![]() |
|
Plazma krátce vypíná zapínaZdravím pánové.Není tu prosím nějaký opravář nebo uživatel s obdobným problémém..Mám 5 letou starou plaz.Panas. PX 80,a nyní se začala během provozu krátce přeušovaně vypínat a zapínat a pak zase běží. Koukám na TV po 1-2 hod se krátce ve vteřinách několikrát vyp.a zapne(cvaká) a zase třeba 2 hod.běží než se to opakuje. Otázka zda to řešit díky cenám oprav a cenám nových.Kde je asi problém a pokud chci řešit problém opravou tak zda to řešit hned(ale opravář to pustí a třeba mu to vůbec neudělá)nebo nechat až to "klekne" uplně. Díky |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
@patA zapínáš televizor samostatně pomocí DO nebo se ti zapne sám při puštění sat.přístroje? Teda pokud ho máš.Já měl kdysi podobný problém při připojení sat.přístroje TechniSat Techistar S1 přes HDMI k LCD Panasonic a nastavení komunikace pro zap. a vyp. televize přes HDMI. Po výměně HDMI kabelu a připojení do druhého vstupu HDMI v televizoru to přestalo dělat. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaNe ne zapínám samostatně to myslím že problém nebude.A hlavně 5 let nebyl problému na stejné kabeláži,recieveru atd..Začalo mi to dělat vlastně ted v pátek. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaProblém o kterém píše Joscer by se dal jednoduše vyřešit připojením přes výstup YPbPr pokud jím disponuje tvůj přijímač.Mimochodem někdo tu v jiném vlákně psal jak má na této 107cm plazmě z rozlišením menším než 7" tablet a rastrem jak síto na písek u míchačky skvělý obraz ze satelitního přijímače. No proč ne. Snad to testoval aspoň ve tmě. Hoď ji už do šrotu. Tak a teď mazanice do mě :) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaTyy nepritel lidu !!!!! A plazem! R^ :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínataky se mi nedávno na plazmě panasonic, která je stará teprve 2,5 roku stalo, že z ničeho nic se vypla a hned zase zapla, což mi předtím nikdy neudělala. No ještě že ji poslední rok používám už jen když potřebuju přitopit. :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
řešit ihnedoprava zdroje, než bude pozdě !:8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaAsi to bude zdrojem. Nemusí to být ovšem zatím velká závada.Dokud funguje, raději se informuj o opravě, než odejde do věčných lovišť. Taky ji mám R^ a o změnu telky nemám zájem. Ze dvou a více metrů skvělý obrázek. Čumět na ní zblízka jako do tabletu :laughing: , abych počítal jednotlivé pixely není třeba. |
S_T_A_R_T
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 151 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaStávalo se mi to taky, odvezl jsem do opravy, ve zdroji nic nenašli.Stejně jsou tam namontovaný kurvítka, přece to nevydrží fungovat deset let. ;P Jinak co se svezla autem, tak je klid. :))) |
unkabunka
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 87 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaasi si utřepal to kurvítko ?:lookaround: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaa nie je problem s elektrikou a jeho napatim? |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 394 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínatomko.To je v opravně taky napadlo.Jestli třeba není v okruhu něco co spíná a má větší odběr.Někdy prý stačí když si tam píchne žehličku.Popřípadě vyměnit"kvalitní rozbočovače nebo prodlužovačku". |
unkabunka
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 87 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaTak já mám více než 4 roky plazmu TX-P42X10Y a přesně toto mi udělá cca 1x ročně. Přesněji: 1 nebo 2 dny po sobě párkrát (také po cca 1 - 2 hod) takhle vypne a zapne a pak je rok zase klid. Takže to moc neřeším. Propojeno mám přes HDMI s Technisat ISIO S1. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaTaky mi to dělala plazma Panas PX70, jednou týdně, možná i vícekrát. Teď mám LEDku a bez problému. nevím čím to bylo. Dokonce se samovolně přepínat AV vstup zpět na TV tuner, a to i 2 x denně! |
Man5on
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 40 |
![]() |
|
RE:Plazma krátce vypíná zapínaTo ti signalizuje,že si máš koupit ledku! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
Tomik535Nevim proc se posmivas, pouze to svedci o tvem IQ.S tou plazmou jsem to psal ja, ovsem pokud umis cist, tak jsem tam psal, ze se divam i pres full hd projektor. Pouze jsem tomu cloveku odpovedel sve zkusenosti a ze je to pouze HD plazma jsem mu tam uvedl. |
JerryG
Registrace: 9/2013 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaSice bych se kvůli svému nízkému IQ smát mohl a nikoho by to nemělo překvapit, ale naopak, přeji ti to. Máme ji i u nás v hospodě a souhlasím že je to úžasný zážitek. Možná proto tam chodím tak rád. Převážně na ni koukám tak ze sedmi metrů přes kouřovou clonu a je to fakt krásný obrázek. Hlavně HD.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
No....treba to spraviť, neviem u CRT to robí bud tepelná ochrana, alebo tyristor, alebo to relé, a u tej plazmy to typujem tiež na to relátko, no môže byť aj studený spoj. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínato bude "lampa nebo odpor" ;) |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
tak když už jsme u těch závadMně plazma občas udělá to /px70, první HD od panasonicu/, že naskočí obraz jakoby bez kontrastu a jasu, má to zastřený obraz s hodně teplými barvami /červená a žlutá/. Tak to vypnu a zapnu a obraz je ok. Jinak naprostá spokojenost...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
Nemanipuloval jsi z tv?Nedávno jsme měli podobný problém u té samé tel. co máš ty.Při výměně hdmi kabelu,došlo k lehkému povytažení napájecího kabelu vzadu u tv.Ta potom samovolně vypínala a zapínala.Stačilo domáčknout a bylo po problému. R^ |
Buvol
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaMi se to u PX 7 taky stalo, příčina byla v El. rozvod. síti, používejte proudové chrániče, ale ani ten to při poklesu napětí nezachání. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@CESProudový chránič slouží k ochraně před úrazem elektrickým proudem tím, že odpojí daný okruh při dotyku člověka fázového vodiče.Co by měl ochránit na plazmovém televizoru? Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
joscerPepo tak zas jsem to napsal blbě, myslel jsem přepěťovou ochranu - zásuvku. SORRY. R^ :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE:Plazma krátce vypíná zapínaJá mám taky plazmu Panas 42px80,zhruba čtvrtým rokem a zatím bez problému.Obraz má přes GoSat GS7056HDi a videem v 1080p přes multi přehrávač pěknej.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE: Plazma krátce vypíná zapínaMěl jsem stejný problém a byl způsoben poklesem napětí - uvolněný vodič na sloupu el. vedení.Skylink/+13°+19.2°+23.5°+28°/VU+ DUO
|
pekad
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 132 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
![]() |