![]() |
|
Seřízení barev TVAhoj,chci se zeptat podle čeho nastavujete bílou barvu a obraz tv všeobecně u TV ?Dá se chytit nějakýho pořadu,který má věrné barvy ? Dík |
slava68
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 608 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVNejlépe generátorem, třebas od Promaxe atd...!Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVTo jsem čekal. |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVCo to máš za stroj, a jak se to na něm aplikuje ? Dík za info. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVhttp://www.panasonic.cz/html/cs_CZ/Výrobky+pro+spotřebitele/Ploché+televizory+Viera/3D+LED/TX-L47ET50/specifications/9005971/index.htmlVyvážení bílé : zisk červené zelené modré omezení červené zelené modré |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVCES-Pokud otázka směřuje na mě: Jak se to aplikuje?Tak: 1. Pokud jsi někdy byl ve výrobním závodě, tak tam to máš v praxi. 2.TV opravář to používá také téměř denně. 3.Laikovi to je jedno, buď se mu obraz pozdává nebo ne, a protože každý vnímá barvy a tóny jinak, je to individuální záležitost! Co člověk to jiný názor, jiné nastavení a rozdíl je i v mužském a ženském vidění v teplotě barev ;) Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
RE: Seřízení barev TV@Delta1Omlouvám se ti,myslel jsem,že si děláš p....l. https://www.cargen.com/generators.php?cPath=24&products_id=50 |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVNapř. ze starších: http://www.promax.es/downloads/manuals/English/GV-298.pdfTěch věcí je samozřejmě dost, ale jedna věc je generátor a druhá, co se ve finále klientovi zamlouvá, a pak je to někdy k :crying: Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
slava68Šel bych do omezení a do nachova - to využívaji Panasonici, ziskem to dostaneš do purpury a uděláš si z toho Rubína z SSSR. Jinak nastav podle ČT1 SD i HD v 19:00 hodin dle zpráv a zkontroluj na Servus HD. Nova je barevnější, tam to nedělej. A zas rozdíl je SAT a DVB-T. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVOk,zítra to zkusím,nahraju satelitem na disk,dám pauzu a zkusím seřídit.Není třeba nějaký kalibrační dvd ? Díky |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVŽadnou pauzu nedávej, to komprimuješ. Ztáhni víc červenou a se zelenou i modrou opatrně a nepřepepři jas a kontrast. Dobrou zábavu Ti přeji. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVDobře,akorát jsem zkoušel nastavovat omezení barev,jak jsi mi radil,ale barvy se nemění.Viditelně se mění jen u zisku barev. |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVJedna konrolní otázka:Bude nastavení stejné při zapojení přes: CVBS, RGB, YUV, HDMI při použití externího zdroje signálu DVD, SAT, Video, HRY versus vlastní tuner ?! :) Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
tady poradíjedině "brga",to je machr na monitory R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
Delta1To u toho CVBS, RGB,HDMI, USB, ... . záleží, zda má TV oddělené nastavování obraz. modu + na vstupech k připojeným komponentům. |
CES
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVTento Panasonic má vše samostatně nastavitelné.Potom režim dynymický,normální,kino,kino cinema,hry Dále barvy chladné,normální,teplé a všude můžeš nastavit vyvážení bílé. Dále nastavení pro 3D. Chladné barvy jsou dost do modra,normální zase červenější. Proto chci provést vyvážení bílé buď u chladných nebo normálních barev. Je mi jasný,že mnozí to vůbec neřeší. |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVJde mi hlavně o hdmi vstup ze satelitu |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVProto jsem Ti psal " dobrou zábavu". Jinak obraz : každý film, sport, nebo ze studia je jinak v SD i HD a nic nenaděláš. Já mám u Panasa plazma : režim - normální, barva - mormální, jas, kontrast max. - 45% , barva - max. 40%, ostrost - 80%, to na HDMI pro SAT. Teď záleží co za sata: Technisaty a Dreambox jsou barevně střídmé a ostré, zas Strong,Evolve, ... ., jsou barevnější. A to když máš plazmu LG, tak tam je nastavení obrazu daleko náročnější a modu EXPERT se to dá super nastavit. Tak ať Tě z toho kolego nebolí hlava a testuj. R^ |
CES
![]() |
|
@slava68Niektoré TV majú sprievodcu nastavením, kde sa krok za krokom nastaví v podstate všetko pomocou rôznych obrazcov, ktoré sú na ten ktorý parameter vymyslené tak, aby bola zmena dobre vidieť (od jasu, kontrasu, cez farebné vyváženie, biela, ostrosť...) a potom sa to uloží ako profil - napr. môj LED TV strednej triedy to má... |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: Seřízení barev TV@CES děkuju tiJá vím,proto jsem se ptal podle čeho seřídit ,aby to bylo vyhovující tak nějak univerzálně. Prosím můžeš mi vysvětlit jaký je rozdíl v tom nastavení zisk a omezení nějaké barvy ? U toho omezení jak jsem psal žádné viditelné změny. |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TV@brgato jsem nikde nenašel,bylo by to super. |
slava68
![]() |
|
RE: Seřízení barev TV...pre istotu pozri ešte manuál - možno to niekde predsa len je... |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
slava68U toho zisku a omezení barev to nemusí být univezální, může to fungovat např. jen v normě NTSC, nebo to nefunguje vůbec a výrobce to pro daný typ TV v SW neotevřel. Jsou tak některé TV od výrobce seřízené. Nebo se musí v instálu TV vypnout " Automat režim nastavení obrazu" a přepnout na " Manuální seřízení " v jednotliv. obraz modech. Jak jsem psal výše - posílením červené to máš na bíle do -- purpury -- a to se nosí u Evropských výrobců, Japonci + část Asie jede v -- nachu -- a mají bílou - bílou a černou - černou. U LCD a LED TV to nemusí být tak znatelné. Jinak si počkej až bude na ARD HD a ZDF HD Alpské lyžonání, tam to na sněhu poznáš na 100%. "_" Jo kolegové, co prezentují obrazově v obchodech, to doma každý nemá a neznalí lid jim tam chodí vyhoudat, že jim to doma tak nehraje. "_" Tím ve vláknu končím. R^ :) R^ |
CES
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVNemáš-li technické zkušenosti a pomůcky nastav podle barvy pleti hlasatelky při zprávávh na ČT1 HD. Někdo má rád barvu jemnou, jiný přepálenou jako v obchodě. Porovnej a uprav podle některé HD německé při zprávách. |
Teryk
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
RE: Seřízení barev TVDěkuji všem,kouknu na to. |
slava68
![]() |
|
Seřízení barev TVAhoj, obmedzenie farieb je nastavenie úovne čiernej. Preto to v obraze ťažko uvidíš. Nastavovať by si mal na niekoľko krokov. Najskôr čiernu - na čienych plochách sa nastaví hranica tmy a svietenia jednotlivých farieb, potom zosiľnenie a oba kroky zopakovať. Nie je to jednoduché bez merákov. Veľa štastia. |
bmilan5
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 13 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |