Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Barva v SAT přijmu

Poraďte: Z příjímače Homecast mám na chalupě zaveden do TV Panasonic příjem ze scartu koliky Cinch do trojzdířky v TV vpředu pod obrazovkou. Vzadu do scartu mám set top box.
Dosud vše dobře fungovalo. I včera odpoledne vše OK, večer po přepnutí AV 1 na AV 3 příjem SAT byl jen černobílý obraz. Všechny kolíky jsem zkontroloval.
TV přes set to box barevně běží zcela normálně.
Děkuji všem za odpověď.

navrazde
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Barva v SAT přijmu

V sate sa omylom v nastaveniach nepreplo do režimu iného ako RGB? Vyskúšaj.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Re : chybí barva v obraze

Zdravím,
podle prvotního popisu nedošlo ke změně nastavení výstupního signálu z receiveru,ale pouze k nechtěnému dvojitému přepnutí AV vstupu zmíněné TV.Předpokládm,že na chalupě máš starou CRT TV.
Tato TV má volbu AV knoflíkem TV/AV a pak ještě barevnými tlačítky - červené AV1 (SCART1),zelené AV2/S (SCART2) a žluté AV3/S (přední CINCH-SVHS).
Proto opětným stiskem žlutého tlač. zvol AV3 a obraz bude zpět barevný.
Jelikož to vypadá na verzi TV s 2x SCART,osobně bych použil zapojení se SCART kabelem jak z STB ,tak ze satel. receiveru (lze je zapojit i sériově do jediného SCART vstupu TV).Zdar dílu.

mdsystem
Registrace: 10/2007

mdsystem

ano, je to pred mojím riešením to PRVE, som to pozabudol, stáva sa to. :)

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

ano je to tak

Nakonec po dlouhém hledání opravdu stiskem žlutého tlačítka opakovaně naskočila barva, z čehož jsem měl radost.
TV má 2 scarty, ale druhý skart přes všechno úsilí vstup bere jen černobíle, zřejmě vadný skartový vstup, takže jdu scart redukcí na cinche vpředu, funguje to.
Děkuji přispěvateli za sdělení.

navrazde
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra