Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Neporadíte s TV ?:

TV Panasonic ještě velká bedna 7 let stará,ale dosud bezvadný obraz i zvuk již 2 x sám se obraz ztratil, znovu se objevil a opět ztratil,vždy po 3 vteřinách, když to tak provedl 4 x, vypnul jsem, Stav se opětně opakoval za 2 dny, když mezitím běžel celý večer bez poruchy.
Nevíte oč se jedná?
Má to smysl TV ještě opravovat?

navrazde
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Neporadíte s TV ?:

Já mám obdobnou osobní zkušenost s TV Philips 52PFL8605. Po zapnutí vše OK, po dvou minutách zablikala přední červená LED a TV se vypnula. Po cca 3 vteřinách se TV zase sama zapnula a po cca dvou minutách se opět vypnula. TV jsem odvezl do značkového záručního a pozáručního servisu Philips, cena opravy byla odhadnuta na dva až tři tisíce. Po měsíci mi servis TV vrátil s tím, že na ni nikde není náhradní díl. TV je stará 2,5 roku a stála 54.000 Kč.

mispi
Registrace: 1/2009

to mispi

to je prostě pech po 2,5 roku. Mě odešla na čtyřleté padesátce plazmě deska s HDMI vstupama, servis jsme vůbec neřešil. Hodil jsme to na Annonci, přes Scart to hrálo, dostal jsem částku, k níž jsem přidal čtyřku a koupil další padesátku o 2 generace novější.

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

to apriliarsv

Obrátil jsem se na zastoupení Philips ČR s tím, co se mi stalo. Žiji v ČR a proto jsem nečekal, že se se mnou bude někdo bavit (TV je půl roku po zákonné záruce). Byl jsem překvapený, že se zástupce Philips ozval a nabídnul mi kompenzaci při koupě nové TV Philips. Od minulého týdne mám novou 55PFL6008K, cena pro mě byla 23.600 Kč, Philips doplatil prodejci cca 13.000 Kč.
Štve mě, že mi doma leží 2,5 roku stará a zatím neopravitelná TV. Servis slíbil, že se pokusí díl sehnat (board 200Hz), velkou šanci mi však nedal.

mispi

i když je to peněžní ztráta,tak uznání Philips ČR! jak píšeš málokdo by se k tomu tak postavil R^

universe
Registrace: 5/2013

Přesně před 2 roky jsem koupil Philips 40PFL6606H/12 zapl,naladil,vypl už nenaběhla cena 13500kč.

Autorizovaný servis si to sám odvezl do Ostravy,přivez mi to i zpět ,cena opravy pře 50% nové TV uznali záruku bez problému,akorát že mainbord tam mám ted pro italský trh 6606M/08 tudiž softwer stahuju z italských stránek Philipsu.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Ano, Philips se zachoval moc dobře, nezklamal mě. Kupoval jsem audio a video vždy jen Philips, je to "moje značka". 2 CRT TV jsou ještě OK, jednu jsem po 15 letech vyhodil (odešel zdroj, oprava by nebyla drahá ale vývoj jde dál). Mám ale takový dojem, že dnešní LED TV už asi moc nevydrží. Vše je děláno tak na 5 let a pak jsou KO. Bude to tak se vším.

mispi

Opravy a nápravy

Situace v servisech je trisktní. Televizozorů je velmi mnoho druhů. Schémata nejsou. Mění se pouze celé desky, pokud vůbec jsou. Školení servismanů neprobíhá. Je pouze na jejich intuici, aby odhadli vadnou desku. Postupují takto:
1. Tipnou, která deska je vadná.
2. Objednají novou desku u výrobce (je letecká doprava desek)
3. Vymění vadnou za novou.
4. Pokud se netrefili, je smůla a body jedna až tři se opakují. Tak dlouho, až to pak hraje.
Cena desek je na úrovni několika desítek procent ceny opravovaného televizoru. Každý televizor má v sobě tzv. kurvítko, aby nevydržel příliš dlouho. To by výrobce zplakal nad výdělkem, kdyby dnes televize vydržela více než patnáct-dvacet let...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

mispi

tak to čumím, respekt k Philipsu!

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

Vzdy sa najde tzv. piatkovy kus aj u aut aj v elektronike. Preto velakrat obraz znacky robi aj servis a tam velakrat zalezi aj na ludoch.Druha vec je, ked v servise by snaha aj bola, ale hapruje komunikacia s vyrobcom. Dnes je to loteria bud mas stastie alebo smolu, bohuzial. Setrit na suciastkach, setrit na ludoch, setrtit na vsetkom, potom je taka motivacia vsade.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ja myslel, ze vyrobce musi poskytovat podporu/dily na svuj produkt alespon x let. Nebo to plati jen u aut?

Mikek
Registrace: 7/2011

Neporadíte s TV

Mne tak odisiel monitor k Pc za ktory som vyhodil 500e. Suciastku som nevedel nikde zohnat az nakoniec z ciny. cena suciastky 0.002 euro no predajca predaval iba po 100 kusoch. Tak som zobral 100 :laughing: + postovne 5 euro. Za 7 euro monitor opraveny R^

betaar
Registrace: 7/2013

ví to někdo

taky jsem něco slyšel že se dělá s elektronikou aby moc nevydržela,nevíte někdo co pro to dělají?

universe

universe

to jsou TZV.kurvítka,jak bylo napsáno,dej si to do googlu ,je to čtení na moc dlouho a zas to tady nechci opisovat,stručně,čím dražší firma,tím lépe placený tým odborníků,kteří mají jediný úkol,zajistit poruchu zařízení po záruce,co nejdříve,jsou firmy,které na tyto vývojáře nemají prostředky,potom paradoxně changchong vydrží víc,než sony R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

universe

je o tom natocceny dokument, Tusim sa vola ziarovkova konspiracia :D

betaar

jo sony jsem měl taky moc rád ale od určité doby mi připadlo jako by nějak usnuli na vavřínech.Možná že měl k tomu člověk vztah protože to byla první elektronika,však to zná asi každý,stejné s autema i holkama :)))

universe

tak jsem chvíli četl a šel do kolen :)) prý s cenou počet kurvítek narusta a pri oprave ti jich jeste par prihodi..ty to zaplatíš a říkají tomu upgrade-tak to bylo přesně napsano v článku...člověk neví jestli se tomu má smát nebo být nasrany :))

universe

universe

a víš kolik ti jich dají do DVB-S TV? R^ :laughing: R^

pierrepetr

ja spíš myslím že dávají do elektroniky hoax a někteří na to skočí.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

docela by mě i zajímalo jak si určují(dohodnou) jednotlivé společnosti poruchovost :))) jestli na to mají nějaký systém :))

universe

taky si spíš myslím že je to taková konspiračka

universe

universe

nevím,jestli dobře rozumím,co bys rád věděl,např.jedno kurvítko,které funguje 100%,v laboratořích vyvinuli plast,který se po třech letech rozpadne ,tento pak použijí k výrobě třeba ozubených koleček pro DVD přehrávače,už nemusím pokračovat R^ :laughing: R^

pierrepetr

myslím ale že to tam dají ani ne za učelem aby se to rozbilo ale kvuli tomu blbymu snizovani nakladu.U lepší hifi máš třeba většinou kvalitu-kov.Pak taky asi bude hrát svoje čím dál větší složitost všeho.takže je tam toho víc a víc a i se to víc s--- a to platí viditelně u aut.

universe

universe

a víš proč se do elektroniky dávají elyty na 35°C,když tam je v běžném provozu 50°C?,konspiračka a hoax R^ :laughing: R^

pierrepetr

ta úspora

nákladů tam taky hraje roli,ale kdo tlačí na výrobce,aby to bylo za málo,za to můžeme jen my lidé,zlobit se můžeme jen na sebe,jinak za mě ,mě to naprosto vyhovuje,já to opravuji a mám dost práce,výrobci jsou taky spokojeni,nemusí propouštět a lidé mají práci,taková je doba a já jsem spokojen,hoax to není a ten kdo to píše,jistě taky 2x týdně opravuje sat přijímače,že? a mění kondíky z Lanškrouna R^ :laughing: R^

pierrepetr

universe

ze vyrobcovia testuju svoje produkty na urcity prevadzkovy cas nie uz ziadne tajomstvo. Ked si kupis auto tak dostanes zaruku bud na 5 rokov alebo 100 000km lebo na tolko su projektovane. Stary mercedes w124 dostal prezivku milionove auto lebo nie jedno dokazalo najazdit milion Km bez poruchy a iba beznou udzbou(voda olej). Potom mercedes pochopil ze takto vela nezarobi. V US na neakej poziarnej stanici svieti ziarovka vyse 100 rokov v kuse. Ti tiez pochopili ze takto vela nezarobia. Preto sa ten dokument vola ziarovkova konspiracia. Ved si ho pozri. Podla mna jeden z tych lepsich

betaar
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra