Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

KuopěTV s DVB-T nebo s DVB-T2?

Prosím o radu v nynějších známých podmínkách s vysíláním poz.signálu v ČR.

Ufones
Registrace: 5/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

Saxon

tento názor beru na vědomí a hodně mě popostrčil,diký všem za fundované spoluvytváření tématu.

Ufones

RE: KuopěTV s DVB-T nebo s DVB-T2?

Vemte si jakou dobu se mluví o HD a jak to dnes vypadá.

slava68
Registrace: 10/2007

Dusan

Kde by se ty "jiné kanály" asi tak vzaly? V podmínkách CZ a SK musí každá stanice jak do kabelu, tak na satelit a pokud je úspěšná, tak si může dovolit výstřelek v podobě pozemního šíření. Ale rozjet něco jenom v pozemáku, to je naprostá utopie. Leda by to byla pračka na peníze, kde takto někdo odlévá peníze a platí si svoji TV, ale to taky nevydrží věčně.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

V ČR diditální televize jen z nutnosti EU.
V tv koukat jen na sport.

slava68

Technik

Výjimku tvoří snad malé regionální stanice, které si můžou dovolit pronajmout kapacitu pouze na výkonnové věži v konkrétním regionu. Ty by mohli stavět prave na tomto způsobu šíření.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Regionální stanice,co to je ?
Třeba J.Hradec vše pořád dokola,Třeboň točená 4:3 ????

slava68

Ty snad, ale i v tomto případě se ukazuje, že je pro ně lepší být třeba jenom v kabelu a na pozemák se vykašlat, viz TVB1. Přece jenom sledovanost je zanedbatelná a pozemní šíření je nejdražší špás ze všech vzhledem k pokrytí obyvatel.

technikTKR

Pokud ta televize bude drazsi o cca 1 000,- Kc vcetne DPH nez bez T2,tak ano.Jinak moje spatna filozofie pro hlavni misto domaciho prijmu zni: TV jako zobrazovac -nevim,treba se hluboce mylim,ale nenarazil jsem na TV,ktera by vice-mene nemela problem od ladeni programu,razeni,dekodovani...a to trebas napr.u DM 8000 rozhodne nehrozi a co s tou T2? Nic,az to prijde,tak se to bude resit.

hdpe
Registrace: 11/2007

TV Barandov

Na TV Barandov dnes ve večerních zprávách dali šot ohledně spuštění DVB-T2 a nákupu nových set-top-boxů,které nás prý čekají v brzké době.Mám dojem,že zítra večer v pořadu Bez cenzury bude tohle téma.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Na TV Barrandov dnes ve zprávách říkali, Basiková má nové tetování...Sorry, ale zprávy na Barrandově a podobnych Nova,Prima jsou bulvární kiosky.

On Air!

Saxon

T2-hudba vzdálené budoucnosti/pravidelné vysílání/,vybírat TV dle této funkce-ani za nic,OBRAZ-to je funkce TV,víc nic ! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Vetsina slusnejsich dnes prodavanych TV uz to ma, tak opravdu nevidim duvod proc kupovat televizi bez toho. Ne kazdy meni televizi co 3 roky.

Mikek
Registrace: 7/2011

MIKEK

jo ty myslíš lcd led za minim 60000,to jo to bude ono,a ten obraz! :O :)))

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Koupě telky s tunerem DVB T2

Televizor s tímto tunerem již mám / SONY / , ale z vysílače Krásný zatím žádný signál nespustili !
Jak dlouho budu čekat ? Koncesionářský poplatek platím !.

Kordd

to Kordd

Pokud si myslíš, že placením KP máš automaticky nárok na DVB-T2, tak asi není k tomu co říct...

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

apriliarsv

No vidíš,já používal pouze DVB-S asi 4 roky a hle,najednou jsem zjistil že se bez něj klidně obejdu. S výjimkou FTA programů mimo 23,5E samozřejmě. :lookaround:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

BIDLo

záleží, na co koukáš, sportovní fanda SAT potřebuje.... v tom případě je další zdroj duplicitního příjmu téhož opravdu hloupost

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv

dodatek

Jenže mnoho lidí chce mít "něco" jen proto, aby mohla říct, že "to" má bez ohledu na využití...

apriliarsv

To je pouze úzký tvůj pohled. Kazda domácnost, ve které žiji normální lide by měli mít příjem zakladních programu v jazyku své země ve dvou standardech. Terestrial je a nadále bude nejspolehlivějším a nejrozšířenějším druhem přijmu. Satelit je a bude nadstandard s prémiovými kanály.
Za deset let bude nejspis jinak, ale ani tehdy nebude satelitni příjem v našich končinách primární standard. Toje uz nyni například v nadmořských výškách 2000m+ ;)

On Air!

Saxon

Někde jsem četl, že v USA je nejkvalitnější obraz právě Terestrial.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

O tom to neni. Dneska je, zítra muze přijít někdo jako Skylink a najednou je v MUXu místo peti HDček devět a kvalita je víš kde. Tady je řeč o typu šíření signálu, realizaci přijmu atd atd.

On Air!

Saxon

A o protokolu....technologiích atd. Ale zdá se mi že pokrok ve východní Evropě se zpomalil, protože dneska je manager, kdo má do zadku díru, z vysokýchch škol vychází rychlokvašky, středoškoláci neznaj pořádně procenta 00000a rozvoj satelitního nejen vysílání je podle mě uměle oslabován z různých důvodů. Takže máme na jeden program 5 providerů a já nevím kolik jich ještě přibude a co by proboha ta holota, ty zástupy managerů a managerek dělala, když by se tomu dal nějaký řád a trochu se to sjednotilo.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

apriliarsv

Ano máš pravdu,jsem sportovní fanda a tudíž DVB-T nyní jako základ + DVB-S FTA /především sport kanály/ jako doplněk jsou pro mě nyní i bez Skylinku ideálním řešením. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

U pozemního DVB se jasně ukazuje, že jediná cesta je kódování a nabídka atraktivních programů, protože jinak to ustrne na X Novách, X Primách, X ČT a pár věštíren a hudebních stanic v nevalné kvalitě k tomu. Nic jiného tam volně nikdo nabízet nebude. Ovšem pokud tato sorta programů někomu stačí, tak má klid a může nerušeně sledovat :8)

technikTKR

Zatím vyčkám.Více se přikláním k názoru že je zbytečné kupovat tv bednu s T2.V brzké době se objení na ČR trhu tento model TOSHIBA 40L1334DG za přijatelnou cenu bych o ní silně uvažoval.Přijatelná cena je pro mě i s tím DVB-T2 kolem 9 litříkú.

Ufones
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra