Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

české programy idú slovenské nie

poprosím o radu- známa mi priniesla do práce prímač Amiko nemala tam naše programy. Napojil som to na našu parabolu a naskenoval Astru 23.5 Slovenské progamy nabehli. Na prímači ale na jej parabole v inej časti Bratislavy slovenské programy nejdu - idú len česke - ale len na Astre 31.5 (horný graf 90% a spodný 70%) Astra 23.5 nemá signál. Je možné, že Skylink ide aj inde ako na Astre 23,5?

yyyno
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: české programy idú slovenské nie

na prijímači si ty môžeš navoliť čo chceš. Družicu si môžeš v prijímači nazvať trebárs yyyno alebo dagy. čo máš v menu prijímača je úplne nezaujímavé.
výrobca prijímača pre teba spolu s názvami družíc pripravil zároveň tabuľku transpondérov a priradil k danej družici v menu.
čo potrebuješ:
- mať nastavenú parabolu pre príjem daných programov, pre teba teda natočenie na Astru 23.5
- nastaviť v prijímači parametre transpondéru ktorý chceš prijímať a spustiť ladenie

to, že niektoré TP ktoré výrobca priímača naprogramoval pre družicu na 31.5E sú zhodné s družicou 23.5E je normálne.

Predstav si, že FUN vysiela v BA na 94.3MHz a chytám ho v aute aj v jihlave akurát tam mi píše na displeji že VYSOČINA. Sranda že? Dúfam pochopil

Dagy2
Registrace: 11/2010

Jednoduchšie vysvetliť to už nejde.

http://ulozto.cz/xxnu7KcE/navod-na-doladeni-novych-programu-amiko-ird7800-pdf

Vymaž programy naladené na 31,5°E, skontroluj nastavenie LNB na 23,5°E, pridaj potrebné TP a spusti ladenie. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

pridával som tam TP aj po jednom vypísalo TP už existuje - skúšal som to aj na tej "premenovanej" 31.5 aj ma 23.5 . čudné že na jednej parabole idú slovenské aj české a na druhej len české- možno, že je posunutá parabola a chytá len silnejší transpordér- pôjdem tam ešte raz a urobím ako radi Maneto- dík

yyyno
Registrace: 2/2007

ešte

je otázka, čo máš na mysli pod pojmom "české" a "slovenské" programy. to myslíš ako STV a CT alebo považuješ za český aj NGC s českým dabingom???

Možno je potom problém, že CT je na inej polarizácii ako STV. Potom na tom jednom LNB možno nefunguje prepínanie polarizácie...

Dagy2
Registrace: 11/2010

yyyno

Trochu kultury ale kdyby už nešli ty ani ty je pozdě. Jeden jako druhej jsou nejhorší v Evropě a možně i na světě :fuming:

jiri51
Registrace: 12/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra