, sekce: Příjem DVB-T |
|
aka jeperspektiva dvb-t vysielania?cavte, celkom by ma zaujimala perspektiva dvb-t, resp. dvb-t2 vysielania. ako je to napriklad s kapacitou programov? teraz viem, ze u nas su tri muxy s cca 15 programami. kolko tam takych multiplexov moze byt a kolko sa na ne zmesti programov? moze sa dvb-t rovnat v pocte programov dvb-s (nemyslim tym prijem zahranicnych programov), a nakolko je to hudbou buducnosti?vdaka za diskusiu |
dalko
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 984 |
| Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
|
|
RE: aka jeperspektiva dvb-t vysielania?ale elektriku má každejjen by mne zajímal možnej datovej tok v porovnání s broadcastings ? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
|
|
tonkukaždej má elektriku,ale třeba svoji z panelů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
|
|
já vímšlo mi o něco jinéhože ty všechno kopneš do outu, radši mrkni na ZOOM Rv :laughing: Rv |
tonek
|
|
koukám na zoomco jako ? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
tonekPo elektrickém vedení do bytu bys možná 10 Mbits protlačil. Když vás bude v paneláku 30, tak už to je 300 Mbits a celé sídliště bude 3 Gbity, to už po drátech nepůjde. Museli by se překlenovat elektroměry a trafáky. A toho bordelu ve vzduchu! Tudy asi cesta nevede.LTE zatím jede, ale kdyby to měli mít všichni do poslední babičky, tak by musely být BTS na každém baráku a v takovém poli bychom žít nechtěli. Takže zlatej broadcast, vysílač na kopci a ve městě čistý vzduch. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
RE: aka jeperspektiva dvb-t vysielania?Uz dnes umierame na el. smog, len sa o tom nehovori. Sam antena,wifi,ziaranie z kazdej strany.........ze pokrok. Rv :fuming:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
visperáno !ale napiš to enikovi ! piere nic , byly tam zrcadla a paraboly :laughing: myslel jsem že tě to zajímá Rv |
tonek
|
|
díky za infoto jsem prošvihnul,ta čočka by mě zajímala R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: aka jeperspektiva dvb-t vysielania?vidim, ze sa tu zomlela celkom podarena debata. asi to tu uz po troch dnoch nikto neprecita, ale dovolim si reagovat na enika, s ktorym nesuhlasim vo viacerych bodoch:1.strasne precenujes dobu 10 rokov. za 10 rokov sa neudeje nic prevratne. ak sa do tej doby podari aspon jedna komercna sluzba o ktorej pises, bude to prekvapenie a toboz nie, ze cele dvb-t/dvb-s zanikne. 2. ludia su naozaj lenivi, ja osobne si neviem predstavit, ze by som si mal sam programovat co chcem pozerat. proste zapnem telku a nech to huci bez ohladu na to, co davaju. 3. netreba podcenovat ekonomiku - strasne vela ludi zije na pokraji chudoby a o desat rokov ich bude ovela viac. preto programy, ktore budu zadarmo bez akehokolvek dalsieho investovania do techniky preziju. 4. my, ktory chodime na toto forum nie sme celkom bezni konzumenti tv, zaujimame sa o to do detajlov, je to nase hobby. bezny konzument nevie co je to stb, ani dvb-t. proste zapne tv a kuka - v jednoduchosti je krasa |
dalko
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 984 |
|
|
limity zustanouPro Enika budu odmitacem technologickeho pokroku, ale ta jeho vize je proste omezena fyzikalne. Uz to zmimili jini, napr. visper.1) Je obrovsky rozdil, pokud se vysila stejny obsah vsem a nebo kazdemu neco jineho (broadcast vs. unicast). 2) "Lepsi modulace" radiovy prenos jiz nijak zasadne nevylepsi - DVB-T2 (stejne jako DVB-S2 ci DVB-S2 Extensions) se pohybuji v blizkosti fyzikalniho limitu - Shannonovy kapacity. Na tom nic zasadniho nezmeni ani pokrok typu LTE, MIMO apod. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
| Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|