Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Jakou anténu na programy STV na Uherskohradišťsku?

Zdravím, mám sloučené dvě klasické síťové antény bez zesilovače a přijímám všechny české a slovenské programy kromě programů Stv(někdy jdou velmi špatně a kostičkují-kanál 57 Javořina).Jedna anténa je namířena směr Mikulov, druhá směr Javořina.Místo příjmu Uherský Ostroh.Doporučili byste nějakou jinou anténu na příjem Stv z Javořiny popř.jakou?Nebo mám zkusit některou anténu otočit a pokusit se o příjem z kanálu 27(Borský Mikuláš)?Líbí se mi např. anténa EmmeEsse 45TLSC.Díky za rady

oldies26
Registrace: 1/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jakou anténu na programy STV na Uherskohra...

Nechce se me to cele procitat, ale kdyz uz me tu nekdo zminoval tak prosim.
K57 je urovne vyrazne horsi nez 55+56, takze slouceni a nasledne zpracovani neni az tak jednoduche. Bez zmerenych hodnot opravdu nelze nic smysluplneho poradit.
Jen takova mala poznamka - slouceni nejakym podle vseho hybridnim slucovacem je v tomto spis nestesti, prichazis o cenne dB a to zrovna na K57 je skoda. O pomerne malem oddeleni vstupu se ani nezminuji.
Ja tady delam "slovaky" pomoci kanalove anteny od p.Valise a slucovace, ktery mam ladeny tak, aby mel minimalni utlum na k57 a (kolem 1dB) a vetsi na kanalech 55/56, tim se da trosku srovnat urovne za jeste cenove prijatelneho reseni pro zakaznika. Nekdy jeste v kombinaci s predzesilovacem, ladeneho obdobne. Rozdil v urovnich 55+56 a 57 byva totiz casto i 15dB-20dB !! Ale to je docela piplacka to na wobleru nachystat. Nastesti jsem na signale a muzu si to overit v realu.
Jen tak mimochodem - co vseci vidite na tech trojrahnovych nesmyslech ??? Vysledky s tim jsou naprosto identicke jakos beznou antenou, je to jen silene blba moda. Mozna vy p.valis mohl ty svoje anteny aspon striknout nejakou barvou (asi jako Televes - zluta, IKUSI zelena, Eme modra, tak ze by treba ruzova ??? ) Fakt je, ze je to lepsi nez polske sito, ktere mechanicky i elektricky stoji za prd, ale opravdu tyhle anteny neprinasi NIC navic nez klasicka antena.
Jo a stara Color ma na kanalech nad 55 jiz nic moc parametry, ziskove urcte nepresahuje 20prvkovou kanalovku ! Colorka ma max.zisku kolem 40-46kanalu. Smerem dolu zisk navic klesa dost vyrazne.

J a
Registrace: 7/2005

Vyčerpávající odpověď, děkuji.
Zeptám se ještě na příjem Stv z kanálu 27 Borský Mikuláš.
Myslíte že lze reálně chytit na Uherskohradišťsku?

oldies26

Šmankote pepin, nebude lepší sehnat v bazaru twin a SD přijímač s kartou?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

copak

přijímač,ale karta bývá problém R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ne hoši, satelit nechcu.Máma má roky a nechce další krabičku.Jinak starší satelit Openbox bych jí dal.Pouze Dvb-t řešení.Asi zkusím někde sehnat to Colorku...

oldies26

ještě

jednou si přečti,co píše "Ja",než půjdeš koupit colorku R^ :laughing: R^

pierrepetr

Jakou anténu na programy STV ...

Nezapomeň namontovat anténu /třeba EMME ESSE / ve vertikálu a vyměň ještě ten slučovač.

zalka
Registrace: 1/2008

zalka

slučovač už opustil,chce to na jednu anténu R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Já na Javořinu vidím z okna, ale musel jsem vyhodit staré síto a dát EMME ESSE ve vertikálu a mám klid.Druhou EMME ESSE beru Zlín na 25,33,49 k bez výpadků.

zalka

zalka

ale on to chce chytat na jednu R^ :laughing: R^

pierrepetr

zalka

Já taky vidím na Javořinu ze střechy.A používáš nějaký zesilovač?

oldies26

podstatná

informace je polarita,vertikál+horizontál na jednu anténu není obvyklé R^ :laughing: R^

pierrepetr

oldies26

Ano,mám tam slučovač a zesilovač ALCAD AM-356 v jednom...

zalka

to Ja

muzu vedet co je to za zazracny slucovac jenz dokaze tohle: "slucovace, ktery mam ladeny tak, aby mel minimalni utlum na k57 a (kolem 1dB) a vetsi na kanalech 55/56, tim se da trosku srovnat urovne". A jak potom vypada utlumova charakteristika na kanalech 55 a 56 (t.j. 742Mhz vs 758Mhz) ?

kaos
Registrace: 2/2009

pierrepetr

Třeba mu to půjde na jednu anténu.Měl jsem krátkou colorku upevněnou do vertikálu a přijímal jsem programy od Ostravy,Zlína a slovenské 52k a to jsem od Vyškova.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Mozna je to jen otazka casu

Duvod, kvuli kteremu na Javorine vysila k57 (na rozdil od k55 a k56) do provizornich anten na odvracene strane stozaru jiz nejpozdeji 1.11.2013 pominul, takze se ocekava prepojeni do radnych anten na vrcholu stazaru. Zda se, ze na to zatim nikdo nespecha, je ale otazka, jestli s investici do novych anten jeste chvili nepockat.

ladik12
Registrace: 3/2006

@kaos

Proc zazracny slucovac ? Obycejna pasmova propust a trochu si na wobleru vyhrat s prenosovou charkou. Nikdo nemluvi o nejakych zazracich.

J a

A jeste dodatek - nejde sem vlozit foto, ale ev. ti muzu nekam povesit kopii z obrazovky wobleru jak vypada charka na K55-56-57

J a

piere

vím že jsy bystrý chlapec tak mi prosím prozraď jak jsi zjistil že to chce na jednu anténu ???

když to tam neznáš tak se třeba mrkni do mapy kde je Ostroh ,kde je Mikulov a kde je Javorina !

a tu colorku jsem myslel použitou na zkoušku .(zadara)
ale asi je zbytečná kdejaká i pasmová lacinější YAGI musi
stačit ?!

tonek
Registrace: 1/2009

tonečku

souhlasím s tebou ,jsem bystrý a čtu co tazatel píše,dělej to taky tak a nemusíš se ptát

Datum přidání: 12.11.2013, 20:32.44 včera Nahlásit tento příspěvek

Dal bych to pouze na jednu anténu

antény jsou duchařina,nelze to řešit v diskuzi,jedině přímo na místě,měřit a podle toho použít materiál,klidně je možné,že to bude chodit na jednu anténu,vertikál i horizontál,vše je možné,tady to může odporovat i teorii R^ :laughing: R^

pierrepetr

Jedna anténa je namířena směr Mikulov, druhá směr Javořina.Místo příjmu Uherský Ostroh.Doporučili byste nějakou jinou anténu na příjem Stv z Javořiny popř.jakou?

tonek

tonku

diskuze se může měnit,jako tady,nestačí jen zadání,čti dál R^ :laughing: R^

pierrepetr

signál

Zdar, nevíte co dělali na ROVNINĚ? Asi před třemi dny mě zmizel signál na 41 a 42 kanále, je absolutně nulový. Dnes jsem zkoušel jinou anténu (směrovku, měl jsem síťovku spolu se Zlínem-ten jede), jiné místa a nic jenom občas kvalita signálu naskočila na pár vteřin ale jinak pořád nic. Pozice Osvětimany.

ferdad
Registrace: 3/2011

péťo

jeden tady psal že se VŽDY drží zadání tazatele

nevzpomeneš si KDO TO BYL ???

:))) Rv :laughing:

tonek

máš pravdu

ten jeden jsem já,ale to zadání nemusí být v prvním řádku R^ :laughing: R^