Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

co říkáte na tuto TV 42= Panasonic TX-L42E6E

Je tato TV dobrá?
http://www.alza.cz/42-panasonic-tx-l42e6e-stribrna-d483792.htm#popis

soldado
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 87
Odpověď v diskusním vlákně

RE: co říkáte na tuto TV 42= Panasonic TX-L42E...

...rád bych si pouštěl stažené filmy z hard disku... doporučuji dopředu vyzkoušet na prodejně z portable běžný formáty filmů v plném HD, aby ses potom nedivil, hlavně u staršího modelu, že to neumí *.mkv nebo NTFS.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

njn, dražší modely jsou skladem málokde. Prostě ji objednej a na levné vraky se víš co.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

no tak už mě je jasné,proč ty plastikový cedníky se zářivkama začali dělat,pro nemocné,je to na druhou stranu od výrobců hezké,že na vás myslí a alespoň napodobeninu TV jako protézu vám přináší R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Děkuji Péťo, co bychom my chudáčci bez vašeho soucitu dělali!

Tomik535

Ale ani na netu jsem ji nenasel...

soldado
Registrace: 7/2010

Fakticka poznamka k tomu blikani. Na mem 5 let starem modelu 42PX80 lze v menu navolit 50 nebo 100Hz rezim. Na 50 to skutecne mirne blika, ovsem na 100Hz, kde to mam trvale preple zadne blikani nepozoruji. Nevim jak je to u tech novejsich modelu, zda to tam lze take navolit, kazdopadne tech 50Hz je defaultni hodnota, takze to byla mozna pricina toho blikani..

JerryG
Registrace: 9/2013

Je to v Menu, Nastaveni, Obnovovaci frekvence. schvalne jsem to ted zkusil prepmout na 50Hz a mate pravdu je to neprijemny, vlastne ani nevim proc tam ta volba je, proc tam neni natvrdo tech 100Hz.

JerryG

JerryG

to je pro marody,aby nemuseli kupovat plastový cedníky R^ :laughing: R^

pierrepetr

JerryG

To blikání u plazem i LED,je zavádějící, to nemusí být TV, ale chce to sledovat LIVE vysílání ze studia, sport přenosy, HD film - vliv použitých kamer, osvětlení stadionu, není přenos LIVE jako live. Proč to je: jde o to, že když je Plazma i LED dost nakrmená kontrastem + kdo má V/H ostrost okolo i nad 80% tak v HD signálu : "" jako bliká "", ale pozor na výrazy - se třepou okraje hran - skal, listi,trávy, ... atd..Potom vzniká ten blik efekt ! ! ! Se dá odstranit snížením kontrastu cca 40-45%, a V/H ostrosti max. 65% + barvy, jas...snížít okolo 40- 45 %. Opakuji - vše je o dodaném signálu a seřízení TV, SATU a nastavení rozlišení. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Nevim jake blikani maji na mysli, kazdopadne tech 50hz je temer nekoukatelnych, z toho by za chvili boleli oci, Cim svetlejsi plocha tim je to horsi, projevuje se to celoplosne. Tech 50hz je pro lidske oko proste malo. Jas, kontrast ... mam zhruba na standardnich hodnotach uprostred, takze v tom problem asi nebude.

JerryG

JerryG

mě nic nebliká ,tak navštiv lékaře,nebo si kup monitor led-lcd,tak jak to udělalo hodně nešťastníků,nebo tam nech 100Hz R^ :laughing: R^

pierrepetr

vzdyt jo na tech 100Hz to mam a je to bez problemu, jen mi neslo do hlavy, proc jim to blika, a problem je zrejme jen v tomto nastaveni. Tobe ta plasma neblika pri 50 hz ?

JerryG

já jsem

asi nemocný,nepamatuji se,že bych kdy viděl blikat plazmu R^ :laughing: R^

pierrepetr

tak pokud mas pansonic, tak se podivej zda to mas v menu co jsem psal vyse a zkus si to, mozna poprve uvidis blikajici plasmu :)

JerryG

JerryG

nemám panasonic,ale viděl jsem jich asi 500 u zákazníků a v obchodech a nic,žádné blikání,kolik změn za vteřinu postřehne zdravé lidské oko?,to jsi asi ani nemohl chodit do kina na promítání filmového pásu R^ :laughing: R^

pierrepetr

50 je pro lidske oko malo, prave kvuli tomu se uz i CRT delaly 100hz. Cim vetsi plocha, tim je to neprijemnejsi.

JerryG

JerryG

no asi jsem nemocen,nikdy žádné blikání,mě to vyhovuje R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tak wikipedia rika, ze asi 60, mym ocim to tak odpovida. Az nekomu budes stelovat toho pansonica, tak si to zkus, specialne na velkych svetlych plochach.

JerryG

asi v tom

nejsem sám,neznám osobně nikoho,kdo by si ztěžoval na blikání R^ :laughing: R^

pierrepetr

JerryG

jo zkusím,dík za info,jen nechápu proč tam tu volbu vůbec mají R^ :laughing: R^

pierrepetr

JerryG

pierrepetr zcela zjevně vůbec neví o co jde.Každej, kdo má plazmu a trochu tomu rozumí , ví o co jde. Máš naprostou pravdu a odtud asi pramení ono "blikání" plazem u nevědomých.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Hoši tu vaši trapnou volbu 50/100Hz u paňasu známe asi 4 roky a ani to nezkoušíme neb na té 50tce to přímo rve oči. Ale to je jedno, nezoufejte a buďte šťastní R^

Tomik535

kubíčku

no proto sem chodím,abych se dozvěděl od odborníků tvého zrna chytré kecy,teď zas nic,to ohnisko ti šlo lépe R^ :laughing: R^

pierrepetr

A co kdo má plazmu s 600Hz technologii zobrazení, hoši to je rozdíl v signálu HD a FULL na a mezi 100Hz a 600Hz panelů. A rozdíl v seřízení obrazu - jiný přístup. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

tomik

Ze ti to blika i pri 100Hz mas proste smulu, predpokladam ze 90% lidi to nevidi. koneckoncu to byla rada spise protoho, kdo se na tu TV byl divat v obchode, nebyla urcena tobe, pro tebe bych to nehledal.

JerryG
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 87

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra