Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Technisat technistar S2 posledni verze sw

Mam dotaz na poslední verzi sw 2.46.13.3(1940r), která je na strankach Technisatu.cz, co nového resi oproti verzi sw 2.46.13.2(1940I)z 3.FEB 2012,která je prevazne v těchto prijimacich na nasem trhu.Ma někdo s tim zkušenost nebo alespoň informaci.Ta informace o posledním sw není v cestine.Je tam opraven alespoň seznam programu od Skylinku,ktery je zastaraly?Take při zmene Diseqc rezimu jsem zjistil,ze pro Astru3 23,5E je TP 11798/H ještě v norme DVB-S.Musi se zvolit norma DVB-S2 aby byl signal při vyhledavani druzice.Jde mi o to, zda ma cenu ho do prijimace prehrat.Diky za informaci. ;)

HYPER
Registrace: 11/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat technistar S2 posledni verze sw

Jestli máš nascan servisní sat. Technisat kanál, on si po OTA to stáhne sám - to co je OK.

CES
Registrace: 4/2007

kluku tys chodil poza školu když jste se učili cizí jazyky :)))
tento sw prináša podľa stránky www.technisat.com/en
- vylepšenia pre platformu Olcsó
- vylepšenia pre ISIPRO nemeckých, rakúskych a švajčiarskych kanálov
- preprogramovaný zoznam kanálov a TP

SW je ale z 08-2012 tak takže tam budú zmeny do povedzme 07-2012.
Za skúšku nič nedáš, urob back-up settingu, naláduj soft a za cca 5 minut to vidíš. vrátiť sa späť je 5 minút navyše.

naladenie jednoho alebo 5 zmenených TP predsa nie je zase taký veľký problém. Keď to robíš profesionálne je to o naladení 1x a potom USB copy-paste.

Dagy2

Za skolu jsem nechodil.Meli jsme nemcinu a rustinu,ale když na tebe nikdo po 25 letech ze skoly nemluvi nemecky,tak to zapomenes.Jinak diky za informace.Jediny cemu jsem rozumel je ten vylepseny seznam ISIPRO.Proto jsem se ptal na ten seznam od Skylinku,ktery se stahne při volbe pro Cesko jestli ho nemecti konstrukteri sw také opravili pro prvotni instalaci prijimace. :)

HYPER

RE:Technisat technistar S2 posledni verze sw

Je nový soft vhodný pro Technisat technistar SIR Skylink Ready?Na satu přijímač nový fw nenašel.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

No zkus to ,ale po přehrání softu už nebude přijímač READY.

koax
Registrace: 2/2008

koax píšeš nesmysly

techniSat pustí len FW pre zodpovedajúci HW.
Neexistuje nahrať do SIRu soft z S2 alebo čokoľvek iné. Nejde nahrať ani do HDS2X soft z nemeckej verzie alebo HDS2 alebo do ISIO S1 IE soft z ISIO S1.
Keby sa tým len dalo odstrániť "ready" tak to urobili už všetci.

P.S. Hyper to bol len neškodný pod.j.eb. Niekto reči, iný záhradku, tretí husličky "a všichni dohromady uděláme moc".
S tým Skylinkom, resp. skôr s dátami TP na 23.5E (a ostatných družiciach) je to tak, že tam budú zmeny do vydania FW.

P.S. Saták - bohužiaľ pre SIR/Skylink pochybujem že ešte bude niečo novšie. Je tam nejaký bug čo ťa vyslovene trápi a nevieš si s ním rady?

Dagy2

Technisat technistar S2 posledni verze sw

Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je, že u nového SW po vypnutí pohasne display na polovinu. Takže hodiny tolik nesvítí.

lah
Registrace: 2/2006

@Dagy2

U SIRa Ready mě trošku štve že déle trvá než se po zapnutí s inicializuje karta a delší doba vypínání přijímače.Jinak celkem dobrý stroj s pěkným obrazem.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Saták1

delší inicializace - hm toť asi daň za certifikovanú čítačku.

dlouhá doba vypínání - tam pokiaľ viem je problém v tom, že prístroj pri vypínaní hľadá aktualizácie. tu sa dá pomôcť dvomi spôsobmi:
- dlhé držanie VYP tlačítka. Ale to je v podstate niečo ako reset. funguje to ale zdá sa mi to tvrdé.
- pokiaľ nevadí, že sa zruší fastscan tak sa to dá obísť definíciou družice 23.5E ako USER1 a prístroj potom nehľadá aktualizácie

Dagy2

Dagy, tak jsem ho tam nahral.Seznam Skylinku je uz lepsi,nektere chybejici programy jsem doladil a tim se opravila hodnota FEC na TP 11876/H.I TP 11798/H u Astry 23,5E je jiz v norme DVB-S2 při vyhledavani druzice přes Diseqc prepinac.Nahravat jsem zatím nezkousel,ale mělo by to byt ok.Pokud bych mel porovnat kvalitu obrazu u Technisatu mezi S2 a SIR verzi,tak se me zda o malinko lepsi kvalita u Technisatu SIR.Tento model Technistar S2 me spis pripomina kvalitou obrazu taktrochu model MF4-CC u SD programu.HD je na stejne urovni.Je to samozrejme ale jenom muj subjektivni názor.Vsak je to zakladni model,takze nelze ocekavat něco převratného.V menu nastaveni zvuku pribyla volba druhého jazyka a druhého jazyka pro podtitulky.Dalsi změna je u prvotni instalace při volbe Cesko u Diseqc prepinace na 1.A/A je jiz Astra 19.2E a 2.A/B je Astra 23,5E tedy klasika.Predtim to bylo obracene.Je tam moznost volby vypnuti a zapnuti rychlého startu.Jinak klasika jako u sw 2.46.13.2(1940I)z 3. FEB. 2012.Tento poslední sw pro S2 International je ze dne 3.AUG. 2012.Lah s tim displejem je to tak jak pises.

HYPER

hyper

tak to niečo prinieslo.
Myslím, že dva default zvuky a dvoje titulky v ČR/SR podmienkach sú výhoda.

Keby si niekedy hľadal staršie FW ktoré už nie sú na stránke technisatu tak nájdeš v tvfrejku vo vlákne firmware pre technisaty
Ostrý obraz.

Dagy2

Dagy diky. ;) R^

HYPER

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra