![]() |
|
výběr NAS serveru pomocAhoj uvažuji nad zakoupením NAS serveru ke streamování do TV tabletu a ET4000.Rozhoduji se nad Zyxel NSA310,Western Digital My Cloud možna Synology DiskStation DS213j.Jde mě hlavně taky o to aby spotřeba nebyla extra velká protože to poběží stále.Nikde jsem nenašel recenzi na WD My Cloud a spotřebu.Poradíte někdo jaký NAS kupit.Děkuji všem za každou i negativní reakci |
jentak
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 38 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocArchiv na DVD? Neboli na tom médiu, na kterém po pár letech není ani bit? Nehledě na to, že když si s tím pohraje dítě, tak jsou tam rýhy jak od jehly do gramofonu na kliku? Dobrej fór :)))Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocNAS je vetsinou spis brzda. Sam jsem raci vymenil Synology DS411j za PC. Tenhle levnejsi NAS nezvladal ani zlomek toho, co PC zvladne levou zadni... napr. soucasne stahovani/rozbalovani filmu, streamovani jinyho filmu a k tomu treba i zaznam HD ze dvou satelitu. Na NASu tohle zpusobilo akorat to, ze rozbaleni filmu trvalo delsi dobu nez ho stahnout, streamovani bufferovalo a nahravka pak kostickovala. Spotreba tohoto PC je cca 35W, coz je skoro nic a neni problem provozovat 24/7. No a taky byl ten NAS hlucnejsi nez PC (mensi vetrak = vic hluku). Pokud NAS, tak opravdu jedine nejakej vykonnej, ale to pak bude stat vic nez PC. |
drhans
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 615 |
![]() |
|
technikpokud nebudes komik,coz tu predvadis, ale budes paranoidni, tak:- si poridis kvalitni DVD - DVD si uschovas tak, ze budou mimo dosah nepovolanych - pokud budes superparanoidni a budes mittak superdulezita data, tak si koupis DVD dvou ruznych znacek a archivujes na obe, jedno nechas doma, druhe das k tchyni Garantuji ti, ze takhle archivona data ti vydrzi dele nez na tvem neporouchatelnem nasu. Koneckoncu ten na zacatku se ptal na sledovami filmu a to fakt nejsou dulezita data, takze to nijak mirorovat nemusi. |
JerryG
Registrace: 9/2013 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocNo to sa dá vyriešiť externým HDD trebárs 2 TB pripojenom na Router, z USB z vlastným napajanim, alebo z PC nejakým šunkovým, ktorí má nahratý W Server R2, možností je viac. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocNo tak po flamu jestli NAS ano nebo ne ... měl jsem staré PC, ale to hrozně žralo. Domů jsem si pak koupil QNAP 412, mám v něm 3 disky v RAID5 a asi bych neměnil. U rodičů mám ten Zyxel NSA310. Jediné, co mi na něm zásadně vadí, je, že se po výpadku napájení neumí sám zapnout (HW to neumí).Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocVraťme se ještě k praktické stránce věci. Záleží co Ti ten zobrazovací přístroj, tedy tablet nebo TV vůbec přehraje. Přineseš si film, hodíš do na disk a film se ti přehraje. A nebo taky ne. A nebo taky jo, ale v mizerný kvalitě. Doporučuji všem amaterům i profesionálům vzít portable, naformátovat na NTFS, nahrát do něj HOME nebo něco podobnýho co má 10-20 Gb, pochodit pát krámů a vyzkoušet. A nevykládat tady, že to všechno jsou kontajnery a podobně, vykašlat se na zrcadlení a další blbosti, který doma nepotřebuješ. Jestli se chceš koukat, tak to ta telka nebo ten tablet především musí umět zobrazit. Někdy to doladíš, někdy to upravíš, někdy to nejde. Důvody mohou být různé. Čím modernější zobrazovač, tím možná méně problémů. Tazatel v úvodu zřejmě tolik zkušeností nemá, jinak by se neptal, a předpokládám že asi trochu zírá a tiše se diví, o čem se tady vlastně klábosí. A divil bych se, vyzkoušeno to ale nemám, že by každý kvalitní film prošel celým řetězcem, tedy od NASU, přes nějakej router nebo switch, do satelitu a pak do telky ve stejný kvalitě, jako když den hadr píchnu rovnou do telky.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
@PierreNevíš, jaku maj ty nový telky UHD od Sony nebo Samsunga ethernetový karty? Na HD i 4k. Tomik by to moh taky vědětI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousto fakt nevím,samšunty nesnáším a sony jsou v této oblasti u mě mimo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocNo já samšunty podobně, ale Sonka mi zatím maká, ale už má holka 4 roky a jak tak koukám, tak abych nedokoukal. 4k je za dveřma, pojede to zprvu na 4 kanály, ale po jakejch drátech a jak, to se teprv uvidí. Chtějí za to 100 litrů, tak jsem zvědavej na ten odbyt. Jestli to rozchoděj ale v DVB-T2, tak to bude rejže, jak pro montery STA, tak pro prodejce a satelit pude na čas do recese.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousno moc bych se na to zatím neorientoval,jestli to bude jako s 3D,tak není kam spěchat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocAsi jo, procáky a gragiky na to ale jsou, ale jak to tam dostaneš, to je ve hvězdách. Přes NAS a satelit se stovkovou kartou to bude asi trochu drhnout.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
bude toze začátku pro pár vyvolených,jako všechno nové -drahé,jako revoluci v tom nevidím R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocNAS som si primarne zbudoval za ucelom zalohy rodinnych fotiek a videi. Za tych cca 17 tokov je toho pekna hromada a uz som mal dost obavy z toho mat to roztahane po PC, notebookoch, CD ci DVD. Dal som si tu namahu a vsetko krasne presunul na jedno miesto, NAS je samozrejme v RAID1 a pre zicher cenne veci este z neho zalohujem na externe pripojeny HDD. Vsetko z neho je viditelne z oboch VUciek, co prevadzkujem a samozrejme vsetkych dalsich zariadeni v sieti. Nahravanie z VUciek je mozno lepsie na NAS ako na vstavany disk, zasa vsetko co nahram je viditelne vsade. NAS bola skvela investicia, ktoru nelutujem. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocMám rok funčního Zyxela a je to v pořádku.Zrcadlit stažené filmy,mě přijde jako nesmysl.......DLNA bez titulků a jen první zvukovou stopu.Některé chytré televize se tváří jako,že umí vše,ale není to pravda.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocKamil mam synology a filmy idu s x zvukovymi stopami a titulky pokial naozaj potrebujem si hodim priamo do filmu a zvolim tak isto cez vyber. Prehravam tiez cez VU. Nakolko tv mam ciste ako zobrazovac.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocJerryG@ Že tys papal vtipnou kaši? Fakt bych viděl co poradíš, když mám asi 80GB fotek a nějakých 900GB domácích videí z kamery? Za ty roky se to nashromáždilo. Jenom než to všechno vysmahnu na ty tvoje slavný dévédéčka, tak budu dědek nad hrobem a jestli všechno pro sichr dvakrát, tak to abych byl rovnou nesmrtelnej :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocNAS sa nekupuje na tyzden, tak ti odporucamWestern Digital My Cloud EX4 8TB verzia ma cenu 800USD ... nech sa dari, ahoj ;) ps: pre viac info samozrejme pouzi strycka googla Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
poldaPredpokladam, ze jsi to nenacvakal za tyden, takze je to tvuj problem, ze si to neresis pravidelne.Jen tak mimochodem, kdo se kdy bude koukat na 80GB fotek, profici rikaji ze kdyz se povede 1 fotka ze 100 tak je to uspech :) V tomto kontextu by ti na ten vyber stacily presne 2 DVD. DVDcko byl jako priklad, dnes muzes archivovat i na Bluray. Video jsem zatim neresil. Ty musis vedet jak jsou pro tebe ty data dulezita, a pokud je nechavas jen na tom boxiku za par tisisc, je to tvuj hazard. Ale to uz je odbocka od tematu autor se ptal na prehravani filmu. |
JerryG
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocAutor se ptal na NAS a ne PC ! Tak neodbacaj ani ty....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liguereChapu, ze se v tom ztracis.Aby jsi byl v obraze, tady mas definici z wikipedie: NAS (anglicky Network Attached Storage - „datové úložiště na síti“) je v informatice označení pro datové úložiště připojené k místní síti LAN. On se pta na nektere modely a je tu par lidi, kteri rikaji, ze PC je lepsi na funkci NAS serveru nez ty predrazene boxiky. Za tech 5 az 10tisic mam minimalne 5x az 10x vykonejsi PC, ktere tu funkci zastane lepe nez ty boxiky. Ty boxiky jsou blbuvzdorne do te doby, nez vam v nich neco odejde, pak pokud se v tom nevyznate, tak budete radi kdyz vam z tech vasich mirroru ty data z toho nekdo dostane. Koncim, NASum zdar. |
JerryG
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocLen studuj wiki mas co dohanat. Stale nechapes, ze nie je rec o PC. Je uplne jedno, co vsetkom sa na tom da ozivit. Mala krabicka niekde ukryta v miestnosti urcite urobi svoju robotu, ked ju neobsluhuje blb. Je vidiet ze o zalohovani moc nevies, len meles o kopirovani na PC alebo DVD. Co je ale ina zalezitost. A prehravanie videa zvladne aj flaska ako niekto pisal, to je fakt lepsie si poskladat PC a hlavne s SSD diskom....co je mensie a menej zere. :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liquereNikde v definici NASu neni receno, ze to musi byt mala, obvykle predrazena krabicka. ze ty to tak vidis je tvoje omezenost a neznalost.aspon vidim, ze kdyby mi nejaky jouda tveho typu prinesl ten tvuj boxik, ze z toho potrebuje dostat data, tak bych mu rekl, ze mu z toho ty data dostanu za 1000 za 1GB, zajimalo by mne, zda by nahodou nezjistil, ze tam vlastne nic duleziteho nema :) Nerozumis tomu a pouze zvanis, to PC muze zrat mene nez ten tvuj boxik, stejne tak muze byt stejne velke jako ten tvuj boxik, a nebo muze byt vetsi, ale dam do toho treba 8 disku. Co budes delat s temi disky, az ti v tom boxiku odejde elektronika ? |
JerryG
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocJerryG@ Sem rád, že to neřeším těma dévédé, protože bych dopadl jak hubkař. Ještě pamatuju na aféru Eximpo Multidisc, kde během měsíce zmizely z placky všechny data. Nebo zázračnej formát pro archivaci jménem DVD-RAM, kterej zmizel kdesi v propadlišti dějin a pes po něm neštěkne. To stejný platí o HD-DVD. Sorry, ale tudy cesta nevede. Na HDD v nasu v RAID1 + ext. HDD to drží, není problém kdykoliv překlopit obsah na jinej HDD nebo do jinýho nasu a ještě jedna dobrá věc: ten nas můžu kdykoliv přenést kam je potřeba. Tahat se s pc je opruz a s loďákem dévédéček ani mluvit :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocZvanis ty a hodne, asi vies velke gulove o zrkadleni a sofistikovanych metodach zalohovania. Mozno zijes z blbeckov co ti nosia tie disky a robis sa velkym magom, ked im akoze zachranis data. Ked ti odide disk v PC mozes sa aj posrat, myslim odide, nie ze si niekto poskodi system suborov, aby potom takí odbornici s linux live CD mu zachranili data a hrali sa na frajerov.Ale vidim, ze to nema cenu, holt dalsi expert z wikipedie.... Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
poldaPokud ti ten NAS slouzi k prenaseni terabyjtu fotek a homevidea, a je to pro tebe nutnost. Tak proc ne ? Jen jsem si rejpnul. Ja nerikam, ze zalohovat data na disk je spatne, jen rikam, ze dulezita data mam krome na disku jeste i na jinych mediich, nic vic. |
JerryG
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
![]() |
|
![]() |