Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

vypadky chvilkove!!

pozorujete nekdo denne kolem 13:40-13:55,ze na chvili vypadne signal tak na 5 minut u freesat?minuly tyden v nedeli jsem to zjistil a tento tyden znovu co jsem byl doma ve ctvrtek,patek a sobota(dnes) :-/

mikel
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vypadky chvilkove!!

Že by rušení sluncem?

xren
Registrace: 11/2007

Dnes, TV Nova (FreeSat), CZ krimifilm Po stopách krve- bez výpadku.
HD Box 9105+, karta FreeSat vložena ve čtečce, (MCas), parabola Golden InterStar prům. 60 cm AL, LNB Inverto 0,1dB, přes DISEqC relé EMP Centauri 4/1. Signal= 99%, Quality= 89%.

silesian
Registrace: 4/2011

me obraz na ruznych frekvencich jde v pohode behem dne..akurat v te dobe od 13:40 se strati QUALITA na par minut a potom se to rozbehne uz to jede v pohode a zadne vypadky uz nemam..jeste takova otazka ohledne QUALITY mam si nechat doladit parabolu kdyz u jedne frekvence mam 88% QUALITU a u 2frekvence mam jenom 80%??diky

mikel

mikel

Tie percenta su iba orientacne, pokial chces vediet, ci mas dobre nastavenu parabolu, treba to hodit na normalny merak. Ak nemas moznost odmerat, tak proste skus z toho dostat co najviac percent. Ale niektore prijimace maju hodnoty ako pises ty uz maxima a iny prijimac by ukazal napriklad 99% a 90%.

dodiak
Registrace: 7/2011

To je přesně čas, kdy bude na Greenwichi , 0°,poledne, a Thor je na 0.8W. Při slunečnym počasí to svítí přeně na parabolu. Nejhorší je samozřejmě 21.9. a 21.3.( rovnodennost).

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

A budu vypadky aj na inych druziciach!!!!!
A v jari zase!!!!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

Budou. Hlavně jak zase zamrzne natáčecí zařízení na UP Linku. :)

silesian

mikel

Tak jsem to dnes sledoval. Markíza TV- ,,Fantomas sa hnevá". Bez výpadku, signál stabilní, slunce svítilo. Projížděl jsem, v Tebou uvedenou dobu, celý FreeSat. Všechny TP v pořádku.

silesian

dneska mi obraz nevypadl v dany cas od 13:0-14:00 co jsem sledoval 2.spanelsku ligu na sport2...akurat v tym case se mi zdalo,ze QUALITA byla mensi a potom po 14h se vratila jak ma byt....tu QUALITU poznam podle 8 ctverecku co jsou a je tam cervena barva....ze treba u stanici sport1 mam 4ctverecky cervene a bylo jenom 2ctverecky cervene v te dobe.

mikel

A nebolo to okolo 12:00?
12.10 bol v tom case na pozicii 1w najväcsi utlm.Teraz by uz mal klesat utlm.
www.satellite-calculations.com/Satellite/suninterference.php

Kasr

to vim naprosto presne,ze to bylo okolo 13:40-14:00...dneska nevim asi to byl vypadek nejaky...byl jsem v praci.

mikel

dnes 19:52 priblizne vypadek,ze nebyl signal a obraz!!!za chvili se to opet rozjelo do 5minut..tak nevim asi to vypadlo i u vas nebo u me :-/

mikel

až to tvého posledního příspěvku to vypadalo na výpadky vlivem slunce, a jelikož už je slunce trochu níže než thorové tak si myslím že ti trochu poklesla anténa , proto ji zkus nepatrně zdvihnout t.j. zvětšit elevační úhel o cca 1 stupeň

ten večerní výpadek mohl být způsoben jinde na trase ?

ale může to být vše i jinak !

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

kasr : nejde o útlum !!! a na to poledne jsi přišel jak ?

Jousi : rovnodennost a zákryt slunce s družicí jsou dvě různé věci z nichž v našich končinách ani jedna nenastane 21.9. !

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

kdyby mi poklesla antena nebo se to rozladilo tak bymi prece nejely programy zadne bez signalu a quality do ted :-/ a pokazde se to vrati po 5minut jak signal a qualita a obraz bezi jak ma :-)

mikel

Datumy zakrytu si nepamätam. To mam podla prvej kalkulacky co mi vyhodil google.

Kasr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra