Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Maximum E85 nastavení 28.2E-0.8W

Dnes jsem namontoval tuto parabolu pro příjem z 5LNB 28.2+23.5+19.2+13+0.8 na střed jsem dal 13E krajní pozice jsou dost salbé hlavně příjem z 0.8W očekával jsem lepší výsledky LNB jsou v originálních držácích.
SD programy jsou tak 45% síly signálu /UPC/ HD programy ani jeden.
Vše připojeno na VU+solo2. Mýsto instalce Vysočina
Poradí někdo nějaký typ jak zlepšit sílu signálu? Hlavně u 0.8W Thor /UPC/

pcword
Registrace: 2/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 84
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Maximum E85 nastavení 28.2E-0.8W

dnes jsme opět zkoušel znovu nastavit opět 13 ve stredu když jsem otočil skew směrem nahoru tak signál na 0.8w hned vyletel nahoru !! jenže jsem stratil signál na 23.5 u některých frekvencí / CT HD../ a uplně signál na 28.2
tak ted přemýslím co a jak nastavit? zda raději nezvednout LNB na 0.8W
případnou pomoc a radu na mojem icq 249967500 nebo email silverline2@seznam.cz
Přece není možné že by byl problém s 0.8w na te to parabole
s příjmem 28.2 23.5 19.2 13 0.8

pcword

Skus teraz zmenit skew na jednotlivych LNB. Chce sa to len trochu pohrat. Ja mam na takejto parabole 39E,28E,23,5E,19,2E,13E,9E,1W,4W. A vsetko ide bez problemov.

brtto
Registrace: 5/2013

no ten

rovný multifocus bych vyhodil a dát tam ten s kulatinou,tam je více možností nastavení R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Já nastavoval takto parabolu dal jsem do středu 13 podlě měřáku openbox SF 51 jsem nastavil na nejlepší signál a kvalitu pak postupně přidával LNB na 19 23.5 a 28.2 to na 28.2 byl signál ně kterých frekvecní tak 30% a nakonec jsem dal na 0.8W zde signál byl dost slabý HD programy to nenaladilo ...
Když jsem dnes otačel celou parabolou /skew/ tak hned signál na 0.8W se zvedl ale na 28.2 a 23.5 se signál stracel

pcword

pcword

tím je jasno,že LNB je ve špatném místě,proto nabízím vyměnit multifocus,na tom rovném toho moc nastavit nejde,ale zas někomu to asi chodí,nedělej kompromis,nastav každý LNB na plné prdy R^ :laughing: R^

pierrepetr

procházim na netu různé návody jak to nastavit,všude píšou že není problém a mají original maximu parabolu s 5 držáky pro LNB a s tím AL držákem

pcword

tak dělej

jak myslíš,s tou rovnou lyžinou to nemůže jít na maximum nastavit,možná to nějak chodí,jestli ti to stačí,nastav na max. a koukej R^ :laughing: R^

pierrepetr

Veď to vidíš i sám že kraje treba zdvihnúť trochu hore, buď si zoženieš iný držiak, kde sa to dá posúvať aj vertikálne alebo po tomto buchni kladivom, ako radí maneto. Nakaždej M85 som si tú AL lištu upravil vopred do tvaru kolísky, stred na stole a oba kraje o 1,5cm dvihnuté plynule hore, treba to ohnúť postupne od stredu a opatrne, aby sa ti tam potom ľahko posúvali držiaky s maticami.

vador
Registrace: 6/2010

vador

to je přesně co mu navrhuji k řešení,držák vantage R^ :laughing: R^

pierrepetr

maneto

stred 16E na vysocine je analogicky ako stred 19E na str. svk pri pouziti E85, co si povazoval za nelogicke, ale pre mna ucinne. krajne polohy riesim iverto black ultra s pohranim sa nastavenia kovertorov a ich skew. mne sa najjednoduchsie riesenie v praxi osvedcilo ako najucinnejsie...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

To: pcword, mám origo lyžinu a střed 13. Pravdu mají pánové že lepší pro vyždímání maxima je asi lyžinu vyměnit za prohnutou. Já teda mám origo, ale ze strany od paraboly mám levý konec (1W)nastaven mírně nahoru. LNB pro 1W mám navíc dokonce podložen aby byl prostě výše od lyžiny než ostatní LNB. O skeww vůbec nemluvím , protože to je jasná věc že je potřeba každé LNB přizpůsobit. Pokud použiješ můj způsob úpravy doporučuji opravdu pro západní družice alespoň lepší LNB (inverto) a tím také částečně pomůžeš. Chce si to opravdu pohrát a celé nastavení není vůbec s origo lyžinou jednoduchá věc. Podle mého pokud chceš opravdu optimum, tak bych vyměnil jak radí např. pierrepetr. Já to neudělal, ale kdybych někdy zas montoval tak to určitě udělám - nevím proč už nepřizpůsobil teda výrobce.. :lookaround: Jinak parabola slouží dobře a jsem spokojen - mám. 28.2E/23,5/19.2/13/9/1W

Pájík
Registrace: 1/2006

Dodatek-lokalita střední čechy( Berounsko)...

Pájík

Dodatek-lokalita střední čechy( Berounsko)...

Pájík

Myslite ze mam tu origo lyzinu ohnout na horu nebo nejak podlozit ten lnb co je na 0.8w a jak dosahnout i druhou stranu kde je 28.2 Lnb mam golden 0.1

pcword

TO: pcword, no lyžina je mírně celá nakloněna v mém případě (tj. 08/1W je ten vyšší konec) a LNB na 0,8/1W jsem ještě + navíc podložil v objímce plastovou podložkou aby byl ještě výš. 28,2 mi za tohoto stavu funguje také..

Pájík

pokud máš VU+solo2,tak využij pomůcku DreamFinder třeba v telefonu nebo tabletu s Androidem a seřiď si každý satelit na nejvyšší výkon i třeba jemným pootočením LBN u každého satelitu a dále využij rady Pierrepetra

fergus
Registrace: 12/2007

bohus31

tady bych se striktně nedržel družice blízké nulovému bodu,spíš koukat na výkon družic,na které šilháme a taky co je pro nás prioritou,čím dál je LNB od ohniska,tím horší výsledky dosáhneš,proto je lepší šilhat na svářečku a do ohniska dát slabou družici,ale je to o prioritách R^ :laughing: R^

pierrepetr

tyhle pozice

úplně v pohodě musíš nastavit s lineární (originál)lištou !!!

střed na 13 . (19,23a 28 jsou blízko sebe tak spíše je problém dát všechny tři LNB na sebe )(těsně k sobě)(třeba upravit držák , sbrousit plast).
výškové nastavení by samozřejmě bylo výhodou ale není nezbytné , samozřejmostí ovšem je nastavení skew celé antény !!! aby byl LNB pro Thory
výše , záleží v jaké poloze je utažena kolejnice s LNB .
(je tam výrobní vůle )ale obvykle je to 5 až 10 stupňů na stupnici .

Mám v provozu několik těchto antén v dané (i jiné + 16east) konfiguraci několik let a nevím o nich
a to zdejší počasí není v ČR zrovna z těch příznivých !

tonek
Registrace: 1/2009

péťo

že ty jsi tu anténu neviděl ???

Rv :laughing: R^

tonek
Registrace: 1/2009

tonku

měl jsem tu možnost,ale nebyl jsem spokojen s tou rovnou kolejnicí,jistě je mnoho dalších,kterým to stačí,že? R^ :laughing: R^

pierrepetr

Multibeam

Na rozsah 28E a 0,8W je rovná kolejnice nevhodná, to ví každej, kdo ji s merakem nastavoval.
Podobná antena BigBisat je na to lépe.
E85 je dobra tak na 23E-0,8W, pak už to chce velkého toroida.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

pcword

K diskozici je:
1. vodorovné nastavení celé paraboly
2. svislé nastavení celé paraboly
3. skew celé paraboly
4. skew jednotlivého LNB
5. vodorovné umístění LNB na lyžině
6. pri použití držáku LNB Vantage i individuální svislé nastavení každého LNB samostatně LNB.

Při seřízení LNB, nasměrovaného na družici ve středu požadovaného pásma, a umístěného ve středu "lyžiny pro LNB" potřebuji body 1.,2.,4.

Pro seřízení krajních LNB potřebuji body 5., 3.,4., popřípadě 6.

Pro seřízení ostatních LNB potřebuji body 5.,4.,popřípadě 6.

JINÁ ŘEŠENÍ NEJSOU!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

tonku

že ty jsi tu anténu neviděl ???
R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pierre

Možná ji videl, možna i montoval, ale nejspis podle teploměrů a ješte přes vysílačku /v lepším případe/. ;)

On Air!

Saxon

Bod 6 umožňuje svislý pohyb a ješte náklon v obou rovinách.

On Air!

Saxon
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 84

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra