Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

přenosove trasy, feedy

při pátku se zeptám ,( zda je tu nějaký přenosový technik)
co způsobuje zpoždění mezi HD a SD programy cca 2-3 sec.
Je to (asi ) stejné na S.L. tak i na Free Sat by UPC.

Také někdo kdo má v pozemáku obojí by prosím mohl napsat zda tam je tento jev pozorovatelný ???

:((

tonek
Registrace: 1/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

tonek

Zeptej se strejce Bila Gatese, proč je tak digitál ""línej"", o proti analogu. Jinak co tak datový tok ?!?! :)

CES
Registrace: 4/2007

RE: přenosove trasy, feedy

ved cim vyssi datovy tok tak tym rychlejsi obraz. SD obraz je proste pomaly a zaostava :laughing:

Mathev
Registrace: 1/2011

Mathev

Kolego, on to tonek napsal obráceně a ještě je z Lanškrouna do RK asi na cestě. R^ R^ :)))

CES

hoši hoši

CES línej jsi byl ve škole

Mathew ale to SD vede o pár sekund

a co zvuk při HD a SD HA?

:lookaround:

tonek

cesfor

když se zeptám co způsobilo zpoždění mezi vlakem a autobusem
jak poznáš kdo byl rychlejší ?

tonek

tonek

dnes riešiš pi.čo.vi.ny hlavne že všetko vieš presne popísať...

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

tak je neřeš ty ! a presne popíst viem akorát teba

ale bolo by to v zatvorke !

:laughing:

tonek

tonek

tonek z Lanškrouna :laughing: :laughing: :laughing: je rychlý jak dráha proto je rychlejší vlak. :laughing: :laughing: :laughing:

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

STV1 a STV1 HD ide tuším v našom DVB-T synchrónne.

PeterHumax
Registrace: 3/2007

Humax

Sice vaše DVB-T nechytam, ale z principu je to nemožné aby oba programy šli synchronně. Oba kanály maji jiné kodéry, tak už tohle to vylučuje. Navíc je tam více aspektů, které odlišují náročnost zpracování. Vysvětlovat se mi to nechce.

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

@Saxon

Pozriem sa ešte na to a potom ti napíšem ako to skutočne je. ;)

PeterHumax

O5 pre Saxona

Tak som sa na to pozrel, predstav si, že to ide synchrónne.

PeterHumax

Synchrónne idú aj programy RAI HD a RAI v talianskom DVB-T, to isté platí aj o Mediaset Cinema HD a Mediaset Cinema. Myslím, že aj SKY ITALIA na Hotbirde má synchrónne verzie SD a HD (časového posunu cca 3 s). Čo ma ešte prekvapuje, tak keď prepnem na hocijaký HD program na SKYLINKU (Markíza, Nova, ČT) tak sa mi zastaví obraz na cca 2 s, počujem zvuk programu a potom sa rozbehne obraz. Toto sa mi nikde nestane na HD programoch TiVu sat (talianská obdoba nášho SKYLINKU) alebo na SKYITALIA. Mám doma dva prijímače rôznych firiem, takže to nebude prijímačom, ale vysielaným systémom.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

Zpoždění u digitálu musí být už z principu. Přijímač musí mít načteno dopředu do paměti aby potom měl z čeho opravovat chyby. U HD signálu je víc dat, proto musí být zpoždění delší. Pokud některý přijímač přepíná kanály příliš rychle, tak je to podezřelé, má tu paměť ošizenou. K tomu se ještě přičítá podobné zpoždění na vysílací straně. U přenosu záleží na tom jestli se signál posílá přímo jak je, nebo se dekóduje a znovu kóduje.

visper
Registrace: 5/2008

Hlavní zpoždění způsobuje samotná komprese MPEG. Kodér komprimuje pohyb ze současných, minulých ale i budoucích snímků. Musí je tedy mít načteny s předstihem v paměti. Dekodér v přijímači zase přijme paket, který obsahuje zkomprimované minulé, současné a budoucí snímky a nemůže je vyvalit hned na obrazovku, ale hezky postupně. Navíc ten vysílaný paket obsahuje obraz všech programů v muxu a musí se napřed demultiplexovat.

visper

Já koukám na Dreamboxu 800HD na ČT1 HD a vedle v pokoji také koukají na ČT1 HD, ale na HD-Boxu a tam jim to jde také napřed, takže to asi bude také záležet na procesorech.

Kema
Registrace: 6/2006

Tonek to napsal dobře, akorát si to někdo blbě přeložil.
Podobný jev pozoruju taky na Kabelu UPC, nechtěl jsem to sem psát,aby ze mě nějakej vejrostek nedělal (nevhodné slovo)a. Teď např dávají na CT KOCOURKOV z roku 1992 a tam je to celkem synchronní, na CT2 je posun - SD je zpožděný ve smyslu jak píše Tonek, na Nově je Výměna manželek, tam je to synchronní, na Barrandově se SD zpožďuje. Když to není synchronní, tak je vždy opožděný SD. Zajímalo by mě, co na to Saxon nebo Visper. Jasně že jsou tam komprese a ten řetězec atd. jak píšeš. Zajímá mě spíš, jak je to jednej přenosovej trase a ne postřehy z kuchyně jak píše Kema nebo Mathev.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Kdyby všichni poskytovatelé vzali výstup ze studia ČT tak jak je a nijak do toho nezasahovali, tak by i zpoždění mělo být u všech stejné. Jenomže každý poskytovatel má v muxu jiný počet programů a musí si podle toho upravit datový tok, tzn. musí to dekódovat a znova zakódovat. Potom má samozřejmě každý jiné zpoždění. Každý má taky jinou distribuční trasu (většinou optiku) a i tam jsou routery a switche, které dělají další zpoždění. Prostě dnes už si hodinky podle TV neseřídíme jak to bylo v analogu.

visper

Morous

Kolego, tonek napsal amaterský dotaz a ještě špatně, mělo být : " zpoždení mezi SD a HD cca 2-3 vteřiny ". Dál psal o SAT příjmu a někdo tady do toho motá DVB-T. R^ :))) R^ . Že z toho zblbl i kapr v rybníku. :laughing:

CES

HM, ale kdo ví vo co go tak je v reálu /Tonkovo tema/. Visper to popsal dobře. Záleží m.j. taky jak se ty pakety řadí do fonty a pokud jde audio po jinej trase než obraz, tak se musí taky dohonit někde synchron.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

CESfor

Nemoralizuj, sám nejsi lepší.

On Air!

Saxon

Saxon

To jsem upřímě překvapen, že to bereš tak v klidu kolego a podávám Ti v dobrém svoje klepeto. R^

CES

Kapři klepeta nemaji.

On Air!

Saxon

děkuji všem

především však CES za profesionální vysvětlení problému.
Jmenovánému jen připomenu že ač je to v rubrice sat ptal jsem se i na pozemní neb to spolu úzce souvisí !
Stejně jako zpoždění mezi HD a SD !

a závěrem že na ORF 1 a 2 tento jev nepozoruji ?

:lookaround:

zkusím ten pozemák sám neb z různých směrů bych měl něco chytit , je to ovšem zkreslené lokacemi potažmo trasami .

pěkný pokec dneska večer !

:laughing:

tonek

no na kus

drátu to asi nebude,jako O3 R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku