Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Frekvencia 12207 na Topfield SBI2060

Dobrý deň,
Mám problém naladiť programy na frekvencii: Astra 23,5°E, 12 207 MHz, Vertikálna, FEC = 5/6, 27 500 kS/s , DVB-S2/8PSK, Pilot ON. Vyskúšal som aj automatické, blind aj manuálne vyhľadávanie na Topfield SBI2060, prijímač nič nenašiel. Už som sa obrátil na Skylink (samozrejme bez výsledku) aj na výrobcu (prijímač mám reklamovať, som tesne po záruke :( ). Bol by som vďačný za každý tip ako to vyriešiť.

lacif
Registrace: 12/2013
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Frekvencia 12207 na Topfield SBI2060

Nemám síce tento prijímač, ale ako poslednú vec by som ešte skúsil manuálne ladenie pomocou PID kódov ak to ovšem prijímač umožňuje. Keď to nepomôže, potom už len reklamácia.

PeMa
Registrace: 2/2011

Frekvencia 12207 na Topfield SBI2060

Skúste lepšie nastaviť parabolu. HD transpondéry potrebujú lepšie nastavenú parabolu.

Alibaba21
Registrace: 1/2011

Je to složitější

Výpadek jedné frekvence na jinak dobře fungující družici není výjimečný případ. Přijímací soustavu tvoří anténa, LNB, přepínač, koaxiální kabel a vstupní díl přijímače. Každý z uvedených prvků může mít svůj podíl na výpadku jedné frekvence. Vytvoří se nežádoucí odlaďovač na cestě signálu.

V případě, že všechny jiné frekvence fungují perfektně,
1.začal bych výměnou LNB za jiný typ. Pokud nepomůže,
2.vyřadil bych na chvíli přepínač, Pokud nepomůže,
3. vyměnil bych kabel za jiný typ. Pokud nepomůže,
4. vyzkoušel bych jiný přijímač na téže anténě.

Podotýkám, že tento postup je smysluplný pouze za výše uvedené podmínky, že všechny ostatní frekvence jsou OK. Pokud nejsou OK, je špatně nasměrována parabola.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Ďakujem za tipy. Ostatné frekvencie fungujú normálne, jedine čo som všimol že niekedy Markíza HD seká. Asi vyskúšam presnejšie nastaviť parabolu.

lacif
Registrace: 12/2013

Jedna se o TP s vysokým FEC a preďevsim s 8PSK modulací. V tomto případe neni prostor na jakékoliv podcenění v instalaci.

Tedy:

Nastaveni antény
Kvalitni rozvody(kabel)
Kvalitni pasivní prvky(zásuvky, TV/Sat slučovače)

Měření signalu asi neproběhlo?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Já mám ten samí problém na Amiku Alien tuto frekvenci v poho naskenují a na Globo Opticum 9500HD mi sice ukazuje signal ale nechce naskenovat toto TP chtěl naladit Universal Chanel.Jedu na jednu parabolu 120cm.Ostatní TP v poho. :(

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra