Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat Digit SIR - rozházené obsazení předvoleb

Dobrý den. Prosím o radu.

Před pár dny jsem zakoupil pro známého satelitní reciver Technisat Digit SIR, který má certifikační značku Skylink. Přijímač jsem opakovaně naladil, programy srovnal dle požadavku, ale po nějakém čase, odhadem půl hodiny se všechny nastavené programy přeházely. Například ČT1 a ČT2 z prvních dvou pozic zmizela úplně a obsazení pamětí začínalo od pozice 3. Vím, že přijímač má dvě funkce, které mohou být právě tou záhadou. Jedna je Fastscan a druhá je automatická aktualizace programů. Pokud jsem obě funkce vypnul i měl je zapnuté, stejně se programy přeházejí. Měl jsem podezření na závadu receiveru, který jsem tedy v prodejně Alza nechal vyměnit, druhý den jsem dostal nový, ale problém je stále stejný. A je jedno, zda-li jsou programy naladěny přes funkci vyhledání Skylink a nebo ručně a následně předány do favoritní složky.

Můžete mi prosím poradit, máte někdo s touto záhadnou funkcí zkušenost? Jedná se o závadu softwaru?

Děkuji.

Pavlos PM
Registrace: 10/2004
Odpověď v diskusním vlákně

kúpil si

azijský krám skrytý z neznámych dôvodov za značku TechniSat.
Doporučil by som osobne rýchlo sa ho zbaviť. Aj keď recenzia tvrdí že má špičkovo odladený FW. Posúdiť môžeš sám.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Technisat Digit SIR - rozházené obsazení p...

Setkal jsem se cca před rokem s přijímačem Hyundai DVBS DVBSH465PVR. Měl totožné menu jako uvedený Technisat Digit SIR a také se choval přesně tak jak popisuješ. Tam pomohlo jenom naladit přijímač podle Fastscanu, ponechat seznam programů podle Skylinku a vypnout veškeré aktualizace seznamu programů a softwaru. Nejlepší pomoc ale asi bude nahradit přijímač něčím vyzkoušeným.

stoky
Registrace: 9/2009

:-((

Dobrá, děkuji za info, zítra vrátím do Alzy. Můžete mi doporučit co osvědčeného mám koupit? Kolega chce něco levnějšího pro Skylink. Po tomto receiveru jsem sáhnul, jelikož já sám mám Technisat asi dva roky a bez problémů funguje bezvadně. Bohužel není Technisat, jako Technisat. :(

Pavlos PM
Registrace: 10/2004

je, len treba

trochu pohľadať po forach. Slušné Technisaty:
Technisat Technistar S2 + modul Technicrypt
TechniSat Technistar SIR s čítačkou ale tiež problematickým FastScanom - viď Tipy a triky pre Technisaty na frejku

z premiových napr. TechniSat ISIO S3 nemá chybu, množstvo vylepšení po dnešnom update, EPG 4 týždne, streamovanie v domacej sieti, slušná podpora multimedii, watchmi, HbbTV

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra