![]() |
|
Oddělení potenciáluDobrý den,mám dvě LED televize do obou zaveden DVB-T signál z vlastní antény přes aktivní rozbočovač 4dB a do obou TV zaveden také DVB-S signál přes recievery Ariva 200 a 202 HD. Zde je vše bez problému a funguje jak má. V pokojíku navíc TV používám jako monitor k PC a tady je problém v tom, že když zapnu PC, tak se mi obraz na TV(monitoru) strašně chvěje. Pokud výstup z rozbočovače do TV v obýváku galvanicky oddělím a u arivy v obýváku odpojím koax, tak obraz na na TV v pokojíku při zaplém PC se uklidní. Obývák a pokojík má zásuvkový okruh zapojen na jiné fázy a takto bych to chtěl i zanechat. Je nějaká jiná možnost jak oddělit satelitní signál? |
Jackass
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 94 |
![]() |
|
zkus to změřitpotenciometrem !:lookaround: potom důkladné pospojovámí kostry compu a sat (4-6 mm licna) nebo oddělovací trafo před comp , nebo různé další vyfikundace , třeba ti poradí revizák ? :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
Jackassto tady dlouho nebylo,dej si vyhledat zemní smyčka a až to pozítří dočteš budeš vědět vše,jinak se všichni budeme opakovat a někomu se chtít nebude a to by byla pro tebe škoda R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Oddělení potenciáluTo pospojování licnou Ti nejspíš nepomůže, ta rušící smyčka totiž vzniká v samotné elektroinstalaci v bytě. Jediným možným způsobem, jak to vyřešit, je tu smyčku rozetnout galvanickým oddělením potenciálů. Není to ale vůbec jednoduché. Oddělení DVB-T a DVB-C není problém, ale oddělení DVB-S už problém je, a velký. Používám na to vlastní vynález, ale je potřeba tím oddělit všechna zařízení, která můžou způsobovat zemní smyčku. Je to docela drahá sranda.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
nejlevnějšíje rozetnout to na dvě paraboly R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Oddělení potenciálujen jestli to pomůže !? |
tonek
![]() |
|
tonkuon už studuje minulá témata R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Oddělení potenciáluhlavně jestli se mu netřepe text !problém je při zapnutí compu ! nikoliv dvou ssat ! :sly: |
tonek
![]() |
|
to másvou logiku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
nebo ne?"a u arivy v obýváku odpojím koax, tak obraz na na TV v pokojíku při zaplém PC se uklidní"R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Oddělení potenciáluSuper šrot Ariva? ;-) Že se vůbec nedivím, že v tom figuruje něco od Fergusonu... |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
pro 008Tak tady za to ariva opravdu nemůže.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Oddělení potenciálusem to nevydržel si do toho nepochopitelně oblíbeného šrotu rýpnout... Zemní smyčku jsou prevít, špatně se to zjišťuje i odstraňuje. |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
RE: Oddělení potenciáluTak jsem tedy dal na rady místních odborníků a kouknul jsem do ČSN 33 2000-5-54 ed. 3 a ČSN EN60728-11 ed. 2 a vzhledem k tomu, že mi nikdo žádné udělátko neporadil, dospěl jsem k následujícímu. 1) Provést ochranné oddělení obvodů dle ČSN EN 61140 definované v ČSN 33 0010, to mi přijde nepraktické. 2) Zásuvkové obvody dát na jednu shodnou fázy, rozvaděč mám dle ČSN EN 60439-1:2000 ed. 2 TTA, takže do něj zasahovat nebudu. Jinak co se týče doplňujícího ochranného pospojování, propojit kostru PC s kostrou STB je taky nesmysl, nebu mít přece přes půl baráku nataženou licnu o průřezu 4 nebo 6 mm2. Jinak ty dvě paraboly by to taky řešily, ale já to vymyslel jinak.Řesění: Ježíšek přinese dceři nový notebook a PC půjde do elektrodůchodu. |
Jackass
![]() |
|
OK !ty máš obývák přes půl baráku ?a napiš jak to jede s NB ??? :lookaround: |
tonek
![]() |
|
tedys připojeným zdrojem ???na baterku to bude OK tak soráč ! |
tonek
![]() |
|
RE: Oddělení potenciáluMůj notebook Fujitsu Siemens má připojení zdroje (spotřebič tř. II) pouze klasickým dvoužilovým káblíkem. Takže vodič PE není použit. Notebook jede normálně. |
Jackass
![]() |
|
online UPSMyslim, ze tvoj problem by dokazala poriesit aj online-upska, ktora ma galvanicky oddeleny vystup po celu dobu pripojenia, kedze vystupny signal a napatie generuje nonstop z akumulatorov. Dalsia moznost je si zohnat oddelovacie trafko 230V/230V s potrebnym vykonom ;) |
alma2200
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
Tonekproč by nemoh mít obyvák přes půl baráku ?!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
spykomůže ho mít přez celej barák !jenom aby dohlédl od klávesnice na tu TV !!! ... navíc TV používám jako monitor k PC a tady je problém v tom, že když zapnu PC, tak se mi obraz na TV(monitoru) strašně chvěje. |
tonek
![]() |
|
tonekjako monitor je používána TV v pokojíku a tam je i PC, TV v obýváku je jen na koukání. A pospojení bych musel udělat mezi PC v pokojíku a arivou v obýváku, proto drát přes půl baráku. |
Jackass
![]() |
|
RE: Oddělení potenciáluOddělovací trafo 230V, koupíš v GME nebo GES. Žádnej extra vynález netřeba.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
PoldaSa ke kterému zařízení bys ho doporučil dát R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |