Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Multimediální centrum vs. Linux STB přes WI-FI

Zdravím všechny. Dal jsem si nějaký čas pauzu a teď bych si chtěl doplnit nějaký zdroj signálu pro plazmu LG. Chtěl bych si přímo v TV pouštět věci z internetu - nejlépe přes WI-FI, které je v dosahu. Na PC jede Youtube v HD bez sekání (pravda přímo z kabelu routeru), na mobilu přes WI-FI (SIII mini) přes taky. Tohle mají umět multimediální centra, ale já se chci zeptat, jestli to umí i nějaké STB s Linuxem, protože bych raději měl jeden přístroj pro SAT a internetové přehrávání (Youtube, internetové vysílání TV, půjčovna...). Vychytávky sat příjmu s podporou internetu jsou asi samozřejmostí... Stačí, když mi hodíte nějaké osobní zkušenosti typu na tom to jede, na tom se seká, nepřehraje tohle apod. Díky.

gaston
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multimediální centrum vs. Linux STB přes W...

Na satelitním přijímači funguje ledasco, ale to pravé multiméduim to nikdy nebude - když funguje to, zase nefunuje ono, takže na satelitní příjem - satelitní přijímač třeba s Linuxem a na to ostatní možná krabičku s Androidem - např Rikomagic MK802IV

matchboxx
Registrace: 9/2012

Přehrávání hd filmů přes wifi věčšinou nefunguje, když tak s výpadkami a to už není ono....Když, tak připojení přes kabel, max přes wifi-router-klient. Taky se přikláním k názoru, že sat hlavně na satelit /přes linux všechny ty pěkné funkce, které to umí/ a multimédia přes multimed. centrum. Ale když jsi nenáročný, tak Ti to slušný sat receiver /raději nebudu jmenovat, je čas voleb/ splní.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Jestli máš starší TV, kam nejde přípojit ethernet napřímo kabelem, tak můžu doporučit něco s Andoidem nebo mám dobrou zkušenost s Apple TV. Tam je výhoda, že když do budoucna přikoupíš další jablko, tak to spolu maká, problemy takřka nejsou, jede to docela svižně,máš tam vychytávky jako cloud nebo zrcadlení s tabletem apod. Ceny těch hraček /Apple TV, Android../jsou kolem Kč 2600,- tablet od Kč 12000,-. N-ková Wifina není to pravý,ani MiMO, snad nová norma AC bude pro tyto potřeby vhodnější, přes satelit bych to asi netahal. Ovšem pouštět si do TV Full HD film o velikosti 10-20 GB, to je trochu jiná kategorie, tam to řeším přes USB nebo odloženým notebookem přímo do TV.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra