Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Plazma krátce vypíná zapína

Zdravím pánové.Není tu prosím nějaký opravář nebo uživatel s obdobným problémém..
Mám 5 letou starou plaz.Panas. PX 80,a nyní se začala během provozu krátce přeušovaně vypínat a zapínat a pak zase běží.
Koukám na TV po 1-2 hod se krátce ve vteřinách několikrát vyp.a zapne(cvaká) a zase třeba 2 hod.běží než se to opakuje.
Otázka zda to řešit díky cenám oprav a cenám nových.Kde je asi problém a pokud chci řešit problém opravou tak zda to řešit hned(ale opravář to pustí a třeba mu to vůbec neudělá)nebo nechat až to "klekne" uplně.
Díky

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

@pat

A zapínáš televizor samostatně pomocí DO nebo se ti zapne sám při puštění sat.přístroje? Teda pokud ho máš.
Já měl kdysi podobný problém při připojení sat.přístroje TechniSat Techistar S1 přes HDMI k LCD Panasonic a nastavení komunikace pro zap. a vyp. televize přes HDMI. Po výměně HDMI kabelu a připojení do druhého vstupu HDMI v televizoru to přestalo dělat.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

RE: Plazma krátce vypíná zapína

Ne ne zapínám samostatně to myslím že problém nebude.A hlavně 5 let nebyl problému na stejné kabeláži,recieveru atd..Začalo mi to dělat vlastně ted v pátek.

pat
Galerie: pat

Problém o kterém píše Joscer by se dal jednoduše vyřešit připojením přes výstup YPbPr pokud jím disponuje tvůj přijímač.

Mimochodem někdo tu v jiném vlákně psal jak má na této 107cm plazmě z rozlišením menším než 7" tablet a rastrem jak síto na písek u míchačky skvělý obraz ze satelitního přijímače. No proč ne. Snad to testoval aspoň ve tmě.

Hoď ji už do šrotu. Tak a teď mazanice do mě :)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Tyy nepritel lidu !!!!! A plazem! R^ :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

taky se mi nedávno na plazmě panasonic, která je stará teprve 2,5 roku stalo, že z ničeho nic se vypla a hned zase zapla, což mi předtím nikdy neudělala. No ještě že ji poslední rok používám už jen když potřebuju přitopit. :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

řešit ihned

oprava zdroje, než bude pozdě !

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

Asi to bude zdrojem. Nemusí to být ovšem zatím velká závada.
Dokud funguje, raději se informuj o opravě, než odejde do věčných lovišť.

Taky ji mám R^ a o změnu telky nemám zájem. Ze dvou a více metrů skvělý obrázek.
Čumět na ní zblízka jako do tabletu :laughing: , abych počítal jednotlivé pixely není třeba.

S_T_A_R_T
Registrace: 12/2007

Stávalo se mi to taky, odvezl jsem do opravy, ve zdroji nic nenašli.Stejně jsou tam namontovaný kurvítka, přece to nevydrží fungovat deset let. ;P Jinak co se svezla autem, tak je klid. :)))

unkabunka
Registrace: 8/2010

asi si utřepal to kurvítko ?

:lookaround:

tonek
Registrace: 1/2009

a nie je problem s elektrikou a jeho napatim?

tomko

tomko.To je v opravně taky napadlo.Jestli třeba není v okruhu něco co spíná a má větší odběr.Někdy prý stačí když si tam píchne žehličku.Popřípadě vyměnit"kvalitní rozbočovače nebo prodlužovačku".

unkabunka
Registrace: 8/2010

Tak já mám více než 4 roky plazmu TX-P42X10Y a přesně toto mi udělá cca 1x ročně. Přesněji: 1 nebo 2 dny po sobě párkrát (také po cca 1 - 2 hod) takhle vypne a zapne a pak je rok zase klid. Takže to moc neřeším. Propojeno mám přes HDMI s Technisat ISIO S1.

jirka67
Registrace: 2/2006

Taky mi to dělala plazma Panas PX70, jednou týdně, možná i vícekrát. Teď mám LEDku a bez problému. nevím čím to bylo. Dokonce se samovolně přepínat AV vstup zpět na TV tuner, a to i 2 x denně!

Man5on
Registrace: 4/2008

RE:Plazma krátce vypíná zapína

To ti signalizuje,že si máš koupit ledku!

zeze
Registrace: 5/2011

Tomik535

Nevim proc se posmivas, pouze to svedci o tvem IQ.
S tou plazmou jsem to psal ja, ovsem pokud umis cist, tak jsem tam psal, ze se divam i pres full hd projektor. Pouze jsem tomu cloveku odpovedel sve zkusenosti a ze je to pouze HD plazma jsem mu tam uvedl.

JerryG
Registrace: 9/2013

Sice bych se kvůli svému nízkému IQ smát mohl a nikoho by to nemělo překvapit, ale naopak, přeji ti to. Máme ji i u nás v hospodě a souhlasím že je to úžasný zážitek. Možná proto tam chodím tak rád. Převážně na ni koukám tak ze sedmi metrů přes kouřovou clonu a je to fakt krásný obrázek. Hlavně HD.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

No....

treba to spraviť, neviem u CRT to robí bud tepelná ochrana, alebo tyristor, alebo to relé, a u tej plazmy to typujem tiež na to relátko, no môže byť aj studený spoj.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

to bude "lampa nebo odpor" ;)

jona

tak když už jsme u těch závad

Mně plazma občas udělá to /px70, první HD od panasonicu/, že naskočí obraz jakoby bez kontrastu a jasu, má to zastřený obraz s hodně teplými barvami /červená a žlutá/. Tak to vypnu a zapnu a obraz je ok. Jinak naprostá spokojenost...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Nemanipuloval jsi z tv?

Nedávno jsme měli podobný problém u té samé tel. co máš ty.Při výměně hdmi kabelu,došlo k lehkému povytažení napájecího kabelu vzadu u tv.Ta potom samovolně vypínala a zapínala.Stačilo domáčknout a bylo po problému. R^

Buvol
Registrace: 3/2012

Mi se to u PX 7 taky stalo, příčina byla v El. rozvod. síti, používejte proudové chrániče, ale ani ten to při poklesu napětí nezachání.

CES
Registrace: 4/2007

@CES

Proudový chránič slouží k ochraně před úrazem elektrickým proudem tím, že odpojí daný okruh při dotyku člověka fázového vodiče.
Co by měl ochránit na plazmovém televizoru?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

joscer

Pepo tak zas jsem to napsal blbě, myslel jsem přepěťovou ochranu - zásuvku. SORRY. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

RE:Plazma krátce vypíná zapína

Já mám taky plazmu Panas 42px80,zhruba čtvrtým rokem a zatím bez problému.Obraz má přes GoSat GS7056HDi a videem v 1080p přes multi přehrávač pěknej.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Měl jsem stejný problém a byl způsoben poklesem napětí - uvolněný vodič na sloupu el. vedení.

Skylink/+13°+19.2°+23.5°+28°/VU+ DUO

pekad
Registrace: 3/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra