Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nepříjemný zvukový pazvuk při výpadku signálu

Jistě to zná prakticky každý - i mžikový výpadek signálu někdy doprovází silný sinusový tón; takový hybrid "štěkohvízdnutí" či jak to nazvat. Nepříjemné je to o to víc, pokud (např. fanda muziky) má v tu chvíli silně vytočený volume u zesilovače, je jasné že středovýškáč u beden z toho zrovna odvázanej není, v extrémním případě může dojít i k poškození citlivějšího výškáče. A nemusí to být jen u výpadku způsobeným počasím, dosedlým holubem před lnb apod., stává se to někdy i při použití twin lnb ke dvěma přijímačům, když jeden je v provozu a druhý se v tu chvíli zapne(či vypne), i v tuto chvíli někdy může dojít k onomu "záštěku" (proč to ale i v tomto případě udělá nechápu). Co s tím, existuje snad nějaký přijímač, který toto nedělá, tzn. že výpadek se zvukově projeví pouze "neškodným" tichem? Je jasné že naprosté většině to nevadí, ale ten kdo dělá do branže ví o čem mluvím.

KOTAZ
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

ano je to

nepříjemné,ale momentálně nevím,který přijímač to nedělá,je to u mě ojedinělý jev,tak to nijak neřeším
k druhé části
"stává se to někdy i při použití twin lnb ke dvěma přijímačům, když jeden je v provozu a druhý se v tu chvíli zapne(či vypne), i v tuto chvíli někdy může dojít k onomu "záštěku" (proč to ale i v tomto případě udělá nechápu)"
zemní smyčky tady řešíme dost,zkus pohledat,jinak to je na dlouhou a zbytečnou diskuzi R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Nepříjemný zvukový pazvuk při výpadku sign...

Vím o co jde, ale ten signál má k sinusovému průběhu hodně daleko. Spíš se to podobá obdélníku, který je mnohem nebezpečnější. A nejen k reproduktorům.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

tak jsem si

namodeloval tuto situaci rozladěním motoru k hranici výpadků,no mě to trošku prská,ale nic extrémního,stále koukám přes medialink black panther,ještě jsem nesehnal s lepším obrazovým podáním,možná by to vyřešila výměna přijímače,nepíšeš jaký máš R^ :laughing: R^

pierrepetr

Mám technisat isio a cez optiku onkyo, ešte som takéto výpadky nepočul (nezažil)

................................................................

Jozef191
Registrace: 10/2007

Možno technisat v tomto prípade zostane ticho a registrujeme to len ako krátky výpadok.

Jozef191

zvláště nebezpečný

jest kosočtverec,

nejen pro repráky a holuby

:-/

tonek
Registrace: 1/2009

Technisaty to taky dělají (např. Digit.S2, SX8, SIR), divil bych se, kdyby řada ISIO z toho vybočovala, dělal to prozatím každý přijímač který jsem měl doma. Ale ty výpadky se neprojeví vždy stejně; někdy např. obraz úplně z kostek vypadne a neudělá to a někdy to zase "zaštěkne" i když u obrazu je jenom třeba jen náznak výpadku. @Saxon: samozřejmě to není klasická sinusovka, řekl jsem to pro lepší pochopení, což by pojem naměřený obdélník až tak nebyl.@Pierrepetr: ta zemní smyčka by myslím spadala do úvahy, pokud by některý komponent byl ve třídě ochrany I, ale já mám vše ve II (přijímače, lcd, zesilovače, zkrátka všechno), kdysi jsem tam měl vřazenou plazmu právě s ochranou třetího vodiče a hned jsem zaregistroval mírný brum v bednách, proto šla pryč. Všechny twiny co mám mají (bohužel) pochopitelně vnitřní kovová těla-stínění společné pro oba výstupy a myslím že nějaký speciální twin s dokonalým galvanickým oddělením dvou (či čtyř) výstupů neexistuje. Toto se dá jedině jednoduše vyřešit se sólo každou parabolou pro jednotl. přijímače, ale protože mám 90ku toroidku a tam naflákaný povětšinou samý twiny tak se mi do toho nechce. A lidi co tvrděj že jim to nedělá (anebo "nepatrně") tak poslouchají zvuk klasicky - z repráčků placek s tzv. panelákovým, ted, přestože každý zdroj jde jenom mírným zasílením, to je o ničem, tam se to skutečně dá tolerovat či i přeslechnout. Klasickým příkladem byl můj známý, který vehementně tvrdil že jemu to vůbec nedělá; takže jsem si k němu zašel, zasílil AV přijímač a na balkóně párkrát zastínil čidlo lnb - poprvé nic, podruhé nic a napotřetí "štěk až se lek", neboť zrovna přikládal ucho k bedně. Takže kdyby tady měl někdo tutový tip na přijímač, který to fakt prokazatelně nedělá sem s ním. Jedu přes DAC + zesák sice i webový rádia (SHOUTcast rádia z bluray přehrávače), kde se pochopitelně tento neduh nevyskytuje, ale i při shodných bitrate je zvuk ze sat. přijímačů prostě lepší, přestože každý zdroj jde dig. propojením přímo do společného DACu a leckterý teoretik by mohl tvrdit, že by to mělo hrát kvalitativně zhruba stejně.

KOTAZ

....s tzv. panelákovým, tedy jenom mírným zesílením.....(překlep)

KOTAZ

zkus to

propojit vše z jedné zásuvky a uvidíš tu třídu R^ :laughing: R^

pierrepetr

Vsetky zariadenia mam spojene lankovym vodicom na kostru matickou pri ant. vstupoch na vodici naletovane kablove ocka koniec privrdeny na PE kolik prepatoveho predlzovaku ktory vsetko napaja, nepostrehol sum rusenie a prepojenim som zrusil kedysi vysk. brum.

Jozef191

Pisem s tabletu preto je to trocha necitatelne

Jozef191

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra