá se uložit jako atd.
když tak se ozvi.

člověk

človek

Diky za info ;)
Mam verziu 1.13 E 1004191
Soft som nasiel, stiahol, precital navod, precital zlepsenia.
Otazka, ma vobec vyznam stahovat novy soft do telky? Je nieco zmenene pri vyhladavani kanalov a v starsom softe zmena podsvietenia.
Kalibraciou som aj tak zmenil vsetky nastavenia obrazu.
Ak si teda robil zmenu softu, prinieslo to nieco?

Co sa tyka prevedenia update, nemal by tam byt ziaden problem, jednoducha zalezitost. Predpokladam, ze sa zaroven prevedie aj tovarenske nastavenie a treba si to naladit nanovo, alebo nie?
Lebo podobnym systemom sa robi u Technisatu tvrdy reset.

HornetF18

HornetF18

Otázka zní: měl jsi s TV nějaké problémy které by mohla aktualizace zlepšit? Pokud ne, není co řešit. Pokud ano, dá se předem určit zda by se aktualizace mohla tohoto „neduhu“ týkat. Většina aktualizací tyto informace nastiňuje.
Samotná aktualizace pokud je TV v pořádku nepředstavuje pro TV hrozbu, ale je nutno přesně dodržet postup který je pro danou TV určen. V nejhorším případě odneseš TV na nejbližší servis Sharp a oni ti to rádi opraví. ;)
Co se týče znovu naladění, tak většina TV zůstane naladěna a nastavena beze změny. Tvůj model jsem nezkoušel. Novější TV si dokonce provádějí aktualizace samy a obsluha to ani nijak nezaregistruje. Zdůrazňuji nijak nezaregistruje.

člověk

upřesnění

Napsal jsem "nijak nezaregistruje", myslím tím obrazovou a zvukovou funkčnost TV. Samozřejmě upozornění před samotnou aktualizací a po aktualizací se jenom odsouhlasí zmačknutím OK.

člověk

človek

S tv nie su problemy, jedine, co mi vadi, je blba editacia programov, nemoznost zmazat program, po ladeni poprehadzuje stanice. Ale DVB-T pozeram ozaj velmi malo, takze to neriesim a toto zrejme aktualizacia neriesi...
V menu je aj ektualizacia cez epg, ale nic nenaslo.
Takze dik za dobre rady, aspon viem ako na to ;)
Pri satelitnom prijimaci je to obdobne, tam je aktualizacia rychla a jednoducha.

HornetF18

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra