Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Pomoc s LNB

Mám otázku pro sateltní odborníky co může zpusobovat kolísání signálu u LNB pro 4 učastníky . Dělá to jen V polarizace signál začne kolísat z 90% až po 0% tím pádem obraz kostičkuje! Přitom H polarice je na 99% / LNB pro 23.5/ Na LNB je připojen VU+solo2 a Ariva200 na všech to dělá stejně.
Parabola je určitě dobře nastavena.
Poradí někdo kde je chyba?

pcword
Registrace: 2/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

tak hurá

,teď tu smyci a máš to vše OK R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Pomoc s LNB

pcword, zkus jiny LNB QUAD třeba Inverto QUAD Premium.Mel jsem podobny problém s kolisanim kvality nebo obcasnym uplnym výpadkem u LNB TWIN GI-202 s prijimacema od stejne znacky Golden Interstar 780,870 XPEED.Zkusil jsem to i s Quad LNB verzi GI-204,ale problém se opakoval stejne,kde byl pripojen ještě treti prijimac od Technisatu.Nejvice klesla kvalita na TP 12525/V u prvního prijimace.Pokud byly všechny tri prijimace zapnute na vertikalu,tak na TP 12525/V byla kvalita na plno.Jeste dodam,ze vse bylo prekontrolovano,kabelaz i F konektory a vse ok.Zkusil jsem i prehozeni koaxialu a stále stejne.Zapojil jsem prijimace na stejnou vetev faze ale satale to same.Nakonec jsem vymenil LNB QUAD za jinou znacku a to QUAD Inverto Black Premium a bylo po problemu,Vse chodi jak ma i při zkouzsce zapnuti ctvrteho prijimace.Koaxial pouzivam Nordix 402 CU.Jestli mas v sestave pripojen LCD,plazma televizor,ktery ma privodni kabel na tri koliky a mas pripojenou ještě antenu v tv ,tak to muze byt také příčina proc ti to dela a pak by to mohla byt take ta povestna zemni smycka.Tam pomuze na antenu zaradit galvanicky oddelovac mezi antenu a tv.

HYPER
Registrace: 11/2010

Mam na mysli antenu pro DVB-T ne parabolu.

HYPER

a pak ještě

oddělit ty sat.přívody,to už zase taková sranda není R^ :laughing: R^

pierrepetr

koukám,že má té někdo ten samý problém! Nevím LNB se mě moc měnit nechce právě že to někdy jde bez problému. Třeba dnes ráno to chodilo bez problému,opět to začalok večeru!
Nevím galvanický odělovač jsem nikdy nepoužíval...DVB-T anténu mám také zapojenou do TV a zároven i do DVB-T tuneru v boxu

pcword

tam mepomuze zadny galvanicky oddelovac protože do LNB konvertoru jde napeti. :)))

HYPER

HYPER

existuje,ale není komerčně ke koupi,musíš si ho vyrobit R^ :laughing: R^

pierrepetr

Me pomohla vymena LNB a pro jistotu jsem zaradil galvanicky oddelovac u prijimace GI-ST 870 XPEED na antenu DVB-T, kde pouzivam DVB-T jako zalohu.Pro kontrolu zkus vytahnout koaxiál z anteny z prijimace a tv co to bude delat.

HYPER

Právě ten QUAD Inverto Black Premium ten mám na 23.5

pcword

Ale delá to !!!Proto se mě nechce moc měnit!Jinač všue mám Goldeny LNB

pcword

odpojuj

a připojuj všechno možné,až to bude chodit,tak toto zařízení odděl R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tak prosím jak to nejlépe odělit,

pcword

Jsem případně na ICQ 249967500 nebo email. silverline2@seznam.cz kde mohu ukázat fotky jak vše zapojeno!

pcword

a jseš na těch

foto i ty ?

to by pak stálo za to se podívat ba to se jen tak nevidí !

tonek
Registrace: 1/2009

co tedy

chceš oddělit? R^ :laughing: R^

pierrepetr

pcword

jak to chodí? R^ :laughing: R^

pierrepetr

@Enik

Nechci se Tě nijak dotknout, všichni Tě samozřejmě považujeme za Váženého odborníka, který vždy rád, ochotně, dobře a slušně poradí, ale rád bych Tě požádal, zda je možno ono kouzelné sousloví ZEMNÍ SMYČKA krátce stručně a výstižně popsat.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Morous

vím,že jsi chtěl od Enika,moje verze je,zem je jen jedna,pokud ji prodloužíš nějakým spojem a tento pak jako zem použiješ,protéká tímto spojením proud,protože to spojení nemá nulový odpor,vzniká na něm napětí,dle pana ohma,to ještě nezrušily,ještě mám pokračovat? R^ :laughing: R^

pierrepetr

No v další kapitole bys pravděpodobně napsal, že nulový odpor nemá v běžných podmínkách prakticky žádný vodič, a že proud se větví, a to někdy celkem nepředvídatelně, a jak říká pan Kirchhoff, lovit žížaly vidlema se nevyplácí. A když Tě to jednou praští, tak je zaděláno a žádnej galvanickej oddělovač už to nespraví. Ale říká se tomu zemnicí smyčka. Takže i ten, co si plete měkký a tvrdý i si myslí, že ví vo co go. Asi takhle. R^

Morous

@Pierre

Ještě dodatek:
Nedavno tady někdo psal že si stoupnul aluminiovejma štaflema na kabel a triasol jim proud. Byla to taky ZEMNICÍ SMYČKA, nebo ne? Podle mě to bylo spíš pro zasmání. Takže jestli jsi našel v mým příspěvku náznak ironie, tak už víš asi proč. Dobrou, jdu spát, ráno jedu do Reichu.

Morous

ono to

v praxi vypadá většinou různě a těch smyček řádí daleko víc,než se řeší tady,pokud ten odpor není dost velký,tak se to ve výsledku nemusí vždy projevit v obraze(u analogu to bylo vidět),horší to může být v připojeném audiu,ale tam se to dá slušně oddělit,je to případ od případu a universální recept na odstranění není,každý se řeší různě a jinak složitě
,nebo to neřeší a ani nechápe o co jde R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pokus o vysvětlení zemní smyčky

1.Ve správně provedené elektroinstalaci jsou veškeré spoje dotaženy tak, aby na nich nevznikal úbytek napětí.
2.Existují soustavy s uzemněnou nulou a neuzemněnou nulou. Čím je větší odpor na nulovém vodiči, tím vzniká úbytek napětí při proudovém zatížení. Pak nula není nulou, ale například 5V.
3. Přijímač 1 je napájen z fáze X 220V a napájí Quad LNB 13V. Síťka koaxu je spojena s krytem přijímače 1.
4. Přijímač 2 je napájen z fáze Y a není zde 220, ale 232V. V důsledku špatné instalace je nula posunuta na 5V a je orientována ve směru fáze Y. Síťka koaxu je spojena s krytem přijímače 2.
5. Přijímač 1 pak má na krytu napětí od přijímače 2. Na LNB pak jde 13V z přijímače 1 + vektorově otočených o 120 stupňů 5V z přijímače 2. Součet napětí pro LNB je tedy vyšší než přepínací napětí V/H konvertoru. V důsledku toho se překlopí LNB do polarizace H, ačkoliv přijímač 1 hlásí polarizaci "V".
6. Místo závad na instalaci nulového vodiče může jít také o vliv odrušovacích kondenzátorků satelitního přijímače nebo též televizoru nebo též od všech elektronických přístrojů a počítačů propojených se satelitním přijímačem, které pošlou na kostru svůj "příspěvek".
7. Kolísání úbytku napětí na nulovém vodiči se může v průběhu dne měnit v závislosti na připojování různých spotřebičů do sítě, kolísání napětí rozvodné sítě a v závislosti na symetrii zatížení všech tří fází rozvodné soustavy.
8. Zda jde nebo nejde o zemní smyčku, se dá jednoduše zjistit odpojením všech koaxů od LNB s výjimkou jednoho - napájecího.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

jo a střídávé je stejnosměrné, plus je minus a červená je modrá !

tonek
Registrace: 1/2009

to tonek

Vezmi si vnitřní schéma LNB a můžeš tipovat, kde se ze střídané udělá stejnosměrná.Není to zas tak velký problém!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Akorát že v tej zásuvce není už nějakej pátek 220V, ale mělo by tam bejt 240. No a kdysi jsem měl instalaci v Ostrově nad Ohří, počítačově řízená kotelna, a když odešel asi třetí Simatic S5, tak jsem tam monitorovat síťové napětí. Tehdejších 220V kolísalo 170-asi 260V, špičky už si nepamatuju.
V Rokycanech u PLzně se před nedávnem děly v jednom rodinném domě zvláštní věci, hořely zásuvky, praskaly pojistky, odcházely spotřebiče, a nespočet chytráků včetně novinářů prověřovaly vodovody, kanalizace, čistírny vod a já nevím co ještě, uzemnění všech průmyslových agregátů v okolí jako čerpadel apod, a pak se to vytratilo do ztracena. Taky to byla původně zemnicí smyčka. Potom se ale ukázalo, že si někdo dělal srandu a hrál si ..podrobnosti neznám. Něco jako Zítra to roztočíme drahoušku.

Morous
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra