![]() |
|
Ví někdo co je AGC?Mám DM 800 hd se original. Zajímalo by mě co je to to AGC. Automatic gain control. A kolik vůbec má být a co je optimální. Se známým co má klona jsme to porovnávali a on má AGC 99% a já 30% a SNR máme stejné.Teď ale u koho je chyba je chyba u mě někde na rozvodu a dokáže mě to někdo vysvětlit jak to funguje a na co to je. Docela mě to leží v hlavě. Je to snad nějaký útlum po kabelu mám tam za parabolou diseqc přepínač a z něho 8m kabel ješte do přijímače. Kde by mohla být chyba? |
bourka
Registrace: 4/2012 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
RE: Ví někdo co je AGC?Je to automatické řízení zisku. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
AGC jeobvod automatického řízení vstupní citlivosti tuneru. Měřením napětí zpětnovazební smyčky tohoto regulačního obvodu, je možné indikovat úroveň signálu na vstupu tuneru. V tomto případě se ovšem jedná o inverzní hodnotu, protože za normálních okolností je napětí zpětnovazební smyčky tím větší, čím slabší je signál. Jelikož se jedná o údaj v %, není možné srovnávat údaje mezi přístroji. Takže není zřejmé, jestli je někde závada nebo není. Pokud stupnice indikátoru není cejchována v dB, vyjadřujících zesílení zesilovače na vstupu tuneru, nejsou údaje vzájemně srovnatelné.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Eniknaprosto přesně,jako z encyklopedie R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Ví někdo co je AGC?I kdyby byly přijímače naprosto identické tak bude napětí AGC smyčky u každého jiné. LNB mají různý zisk a koaxy různý útlum. Vůbec se tím nevzrušuj, pro příjem je důležitá hodnota SNR. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
![]() |