Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

TV s DBS- 2

Kluci prosím pro babičku jak pracuji tv se zabudovaným DVBS2 aby nemusela koupit stb, ale jen slot a kartu. Jen koukat a přepínat.Děkuji Jeníček. Zkušenosti s těmito TV. :)))

jenicek
Registrace: 5/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV s DBS- 2

Kabelovka v dosahu není?

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

není šluknov

jenicek

Tv s dvb-s

Funguje jako pozemní tv jedno D.ovládání,akorát ji to musíš naladit a pak jen volí a kouká.Ženy to mají radši-je to pro ně jednodušší

korkoran
Registrace: 10/2006

jeníčku ještě

mám to doma 2 tv ,obě v pohodě důchodkině pohodlně obsluhuje.Není to ovšem na žádná tech.kouzla ,což babičky obyčejně nevyžadují

korkoran

To i--

tam nemělo být

korkoran

jeníčku

funguje normálně,na obsluhu OK,ale tím to končí,jediná výhoda je jediné ovládání,pokud ji to budeš chodit přelaďovat asi zdarma,tak taky OK,není to na pět minut,jako u sat.STB R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Mám týden koupenou LED LG a ladění je katastrofa.Několikrát jsem ji vrátil do továrka a vždy mě stejně něčím přkvapí.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Jarous

upřímnou soustrast,každý se spálí jen jednou,aneb,příště budeme chytřejší R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Bohužel!

Chodím tuto katastrofu občas lidem ladit. Přidat jediný program znamená celé ladění a skládání programů udělat znovu. Absolutně to nechápu, ale jakmile spustím ladění, tak se poskládané programy v seznamu spřeházejí a musí se poskládat znovu. Poskládání do favoritních nepomůže. Všechny seznamy FAV se vymažou. Takže všechny programy z obou družic je potřeba poskládat znovu. Práce na 2-3 hodiny. Za takto udělané FW bych normálně vraždil. Autory bych to nechal celý zbytek života zadarmo ladit, aby si uvědomili, co dělají blbě!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Jeníčku kup

Sharp AQOSE,ten tyhle problemy nemá,nový program se zařadí vždy na konec té jiste družice,akorát to trvá 2-3minuty ten konec najít a program přesunout,Navíc má njmenší spotřebu na trhu v provozu i ve štandbay,která je zaplacená delším startem,což starým lidem jako mě nevadí.Při aktualizaci,která trvá podstatně déle ,se zařadí sám tam kam má.Ostatní Tv to opravdu p....ou

korkoran

enik

Dělal jsem to pro kámoše jenom jednou a večer jsem si musel otevřít lahev, vím o čem mluvíš :)
Prostě bych koupil zvlášt nenáročný box, připojil přes hdmi-cec, aby to jedním tlačítkem komplet zapla, vypla a přepínala a není co řešit, ani nepozná, že má box napojený na TV...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Eniku co

já vím,v TV co má aktualizaci se to nerozhází.Ale například jeden můj Čahong v kuchyni 22 palců na táhlu při přetažení na další sat,rozhází seznam aniž bych ladil,ale jen někdy.Udělal jsem si zálohu na flesh a tolik mě to neštve,když jenom hledám nějaký fed.Při přidání pr. je to ten horor,jak píšeš.Sepsal jsem seznam programu na papír a zadávám od čísla 1.-číselně podle papíru- max 10 min.Nejprve vymažu všechny mrtvé a pak živé podle papíru,nesmím ho ale někde založit

korkoran

Nejvíc mě ta LG překvapila když se podařilo označit asi 20 programů které jsem zaráz přetáhl na první programové pozice a tam přeskládal do pořadí dle mého zvyku.Pokud se při ladění odklikne ladění SkyLink tak to je konec.Mají to nějak divně seskládané.23.5E jsem dal ladit na slepo a 19.5E kodované přeskočit.Naladilo to kolem 1000 programů všetně rádia a uložilo od jedničky po 1009.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

pierrepetr

Já se nespálil tak nějak jsem s tim počital a ten sat jsem bral jako bonus /42LN570S/ v dané cenové kategorii.Koupil jsem to k vůli spotřebě.Plazma brala 14 hodin denně 160W a tohle má 45W.
Ještě by jsem uvítal nějaký návod na zálohu na flešku.Něco jsem vygoglil ale ten odkaz mě nějak nefunguje.

Jarous

re: TV s DVB-S

Taky bych do toho nešel. Pamatuji si zákazníka, který se mě v telefonu chválil jak si objednal TV Panasonic s DVB-S a nepotřebuje nic jiného než namontovat Parabolu s Monoblokem a zbytek si už naladí a poskládá sám až mu TV dorazí. Po několika dnech úsilí uznal, že bude lepší externí sat. přijímač. Proto bych do toho vážně nešel, člověk se s tím nedomluví.

Rocco
Registrace: 2/2010

Toto téma je zde poměrně často. A výsledek ?

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Tak diky , asi radši použijeme sat. recejvr.Jeníček :)))

jenicek

Známý má rok starou TV Philips typ 55PFL5507K se satelitním tunerem. S posledním FW relativně úplná pohoda ladění a třídění stanic. Navíc je k dispozici funkční Philips Channel Editor Version 2.0.5.10 Release 26-October-2012. Stačí naladěné stanice přes USB nahrát na Flešku, v editoru v PC setřídit a zase přes USB vrátit do TV.
Já mám 3 roky starý TV SONY Bravia KDL-40EX706 se satelitním tunerem. Pokud člověk pochopí logiku ladění a třídění, také vše v pohodě.
Obecně uznávám, že FW v televizorech se satelitním tunerem mají proti samostatným přijímačům logiku natvrdlou až nepochopitelnou. U obou jmenovaných se to však dá naučit a pak není problém. Rozhodně bych ani ty dva však nedoporučil technickým antitalentům.
Pro běžné sledování programů je však TV se zabudovaným satelitem pohodová a příjemnější, než satelit jako externí Settopbox. Vím o čem mluvím. Mám další 4 satelitní přijímače, takže mohu srovnávat.

Standa3

Pro babičku, její oči a peněženku Čangčong (Changchong), ty rádoby značkové LCD mazaniny nemá cenu přeplácet. gúúúd lack

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

pierrepetr

jaký spálení mám PANASONIK 2009 A SUPER i laděný rychlý super .Já ladím u panasoniku ze seznamu podle abecedy kde jsou seřazeny programy a rychle je mám všechny vybraný a naladěný podle sebe zatím jsem to dělal 2 x za 4 roky .
Protože satelit v TV je super , pro změnu jsem si koupil druhou TV znovu SE SATELITEM ale Philips do další místnosti a nestěžuji si .Šel bych to toho znovu až klekne TV . Já nevidím důvod proč mít další krámy vedle . Dofám , že máte nakoupeno i DVB-T externý co kdyby vám v TV odešel tuner . :laughing: :zombie:

standa111
Registrace: 11/2009

Přeladěný programů u panáka je do 10 min. nový jsou vždy na konci dám do oblíbených na svoji poozici a je to . R^ :O

standa111
Registrace: 11/2009

Čahong je Jeníčku česká televize z nymburka

v okay občas bývají slevy na Čahonky se satm teď týden byla 24 plc za 3650,- Já mám v kuch.22 na solár a v druhé kuch. 19.Obě mají pěkný ostrý obraz, babčám i mě to stačí,když tam jsem.

korkoran

Nechci se s Tebou hádat, ale obraz je na nich příšerný.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Sat v TV je paskvil, ani zadarmo, dík ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

hifiku

já je mám jen v kuchyních,samozřejmě jsem je doladil,šlo to dost doladit,ale na Sh.aqose to samo nemá.

korkoran
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra