Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Příjem DVB-T za mlhy a inverze

O víkendu jsem byl na chalupě na Tachovsku a v pátek večer,kdy byla silná mlha jsem zkusil proladit DI WAY T-22.Zajímal mě příjem z Čerchova,který spustili v minulých dnech,mám natočeno síto na Domažlice.K mému překvapení na K 22 jsem chytl Jihočeskou TV,na K 24 pak ORF1,ORF2,ATV...,nevíte z jakého vysílače to mohlo být? Další den při normálním počasí bez signálu.Je toto vždy pravidlem,že při další mlze se to opět chytí ? Díky za postřehy všem.

sven
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem DVB-T za mlhy a inverze

K22 Klet, K24 Kahlenberg/Vídeň/

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Letos je inverze zatím bída, snad se to ješte probere. Loni touto dobou byli doslova žně. Taky letos je to bída v tom, ze plno kanalů nám zarusil Parizek s Muxem4 a RS7. :((

On Air!

Saxon

https://www.parabola.cz/clanky/4814/inverzni-pocasi-a-dalkovy-prijem-dvb-t-3/

On Air!

Saxon

Takže je pravidlem,že při další mlze to opět chytím ?

sven
Registrace: 12/2008

Možná jo. Záleží na podmínkách.

koax
Registrace: 2/2008

Neni mlha jako mlha. Nastuduj si co je inverze....

On Air!

Saxon

hlavně

fyzikální vlastnosti prostředí a předevšim jejich rozhraní !

tonek
Registrace: 1/2009

No ved prave Saxone, mozno to ani nie je inverze, ale tropo. Kazdopadne mas pravdu - je to bida ...

JanoHels
Registrace: 1/2006

Kleť - video

http://www.youtube.com/watch?v=EfYj0EwrE_M Vidno tam aj vysielač.

PeterHumax
Registrace: 3/2007

Kdyby Vás slyšeli na letištích, tak se z toho pose... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

nerozumím

Peter: co má to video společného s inverzí ? ani zdaleka !!!
ale je tam záběr nějaké rakvičky poblíž klučinovy
hlavy. asi to očem psal saxon , a hygiena (zkorumpovaně)
mlčí!

tukan: proč by se měli potento ?

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

to tonek

Protože za mlhy se nelítá...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Re: Kleť - video a nerozumím

2 tonek:
Na tom videu je vysílač ČRa. Pokud jde o: "záběr nějaké rakvičky poblíž klučinovy hlavy", můžete být v klidu. V tom místě žádná rakvička není. Tam je meteostanice, nějaké mikrovlnné spoje (směřované od vyhlídkové plošiny) apod.
Rakvičky MUX 4 a MUX RS 7 jsou kousek vedle na stožárku směrem k lanovce. A protože někteří lidé měli obavy z toho, kolik vysílání dostávají do těla, stavil jsem se tam s měřákem a anténou. Měřil jsem všechny kanály, na kterých se z Kleti vysílá. A na vyhlídkové plošině rozhledny měly všechny téměř stejnou sílu signálů. Ať už šlo o "velký" vysílač ČRa nebo o vysílače DB a PD. Obdobnou sílu jsem naměřil např. v Praze v pátem patře činžáku poblíž vsílače Mahlerovy sady (Žižkov). Takže bych byl v klidu.

BoDcz
Registrace: 10/2013

To je od vás hezké, ale je vás přístroj předurčen k podobným měřením? Přístroje typu Dreamsky jsou hobby hračky a těžko je někdo cejchuje pro měření intenzity pole apod. Ta úplne horní rakvicka svým levým lalokem zasahuje poměrně dost na ochoz rozhledny, tomu se mi nechce věřit, ze by na tam byla stejná intenzita pole z ní a z tubusu na 150m výšce stozaru CRa. Každopádně, pro krátkodobé návštěvníky rozhledny to nebude mít nijak zásadní účinky, ale podobné řešení proste v poradku není. Takových instalací je bohužel více, třeba dipoly VKV na panelakach na sídlišti, kde maji lide totálně prepalené tunery radiopřijímačů apod. ČTU to všechno schvaluje a raději řeší nesmyslným způsobem dodržování utovní MPXpower. Stejně tak neřeší chyb ve vysilani amatérských regionálních sítí.

On Air!

Saxon

Já vím, že majitelé dražších měřáků nazývají Dreamsky jako hobby hračky. Ale porovnával jste si jej s tzv. profesionálním přístrojem? Já osobně sice ne, ale vím, že taková porovnání proběhla a kupodivu výsledky se lišily o ± 2 dB?V.
Jak je to na střechách panelových domů s VKV nevím. Ale co jsem naměřil na rozhledně na Kleti vím. A neukázala mi to pouze síla signálu, ale i spektrum. Takže za svým měřením si stojím ;) . Přeji hezký den.

BoDcz
Registrace: 10/2013

Taky přeji pěkný den, snad se někdy potkáme na Kleti. Můžete někam upnout výsledky toho měření, docela by me to zajímalo. Stačí screeny z meraku. Diky.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra