Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Naprogramování více družic u AB Cryptobox 550 HD

Koupil jsem si receiver AB Cryptobox 550 HD, dříve jsem používal Golden Media 9080 HD / ten "odešel", proto nový/ mám natáčecí motor Big Sat SG 2100 BS, orbita je naladěna dobře od britské družice 28,5 až po Hispasat 30 stupňů, předpokládal jsem, že v manuálu dobře zjistím, co mám zadat do nastavení antény, abych naprogramoval pár základních družic Astru28,5,Astru 23,5, Astru 19,2, Hotbird, THORR, za výchozí pozici jsem zvolil Astru 19,2, programy na ní jsem naladil ovšem nevím jak dál s parametry v NASTAVENÍ ANTÉNY, prosím poraďte, děkuji.
Nastavení antény libovolná družice třeba Astra 23,5
Transpondér je tam určen
Typ LNB udal jsem universální
Napájení LNB určil jsem 13 V / 18 V
22 KHZ ? Nevím, co zadat
Diseq 1,0 ? Nevím, co zadat
Diseq 1,1 ? Nevím, co zadat
Motor ? Nevím, co zadat
Typ vyhledávání např. volné programy
Spustit vyhledávání ? Nevím, co zadat

V manuálu jsou zadány možnosti, ale příklad není uveden žádný, děkuji moc za radu Standa :)

talahasse
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Naprogramování více družic u AB Cryptobox...

A to je problém ten golden 9080 opravit,poláci tyhle přístroje opravují běžně a levněji než u nás...osobní zkušenost.Kolega je dováží jen z polska.

Fanyn
Registrace: 11/2007

Postup

Kdysi dávno jsem měl doma AB Crypt. 450, proto mé pokyny nemusí být přesné.
1. Nastavení antény: Otáčivá anténa, nikoliv Pevná
2. Seznam satelitů: označit OK řádek satelitů, které chci chytat.
3. Diseqc 1.0, 1.1 Zakázat, nebo Žádný v obou řádcích.
4. Vyhledá se řádek motorického ovládání. Zvolenému názvu družice se přiřadí Transpordér,který se na družici vyskytuje. To se zjistí z www.parabola.cz v rubrice Přehledy, vlevo nahoře.
5. Pohybem motoru vlevo, vpravo se najde stav, až síla a kvalita signálu je v pořádku. Pozice se uloží.
6. Tak se postupně uloží pozice všech žádaných satelitů.
7. Poté se přistoupí k vyhledávání kanálů

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

das si "MENU"-"Instalacia"-"Nastavenie USALS" zadas svoje gps suradnice.
a pri kazdej druzici ktoru chces sledovat v "Nastavenie anteny", pri volbe "Motor" das volbu "USALS".

Svanci
Registrace: 5/2011

typ lnb: Univerzalny
nap. LNB: 13V/18V
22khz: zap
Diseqc: 1.0 vyp
diseqc: 1.1 vyp
motor: USALS

Svanci

spustit vyhladavanie: zo sipkamy si navol napr. "vyhladanie satelitu" a OK ti zacne vyhladavat stanice na celej druzici, v tvojom pripade volne programy.

Svanci

Naprogramování orbity u AB Cryptoboxu 550 HD

Pro SVANCI, děkuji, ovšem nějak mi to blbne.. Jako střed orbity čili nulový bod jsem si stanovil Astru 19,2, tu se mi podařilo naprogramovat i se všemi volnými kanály, ovšem když si v Nastavení antény změním na Astru 23,5 /Skylink/ a chci kousek pohnout parabolou vlevo do dané pozice - nedaří se mi to a motor začne blbnout, jednou jede až k Turksatu pak na druhou stranu někde k THORU...aby člověk klidně pomocí kurzoru zajel na pozici Astry 23,5, zjistil sílu signálu, pak to potvrdil a začal programovat jednotlivé kanály, zmačknu na pozici Astry 23,5 vyhledávání a motor mi točí parabolou zpět na Astru 19,2... To je můj problém, dá se s tím něco udělat? Díky :crying: Standa

talahasse
Registrace: 1/2011

Opravdu musíš zadat usals, tak jak to napsal samorost, se ladí manuálně /diseq 1.2 u starých motorů, které usals neuměly/, když ten usals nefunguje. Musíš ale zadat svoji polohu do menu, jak už Ti napsali...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

myslim

že usals je pro pitomce ktorym sa nechce nic delat Rv diseqi dej na žadny ,motor nastav na diseq 1.2 pak potvrd 2x , stlač jemne ladeni pohyb na vychod/zapad uložit - za hodinku som mal uložene pozice od 39"east po 5" west po rozbaleni boxu z krabice - po mesičnych testech je ted v ložnici pripojeny na fix antenu pozice 1" west pohoda :8)

WADER
Registrace: 12/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra