Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rozdíl v signálu LNB single a twin

Zvažuji koupi LNB inverto black ultra twin a vyměnit ho za inverto black ultra single. Mám ho nyní na velmi slabou astru 2F a zajímá mě jestli je to se ziskem signálu stejný nebo twin má větší útlum. Může mi někdo napsat svoji zkušenost. Díky za odpovědi.

bourka
Registrace: 4/2012
Odpověď v diskusním vlákně

Mě zase zajímá rozdíl....

Je rozdíl mezi origo Circularem (na 36E) vůči klasice s depolar. destičkou, má někdo zkušenosti?

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

apriliarsv

ak vyrobíš depol doštičku správnych rozmerov (vzhľadom k použitému materiálu) tak rozdiel nepoznáš.

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

bourka

kvalita bežných LNB je rôznorodá. Už sa to tu preberalo niekoľkokrát. Záleží aj kus od kusu. Zisk Ti je nepodstatný. Dôležitý je parameter fázového šumu, ktorý sa aj tak u týchto LNB neuvádza. Výrobcovia asi vedia prečo. Na "šumové číslo" nepozeraj. S LNB so šum. číslom 0,8 dosiahnem lepšie výsledky v príjme, ako s LNB 0,1 :))) Ale musí to byť kvalitný značkový LNB, nie tie spotrebiteľské kúsky bežne predávané na každom rohu ;)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

pozri tu

http://digitalne.ellano.sk/forum/46/82-inverto-lnb-twin-black-ultra

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

RE: Rozdíl v signálu LNB single a twin

Já osobně jsem měl na motoru s parabolou 85cm Inverto IBU singl,ale ten odešel po cca.14 dnech.Dal jsem tam Mascom co jsem měl v šuplíku z nějaké montáže.Na družici Nilesat na 7W mě fungují všechny programy MBC+pár ještě navíc po celý den bez výpadků signálu.Mám doma letité LNB Grundig originál žádné Turecko a ten může být ještě lepší.Invacom jsem měl taky ,ale tam se rozpadla krycí fólie LNB po cca 6 letech.Při dnešních cenách LNB bych kvalitu neřešil-záleží kus od kusu.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Skusal som IBU single aj Twin, rozidiel v zisku ani prijme tam podstatny nebol, len ten single mi ukazoval malicko viac % na bargrafoch. Twin je dobry ak su doma 2 TV, da sa potom zapojit jeden vystup cez motor a druhy napriamo.
A ako pise Baron, ceny beznych LNB su smiesne a treba ich zopar vyskusat, aby si nasiel to prave, co pasuje k tvojej parabole. Ale zase tvrdenie ,ze LNB rovnakej znacky a modelu sa nejako zasadane lisia kvalitou z vyroby kus od kusu tak to som doteraz nepozoroval, asi som mal stastie pri kupe...:)

warkiller
Registrace: 7/2011

bourka

celkem zajímavá skutečnost,LNB inverto black ultra twin má lepší výsledky ,než single,nezkoumal jsem proč,ale většinou je to tak,možná má lepší ozařovač pro běžné paraboly,které se nejvíce používají,nevím
Peon-těch 0.8 jsme si vysvětlili,chyba tisku na štítku,má 0.1dB R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Twin je lepsi uz to pisal aj vortimond slo o jeho stavbu ze bol vacsi aj v krku

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

vortík

,kde mu je konec? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Twin je lepší.

HiFiOK
Registrace: 12/2006