Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Mux4 Plzen

Zdravím pánové.Poradí někdo levný STB k CRT který by zvládal programy bez sekání obrazu zvláště sportovních z Fanda TV?Digipal-2TX to nedokáže.Na stejné anténě je LCD Sharp a DVD rec.Panasonic bez problému.Kanál 56 signál dobrý.Díky.Obraz se seká i na dalších programech z tohoto muxu,ale to jde mimo mně. ;)

hobo
Registrace: 1/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

co tak

dát do kupy anténu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Anténa

je v kupě a velmi dobře.V kupě není ten Digipal2 TX.Proč asi jede ta TV a DVD?Ostatní muxy na něm jedou také bez problému.Debata na toto téma je na zde moc neoblíbené konkurenci.Prostě ten STB nezvládá Mux4 z daného vysílače.A zdaleka ne jenom tento stb a ne jenom z tohoto vysílače.

hobo

RE: Mux4 Plzen

Je třeba bombardovat provozovatele multiplexu4, nekompatibilita jeho TS u receiverů Digipal Technisat i dalších je známá věc. Pierre asi o tomto neví...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Trochu se obávám,že bombardování už nějakou dobu trvá,ale není moc uspěšné. ;) Proto jsem položil dotaz,který stb to vlastně zvládá.

hobo

Tak to netuším. Nový SAtB už jsem par měsícům nekupoval, popravdě řečeno, dnes se dělají jen šroty. Co vím, tak je celkem četně v nabídce obchodů Combo receiver Showbox S700 a ten se příjmem TS multiplexu 4 problém nemá. Jeho cena je kolem 800kč.

On Air!

Saxon

saxon

https://www.parabola.cz/forum/topic-79127/ tak kdy byl apríl...s tou novou v muxu 4

Fanyn
Registrace: 11/2007

Omlouvám se. Jedna se ale jen o test, takže zatím bych to nebral jako bernou minci. Byli by to na Nově (nevhodné slovo)i, kdyby lezli do tak nejisté akce.

On Air!

Saxon

Chtějí snížit cenu v multiplexu 2 proto ten test...

Fanyn
Registrace: 11/2007

No, ono také záleží jakou technikou je daný vysílač osazen. Jestli Vimperkským R&S a Tesláckým zařízením nebo levnějšími značkami které ale občas zasekávají. Docela se o tom psalo na konkurenčním fóru. Nemá někdo seznam jaký vysílač je čím osazen?
:lookaround:

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Takže taková malá forma vydírání? Já bych je nakopal do prrdele, jen at naleznou s tema (nevhodné slovo)ma k Parizkovi, vrana k vraně sedá...

On Air!

Saxon

hOŠI A HOBO

Ten mux jede jen provizorně z vodárny a stačí mu jeden panelák
a je utrum ,asi 0,5w ,1 km od Plzně je konec,ale dá se přijímat Dyleň z Marianek 50 kw 45 kanál.U mě 80 km jede z boku na rybí kost ,kterou mám na Krašov.Pak tam jede 46 k.z Rakovníka,kterej lze zachytit až ve Všerubech na hranicích.Tak hobo hledej s laděnou ant.

korkoran
Registrace: 10/2006

Ještě k ostatním

muxum v plzni,Krašov má 100 kw a Krkavec o něco míň

korkoran

Saxon

máš pravdu,u nás tento problém není,proto jsem to nikdy nemusel řešit R^ :laughing: R^

pierrepetr

Oprava pro hoboje

Rakovník jede na 44 kanále se 100 kw.Ta vodárna je 56 kanál

korkoran

HiFiOK

"No, ono také záleží jakou technikou je daný vysílač osazen."
Nesmysl, to nema na obsah transportniho toku vliv. Transportni tok (mux4, regmux7) se tvori centralne v hlavni stanici v Ostrave v koderech a multiplexerech. Otazka kvality signalu z vysilacu je zase jina kapitola.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Nesmysly píšeš ty. Nepochopil jsi mne a určitě jsi si nepročetl ono konkurenční fórum na toto téma.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

korkoran

Netvrdím že nemusíš mít pravdu,ale mám určitou pochybnost abych nelovil tebou doporučené vysílače a kanály z nich a potom ulovil a byl na začátku jako předtím tedy s tím Digipalem.Stávající příjem z Plzně na kanále 56 je stabilní obraz nevypadává ani nekostičkuje.Pouze na tom Digipalu jakýkoliv sportovní přenos a pohyb obrazu s tím spojený na Fanda TV sekání obrazu-statický obraz v pořádku.I některé starší filmy také v pořádku.Dva další tunery na té samé anténě naprosto v pořádku.Takže mně připadá podstatně jednoduší vyměnit stb za jiný,který jakousi nestandardnost ve vysílání zmíněného muxu a ta tam musí být bude prostě jaksi ignorovat tak jako ty další dva tunery.Ta samá vada je i na programech Telka či Smíchov,ale to mně v tomto případě ale vubec nezajímá. ;)

hobo

pokud chceš

jít touto cestou,jistě to je možná nejjednodušší,tak koupit STB a vrátit,až to bude OK,je to sice dál,ale zase horší cesta R^ :laughing: R^

pierrepetr

HiFiOK

Rad si necham vysvetlit co jsem nepochopil. Diky.

ivovi0

korkoran

Ještě k muxum v Plzni,Krašov má 100 kw a Krkavec o něco míň...................Krkavec nemá nic!

Tondach
Registrace: 3/2004

Tondach

To sem asi prospal

korkoran

Co to je "vimperským RS"? Ve Vimperku se pokud vím nic pro DVB-T vysílání nevyrábí. Tam se jede kovovýroba, osciloskopy Hameg a par komponentů /generátory funkcí, nejake kompletace měřicí techniky, nekteré DPS a kabelový program.

On Air!

Saxon

HiFiOK a ivovi0, hobo

Ve vašem sporu řešení zde:
https://www.parabola.cz/zpravicky/20305/multiplex-4-a-rs7-ma-problemy-na-nekterych-vysilacich/ ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Diky za odkaz, vim o nem. Prave ten text o vysilacich je napsan - mirne receno - s neznalosti veci. Strucne - transportni tok je generovan centralne a ne na vysilacich. Doufam nedostanu ban. ;)

ivovi0

ForIvo

Na tohle tema jsem si celkem dlouho a zajimave povídal s technikem Rohde Schwarz na dni otevřených dveří ve Vimperku. Ještě ze byl ten den plny lidi běžného zajmu /pivo,buřty, maximálně zaměstnanecké výhody/, takže jsem byl v showroomu RS skoro dve hodiny sám a nikdo nás netušil v debatě. R^

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra