Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TV

Pánové, mohl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se zabudovanými DVB-S/S2 tunery v televizních přijímačích? Já jsem před pár lety pomáhal nastavovat nějakého Sonyho, ale bylo to hrozné. Tak bych rád věděl, jaká je situace dnes.
Děkuji za vaše poznatky.

honzasa
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101
Odpověď v diskusním vlákně

standa111

Stále je to ale lepší MÍT I TEN Philips - , než mít samostatný přístroj a lítat kolem něho , že něco nejde , jak to tady čtu na diskuzi , když mám čas.

Pokud lítáš kolem samostatných přístrojů tak to není přístrojem ale rukama. To ty ale nikdy nepochopíš. :laughing:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

BIDLO

přesně tak,jsou koukači a jsou ďoubači,ti řeší nejvíce problémů R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TV

Pokud pominu editace (neznám edit. sw u jakékoliv tv značky, který by se jednoduchostí a editačními možnostmi vyrovnal třeba i levnému satel. přijímači), tak prioritní obrazová kvalita integrovaných DVB S/S2 v současných plackách je až překvapivě dobrá. Konkrétně např. u Philips řad modelů 2013 je excelentní a kacířsky tady tvrdím, že i lepší než u mnoha vlajkových satel. přijímačů. Je to možná dané i tím, že odpadá signální kabel. propojení (byť digitální), přepočet si zpracuje a optimálně "ušije" panel&spol sám, zkrátka výsledek je natolik překvapující, že si člověk řekne k čemu mít dál extra přijímač (žere to, kouše to, hlučí to). Dokonce se, vztaženo k minulým letům, podstatně zlepšila i obrazová kvalita DVB-T - porovnáván Philips 2013 vers. Samsung 2009, vše střední třída. Samozřejmě vždy platí úměra: čím větší placka tím snažší a markantnější schopnost postřehnout výše uváděné, u 32" nemá vůbec smysl nad něčím meditovat.

KOTAZ
Registrace: 2/2007

@KOTAZ spíše než kabelem to bude panelem !? :lookaround:
@jarouš díky tobě , sice mi nejel ani ten ale po přeinstalování frameworks mi jedou oba !

R^

tonek
Registrace: 1/2009

@tonek

panel=obrazovka "placky", pro lepší pochopení...

KOTAZ

KOTAZ

mám na tebe dotaz,jak se ty jedničky a nuly přes Hdmi kabel cca 1 m změní,že je to horší?,díky za info R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Tak přesně na tenhle dotaz jsem čekal - já sám bych ho patrně položil kdysi (sebejistě) taky. Takže - dej vedle sebe dvě stejně velké placky (55") + dva saty (vše shodného modelu)nakrm to stejným signálem, jenom jeden pár bude propojen krátkým (co nejkratším) HDMI kabelem a druhý podstatně delším (např. 1.5 m). A uvidíš ty "jedničky a nuly". S krátkým (cca 0,6m) šuntem od Hamy byl obraz viditelně ostřejší než u drahého Profigoldu (1.5m), při přehození kablíků mezi oběma test. sestavami opět stejný výsledek (s Hamou ostřejší obraz), testu se zúčastnili celkem tři lidé - jedoznačně stejný názor. A můžeš si tvrdit co chceš a vesele se smát s těmi svými kolegy šmajlíky.

KOTAZ

Já jsem tak štastnej/spokojenej/ s tím co mám, že/protože/ tyhle pokusy nedělám. ;)

Mě trápí víc skutečnost, že v roce 2009 kdy jsem si koupil první DVB-S2 receiver Vantage byl obraz ESPHD jako břitva a dnes je obraz stejného kanálu o třídu horší. Nejen subjektivní pocit, ale i velikost stejné stopáže záznamu na disku to potvrzuje. Kdo za to může?

Máte k tomuto rozdílu mezi HDMI kabely i nějaké, alespoň základní technické vysvětlení?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

KOTAZ

SOUHLAS,je to ve výrobě použitého kvalitního Cu drátu nebo přídavných slitin pro el. vodiče + naletování pin-kontaktů kvalitním cínem a v provedení. Já mám podobnou zkušenost s HDMI kabelem a i s kabelem YUV od Rákosníků za 25,- kč.,je lepší, než některé značkové. R^

CES
Registrace: 4/2007

Nechapu, data jsou digitalni ne analogova, bud tam ty 0 a 1 jsou, nebo nejsou, ale ze by byl obraz lepsi je nesmysl, pouze placebo :)))

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8

flukes
Registrace: 11/2007

flukes

Přečti si ještě jednou, co napsal Kotaz. Možná pochopíš i ty kecy o zemních smyčkách a proč se taky časem musí něco udělat s PC.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

KOTAZ

tak to mě dostalo R^ :laughing: R^ ,hned v úvodu,provedl jsem pokus,abych si dokázal,jak jsem hloupý,připojil jsem sat přijímač přes desetimetrový Hdmi kabel,(který jinak používám,jako propojení mezi obývákem a kuchyní),k TV Plazma,sezval celou rodinu a přepojoval metrový no name a desetimetrový no name,světe div se,žádný rozdíl,asi jsme všichni slepí,musím si proto koupit TV se sat. tunerem,tam to musí být rozdíl viditelný,určitě R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Kolego,to jsi se teda vypružil k nadměrnému výkonu - oceňuji a dík Ti za info. Máš teda doma OK kabel - materiál. Kde kupuješ a výrob. značky kabelů - napiš. Jen pro zajímavost, mi před xx lety, v době analog-satů, tvrdili servis-televizáci - študovaní, že 6.metrů AV kabel cinch/scart - stereo, že nebude fungovat - od Jana-electric Poděbrady na objednávku OK makal. :))) R^ :)))

CES

CES.........

rád ti odpovím,ten metrový byl u sat.přijímače asi před 3 roky,ten desetimetrový jsem kupoval asi před dvěma roky,chtěl jsem sat.signál sledovat i v kuchyni,hledal jsem na internetu podle ceny,stál něco kolem pěti stovek a kupoval jsem ho nakonec v kamenném obchodě u nás,žádná značka,to co se tady probírá platí u scart a analog propojení,ostatní jsou pro mě kydy,sám jsem to znejistěn KOTAZEM dnes zkoušel,pro mě kvalitu obrazu zajišťuje typ přijímače a né kabel,ale to už jsme mockrát probírali R^ :laughing: R^

pierrepetr

tak pokud dovolíte budu se také smát , a hodně dlouho

ale společnost KOTAZ-CES bude stále psát kraviny aniž by
jak se zmínil sax měla jakékoliv technické vysvětlení.

Ony ty pulzy mohou být délkou a tudíž různými parametry kabelu
zkresleny do tvaru kopky hnoje ale jsou zde prahové úrovně s
dostatečnými odstupy tak že logická jednička a nula je vždy tam kde má být !!!

opak dokáže jen kuba !

:8)

tonek

tonek - kočárový

Jinak Ti je kolego jasný, jak RYCHLE a "kvalitně, ty tvoje "1" a "0", jak který vodič přenese ?? KVÁKAŠ zas bludy ze hřbitova !! A tak nám objasní proč je na přenos dat lepší optika než metalika. Ty nevíš ani jaké jsou třídy mědi pro el. techniku. Ty 0 s 1. :laughing: :))) R^ :))) :laughing:

CES

možná by jsi kolego mohl místo tříd mědi nastudovat šíři pásma , a maximální modulačni kmitočet pro určitou nosnou
a třeba něco o teorii přenosu dat než kdákat .To ti žerou možná v hospodě ?
A ty nuly a jedničky nejsou moje , a co s tím má kočár nechápu
sorry!

možná vtipně objasníš ?

:)))

tonek

Tonku, nerad odbočuju, ale jednoduchá otázka. Když připojíš portable HDD nebo klasický HDD přes USB převodník a dáš to až za USB HUB nebo delším kabelem, proč to někdy nečte nebo se to sekne. I když HDD má externí napájení, točí na plno, je jedno jestli je to 2,5 nebo 3,5 palce. Je to jedničkama, nebo nulama ???

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Tonku,

to se pozná odborník, klobouk dolů. :bigeyes:

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

to jste to

pěkně rozďoubali a odbočili,špatná kvalita a délka kabelu může zhoršit přenos těch jedniček a nul a může docházet k výpadkům signálu,to je jasné,ale tady řešíme tu chválu a jásání KOTAZE nad implantovaným tunerem,kde je to propojení tak krátké,že je obraz kontrastnější a krásnější
"A uvidíš ty "jedničky a nuly". S krátkým (cca 0,6m) šuntem od Hamy byl obraz viditelně ostřejší než u drahého Profigoldu (1.5m), při přehození kablíků mezi oběma test. sestavami opět stejný výsledek (s Hamou ostřejší obraz)"
jak se ty jedničky a nuly změnili na jiné kombinace jedniček a nul?,že byl"s Hamou ostřejší obraz",výpadky neřešíme,řešíme kontrast a barvy R^ :laughing: R^

pierrepetr

děkuji kubovi

že nám to velice obšírně technicky vysvětlil !

Morousi ještě jednodušší odpověď, pleteš si druh přenosu , sériový po tenké šnůrce v asymetrickém provedení s datovou synchronní sběrnicí o šířce slova 3 nebo 4 bity , navíc v kvalitním symetrickém stíněném provedení.
Tak že to USB pro dané rychlosti přenosu skutečně někdy při větších délkách zlobí. Naopak HDMI může být i 20 metrů pasív a NO problém.

Pokud to jede tak skutečně nikdo nemůže poznat rozdíl!
Jak píše péťa jde o subjektivní kvalitu obrazu.
Nikdo zde nepíše že to nejede nebo se zasekává ale že
ÚDAJNĚ na kratším kabelu je hezčí obraz.
(Tak si vzpomínám že za mého působení v Brně jsem měl hezčí obraz na rakušákách než doma protože je to blíž Vídni !

Jo a Forovýmu CESovi sdělím že pro naše potřeby stačí koax se středním vodičem z nylonové šnůry ze sekačky s napařeným povrchem CU nejvyšší třídy a bude to OK ! Říka se tomu skinefekt.

ještě se vrátím mám long distance call

:laughing:

tonek

tonku

potom netuším,jak dělal ten test KOTAZ R^ :laughing: R^

pierrepetr

KOTAZ

nedělal jsi ten pokus se scartem?,tam ty jedničky a nuly nejsou R^ :laughing: R^

pierrepetr

to bych

mu křivdil,píše skutečně o HDmi kabelech,možná jsem měl tak stejně vyrovnané parametry kabelů u mého pokusu,že byl výsledek stejný,potom bych uvítal nějaký test kabelů,které více obarvují jedničky a více kontrastní nuly,zlaté kontakty samozřejmostí,to vím,ale do kabelu není vidět,jestli to není jen postříbřená tkanička s tím kožním efektem,jak správně poznamenal tonek,co vy na to odborníci? R^ :laughing: R^

pierrepetr

a to jsem chtěl jít spát. Tady teprve nyní začíná scifi prednáška o skííín efektu a dvou hercích. To si počkám.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra