![]() |
|
Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVPánové, mohl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se zabudovanými DVB-S/S2 tunery v televizních přijímačích? Já jsem před pár lety pomáhal nastavovat nějakého Sonyho, ale bylo to hrozné. Tak bych rád věděl, jaká je situace dnes.Děkuji za vaše poznatky. |
honzasa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 90 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101 | |
![]() |
|
standa111Stále je to ale lepší MÍT I TEN Philips - , než mít samostatný přístroj a lítat kolem něho , že něco nejde , jak to tady čtu na diskuzi , když mám čas.Pokud lítáš kolem samostatných přístrojů tak to není přístrojem ale rukama. To ty ale nikdy nepochopíš. :laughing: Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
BIDLOpřesně tak,jsou koukači a jsou ďoubači,ti řeší nejvíce problémů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVPokud pominu editace (neznám edit. sw u jakékoliv tv značky, který by se jednoduchostí a editačními možnostmi vyrovnal třeba i levnému satel. přijímači), tak prioritní obrazová kvalita integrovaných DVB S/S2 v současných plackách je až překvapivě dobrá. Konkrétně např. u Philips řad modelů 2013 je excelentní a kacířsky tady tvrdím, že i lepší než u mnoha vlajkových satel. přijímačů. Je to možná dané i tím, že odpadá signální kabel. propojení (byť digitální), přepočet si zpracuje a optimálně "ušije" panel&spol sám, zkrátka výsledek je natolik překvapující, že si člověk řekne k čemu mít dál extra přijímač (žere to, kouše to, hlučí to). Dokonce se, vztaženo k minulým letům, podstatně zlepšila i obrazová kvalita DVB-T - porovnáván Philips 2013 vers. Samsung 2009, vše střední třída. Samozřejmě vždy platí úměra: čím větší placka tím snažší a markantnější schopnost postřehnout výše uváděné, u 32" nemá vůbec smysl nad něčím meditovat. |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TV@KOTAZ spíše než kabelem to bude panelem !? :lookaround:@jarouš díky tobě , sice mi nejel ani ten ale po přeinstalování frameworks mi jedou oba ! R^ |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
@tonekpanel=obrazovka "placky", pro lepší pochopení... |
KOTAZ
![]() |
|
KOTAZmám na tebe dotaz,jak se ty jedničky a nuly přes Hdmi kabel cca 1 m změní,že je to horší?,díky za info R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTak přesně na tenhle dotaz jsem čekal - já sám bych ho patrně položil kdysi (sebejistě) taky. Takže - dej vedle sebe dvě stejně velké placky (55") + dva saty (vše shodného modelu)nakrm to stejným signálem, jenom jeden pár bude propojen krátkým (co nejkratším) HDMI kabelem a druhý podstatně delším (např. 1.5 m). A uvidíš ty "jedničky a nuly". S krátkým (cca 0,6m) šuntem od Hamy byl obraz viditelně ostřejší než u drahého Profigoldu (1.5m), při přehození kablíků mezi oběma test. sestavami opět stejný výsledek (s Hamou ostřejší obraz), testu se zúčastnili celkem tři lidé - jedoznačně stejný názor. A můžeš si tvrdit co chceš a vesele se smát s těmi svými kolegy šmajlíky. |
KOTAZ
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVJá jsem tak štastnej/spokojenej/ s tím co mám, že/protože/ tyhle pokusy nedělám. ;)Mě trápí víc skutečnost, že v roce 2009 kdy jsem si koupil první DVB-S2 receiver Vantage byl obraz ESPHD jako břitva a dnes je obraz stejného kanálu o třídu horší. Nejen subjektivní pocit, ale i velikost stejné stopáže záznamu na disku to potvrzuje. Kdo za to může? Máte k tomuto rozdílu mezi HDMI kabely i nějaké, alespoň základní technické vysvětlení? On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
KOTAZSOUHLAS,je to ve výrobě použitého kvalitního Cu drátu nebo přídavných slitin pro el. vodiče + naletování pin-kontaktů kvalitním cínem a v provedení. Já mám podobnou zkušenost s HDMI kabelem a i s kabelem YUV od Rákosníků za 25,- kč.,je lepší, než některé značkové. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVNechapu, data jsou digitalni ne analogova, bud tam ty 0 a 1 jsou, nebo nejsou, ale ze by byl obraz lepsi je nesmysl, pouze placebo :)))VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8
|
flukes
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 155 |
![]() |
|
flukesPřečti si ještě jednou, co napsal Kotaz. Možná pochopíš i ty kecy o zemních smyčkách a proč se taky časem musí něco udělat s PC.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
KOTAZtak to mě dostalo R^ :laughing: R^ ,hned v úvodu,provedl jsem pokus,abych si dokázal,jak jsem hloupý,připojil jsem sat přijímač přes desetimetrový Hdmi kabel,(který jinak používám,jako propojení mezi obývákem a kuchyní),k TV Plazma,sezval celou rodinu a přepojoval metrový no name a desetimetrový no name,světe div se,žádný rozdíl,asi jsme všichni slepí,musím si proto koupit TV se sat. tunerem,tam to musí být rozdíl viditelný,určitě R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrKolego,to jsi se teda vypružil k nadměrnému výkonu - oceňuji a dík Ti za info. Máš teda doma OK kabel - materiál. Kde kupuješ a výrob. značky kabelů - napiš. Jen pro zajímavost, mi před xx lety, v době analog-satů, tvrdili servis-televizáci - študovaní, že 6.metrů AV kabel cinch/scart - stereo, že nebude fungovat - od Jana-electric Poděbrady na objednávku OK makal. :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
CES.........rád ti odpovím,ten metrový byl u sat.přijímače asi před 3 roky,ten desetimetrový jsem kupoval asi před dvěma roky,chtěl jsem sat.signál sledovat i v kuchyni,hledal jsem na internetu podle ceny,stál něco kolem pěti stovek a kupoval jsem ho nakonec v kamenném obchodě u nás,žádná značka,to co se tady probírá platí u scart a analog propojení,ostatní jsou pro mě kydy,sám jsem to znejistěn KOTAZEM dnes zkoušel,pro mě kvalitu obrazu zajišťuje typ přijímače a né kabel,ale to už jsme mockrát probírali R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVtak pokud dovolíte budu se také smát , a hodně dlouhoale společnost KOTAZ-CES bude stále psát kraviny aniž by jak se zmínil sax měla jakékoliv technické vysvětlení. Ony ty pulzy mohou být délkou a tudíž různými parametry kabelu zkresleny do tvaru kopky hnoje ale jsou zde prahové úrovně s dostatečnými odstupy tak že logická jednička a nula je vždy tam kde má být !!! opak dokáže jen kuba ! :8) |
tonek
![]() |
|
tonek - kočárovýJinak Ti je kolego jasný, jak RYCHLE a "kvalitně, ty tvoje "1" a "0", jak který vodič přenese ?? KVÁKAŠ zas bludy ze hřbitova !! A tak nám objasní proč je na přenos dat lepší optika než metalika. Ty nevíš ani jaké jsou třídy mědi pro el. techniku. Ty 0 s 1. :laughing: :))) R^ :))) :laughing: |
CES
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVmožná by jsi kolego mohl místo tříd mědi nastudovat šíři pásma , a maximální modulačni kmitočet pro určitou nosnoua třeba něco o teorii přenosu dat než kdákat .To ti žerou možná v hospodě ? A ty nuly a jedničky nejsou moje , a co s tím má kočár nechápu sorry! možná vtipně objasníš ? :))) |
tonek
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVTonku, nerad odbočuju, ale jednoduchá otázka. Když připojíš portable HDD nebo klasický HDD přes USB převodník a dáš to až za USB HUB nebo delším kabelem, proč to někdy nečte nebo se to sekne. I když HDD má externí napájení, točí na plno, je jedno jestli je to 2,5 nebo 3,5 palce. Je to jedničkama, nebo nulama ???I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Tonku,to se pozná odborník, klobouk dolů. :bigeyes:Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
to jste topěkně rozďoubali a odbočili,špatná kvalita a délka kabelu může zhoršit přenos těch jedniček a nul a může docházet k výpadkům signálu,to je jasné,ale tady řešíme tu chválu a jásání KOTAZE nad implantovaným tunerem,kde je to propojení tak krátké,že je obraz kontrastnější a krásnější"A uvidíš ty "jedničky a nuly". S krátkým (cca 0,6m) šuntem od Hamy byl obraz viditelně ostřejší než u drahého Profigoldu (1.5m), při přehození kablíků mezi oběma test. sestavami opět stejný výsledek (s Hamou ostřejší obraz)" jak se ty jedničky a nuly změnili na jiné kombinace jedniček a nul?,že byl"s Hamou ostřejší obraz",výpadky neřešíme,řešíme kontrast a barvy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
děkuji kuboviže nám to velice obšírně technicky vysvětlil !Morousi ještě jednodušší odpověď, pleteš si druh přenosu , sériový po tenké šnůrce v asymetrickém provedení s datovou synchronní sběrnicí o šířce slova 3 nebo 4 bity , navíc v kvalitním symetrickém stíněném provedení. Tak že to USB pro dané rychlosti přenosu skutečně někdy při větších délkách zlobí. Naopak HDMI může být i 20 metrů pasív a NO problém. Pokud to jede tak skutečně nikdo nemůže poznat rozdíl! Jak píše péťa jde o subjektivní kvalitu obrazu. Nikdo zde nepíše že to nejede nebo se zasekává ale že ÚDAJNĚ na kratším kabelu je hezčí obraz. (Tak si vzpomínám že za mého působení v Brně jsem měl hezčí obraz na rakušákách než doma protože je to blíž Vídni ! Jo a Forovýmu CESovi sdělím že pro naše potřeby stačí koax se středním vodičem z nylonové šnůry ze sekačky s napařeným povrchem CU nejvyšší třídy a bude to OK ! Říka se tomu skinefekt. ještě se vrátím mám long distance call :laughing: |
tonek
![]() |
|
tonkupotom netuším,jak dělal ten test KOTAZ R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
KOTAZnedělal jsi ten pokus se scartem?,tam ty jedničky a nuly nejsou R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
to bychmu křivdil,píše skutečně o HDmi kabelech,možná jsem měl tak stejně vyrovnané parametry kabelů u mého pokusu,že byl výsledek stejný,potom bych uvítal nějaký test kabelů,které více obarvují jedničky a více kontrastní nuly,zlaté kontakty samozřejmostí,to vím,ale do kabelu není vidět,jestli to není jen postříbřená tkanička s tím kožním efektem,jak správně poznamenal tonek,co vy na to odborníci? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVa to jsem chtěl jít spát. Tady teprve nyní začíná scifi prednáška o skííín efektu a dvou hercích. To si počkám.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101 | |
![]() |
|
![]() |