![]() |
|
Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVPánové, mohl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se zabudovanými DVB-S/S2 tunery v televizních přijímačích? Já jsem před pár lety pomáhal nastavovat nějakého Sonyho, ale bylo to hrozné. Tak bych rád věděl, jaká je situace dnes.Děkuji za vaše poznatky. |
honzasa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 90 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101 | |
![]() |
|
klidně siběž hajnout,čekáme na testéra hama KOTAZ,to bude kdovíkdy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
@Saxon, @pierrepetr@Saxon: vysvětlení pro to nemám, protože jak jsem uvedl sám jsem rozdíly v kabelech nečekal, zjištění bylo víceméně náhodné protože ty dvě stejné televize byly původně určeny k testování sat. přijímačů různých značek. Ještě doplním - mezi hdmi Hamou a např. Mascomem (střední délka - 1,2m) rozdíl viditelný nebyl, ale s tím nejdelším Profigoldem ano; ten byl jednak ze všech kabelů dokonce jednoznačně nejdražší (tuším něco okolo 1400,-Kč), vypadal i s největší tloušťkou majestátně (měl mít snad trojnásobné stínění) a nacvaklé odrušovací ferity - leží mi od té doby v šupleti. Svého času jsem se s testováním (především pak audio komponentů) nablbl dost, protože "odborné" testy v časopisech se z 99% soustřeďují pouze na popis a vyjmenovávání technických specifikací, světlou výjimkou (u videa) jsou pánové Maněna a Mocek. Kdysi se se mnou jeden ing. elektronik zuřivě přel o tom, že pokud mají propojovací (analogové) signálové kabely stejnou kapacitu, impedanci i provedení tak musí "hrát" stejně, samozřejmě on jediný rozdíly neslyšel - přesněji řečeno jeho prvotní výrok a nadřazené odborné ego mu je už ani slyšet nedovolovaly.To jsem odbočil, takže závěrem k tématu - @pierrepetr: musíš mít vynikající paměťový vtisk, který ti umožní zpětné přesné srovnání i po pauze přehození kabelů (to přehazuješ natvrdo i bez vypnutí televize a zdroje?). Navíc já, (potvrzujíc i po jiných zkušenostech Zemanův výrok "všechno je jinak") netvrdím, že kdybych měl k dispozici nějaký další 10m hdmi kabel že by hrál právě on nejhůř, tedy "mázleji", ale prostě mnou, resp. námi zkoušené tehdy tři typy kabelů se tak projevovaly a můžeš si klidně jako mantru opakovat ty tvoje jedničky a nuly. A aby tvé omílání mantry ještě fanaticky a lineárně zesílilo tak věz, že např. u DACů je zvukový rozdíl (v těch tvých jedničkách a nulách) slyšitelný i ve vztahu optika-koax in. Ale původní prioritní téma debaty byla kvalita integrovaného DBS v současných plackách a já po svých subjektivních zkušenostech tvrdím, že je velice dobrá či (v některých značkách)až překvapivě výborná. Nevypichoval jsem, že je to jen a vyloženě absencí propojovacího kabelu, ale zkrátka tomu v součtu všecho nebo něčeho tak je. A je tomu tak jenom dobře, až bude mít časem sat. tuner automaticky téměř každá placka a výrobci ještě zlepší a zjednoduší editační sw tak jistí předražení výrobci sat. přijímačů se konečně chytí za nos. Tak jako ty, když máš potřebu se vysmrkat... :scared: |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
![]() |
|
KOTAZpředně ti děkuji za vysmrkání,bylo dlouhé a výstižné,hlavně pro neznalé,ti to budou baštit,já jsem si to zkusil i s dalšími zúčastněnými a nikdo z nich nevěděl ,který kabel jsem přehodil,ale chci věřit,že se mě zrovna sešly zrovna dva,které vykazovali stejný výsledek,ač byly různé délky a neznámých výrobců,vraťme se tedy k mé otázce a tu můžeme probrat,"jak se změní sestava jedniček a nul,která dává celou informaci o všem,barvě jasu ,kontrastu atd...,na jinou sestavu jedniček a nul"průchodem pasivního článku řetězce,kabelu?,jak ten kabel mrška to umí popřeházet?,doufám,že stále mluvíme o Hdmi kabelech? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVOny ty pulzy mohou být délkou a tudíž různými parametry kabelu zkresleny do tvaru kopky hnoje ale jsou zde prahové úrovně s dostatečnými odstupy tak že logická jednička a nula je vždy tam kde má být !!!Tonku, není to vždycky tak jednoduchý. Přenosy dat jsou především protokolární záležitost a při potvrzení se to prostě někdy nesejde. Dojde k lokální chybě, error blok vyhodnotí kontrolní součty a já nevím co ještě, zavolá opravnej script a uživatel si možná ani nevšimne, že mu blikla kostička, ale jede se dál, jako by se nic nestalo. Jenom nějaká nula nebo jednička nebyla ve správný čas na správným místě. Takhle to může fungovat třeba v televizi nebo videu roky, protože o nic nejde. U jaderný elektrárny by se ale možná ta kupka hnoje mohla vymstít, třeba by se mohly zaseknout neutronový tyče a mohlo by to udělat bum. Takže tam se přepne na záložní SW/HW, provede se inicializace a řízení se předá jinému pánovi. Naopak HDMI může být i 20 metrů pasív a NO problém. Hm. Když to tvrdíš a máš to jistě zmáklý, tak proč ne. Mě by to tedy nenapadlo. Ale znám jednoho, ten si pozval televizáka, tedy profíka na rozvody STA, ten mu zasmyčkoval byt koaxem s pasivníma rozbočovačema, potom si ten dotyčnej udělal rekonstrukci bytu, takže se s tim nedá už hejbat, dal do každý místnosti placatou televizi, pustil do toho UPC kabelovku a každýmu ukazuje, jak mu to krásně hraje. Obraz horší než v Datartu, ale když mu to řeknu, tak se urazí. Jemu to hraje a to mu stačí. Chtěl jsem jenom napsat, že datový přenosy mají taky poruchy. Příčin je celá řada, od přechodového odporu, rušení indukcí, vadná součástka, napěťový výkyv, studený spoj, provedení kabelu nebo taky virus a spousta dalšího. S tou délkou kabelu HDMI a tunerem v TV - to je dobrý postřeh. Zkus někdy vyhodit na parabole 2 LNB a diseq a dát tam dvojče a pak to testni. Možná budeš překvapenej. Stalo se mi, že mě nešla část placený nabídky na kabelu UPC. Neproběhla autorizace, za tejden to šlo, pak zase ne. Co myslíš, že jsem udělal. Vytáhnul jsem modul z telky a vrazil ho zpátky. Takže délka kabelu a provedení, kontakty a další věci mohou z těch nul a jedniček někdy udělat fakt kupku hnoje. Nejlepší kabel je především žádný kabel, a v tom má Kotaz pravdu. A ani ty zlacený kontakty, jak se tu dokola omílá, nejsou blbost, i když pro běžný provoz nejsou vždy třeba. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Oblíbené programyDoma zatím žádnou televizi s vestavěným satelitním tunerem nemám. Mám otázku, jestli naladěné programy z pozemního a satelitního vysílání jdou umístit do jedné a té samé oblíbené skupiny programů. Nebo je přepínání mezi pozemními a satelitními programy složitější? |
jhordejcuk
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVU tv které jsem viděl nejdou. Vždy musíš zvolit zda chceš satelit či pozemák.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
Morous" to je dobrý postřeh. Zkus někdy vyhodit na parabole 2 LNB a diseq a dát tam dvojče a pak to testni. Možná budeš překvapenej.",to je tedy postřeh,že ty LNB v první mezifrequenci mají vliv na kontrast a barvičky na obrazovce,už je to jasné,proto se prodávájí LNB HD a já (nevhodné slovo) tomu nevěřil,člověk se učí celý život,díky,teď budu všem dávat hádéčkové LNB R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
starý moroussi stale plete jablka a hrušky aneb lejno s mozkem.Nebavíme se ani o datových přenosech a jejich chybovosti natož o řízení a zabezpečení jaderné elektrárny. Jen že tady někteří plácají nesmysly o tom že na jeden kabel, delší či kratší a na druhý kabel HDMI dosáhneme rozdílné okem pozorovatelné kvality obrazu. Tak nevím co jsi chtěl naznačit zasmyčkováním bytu koaxy a kvalitou obrazu pro kabel UPC . Také jsi zapoměl napsat co uvidím až vyměním dva LNB a DiSEC za asi monoblock ? nebo co myslíš tím dvojčetem ??? ha ha Rovněž co s tím má špatný kontakt na CA modulu ??? To by jsme mohli kecat u píva a ty by jsi si asi nejvíce rozuměl s jednou paní nedaleko Norimberka . Když jim asi před pěti lety uragán sebral parabolu i se střechou , tak přez pojištovnu jim místní firma (místo mojí Famaval a LNBčka Inverto) nainstalovala desetkrát dražšší komplet tak hádej jaká byla odpověď na moji otázku jaký máte nyní obraz? (SUPER) :laughing: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
pierrepetrOni jsou dokonce LNB full HD,ale to bude asi nějaký reklamní blábol. |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
ne nejá je viděl !!! |
tonek
![]() |
|
tonkuač nerad,znáš mě,musím souhlasit,po instalaci nových komponentů,jakýchkoliv,majitel si chrochtá blahem,jak je ten obraz lepší,ale nikdo zatím nedokázal napsat,jak je to s tou změnou sestav jedniček a nul na různých kabelech,na UPC rozvod ani radši nereaguji,to je perla,oni to maj rozbočeno do statisíce bytů a zrovna do pár místností to bude špatně R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tonekTo bude asi jako full HD antena pro příjem DVB-T! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
ne neto LNB má stříbrný pozlacený "konvektor"a ta anténa je jenom z elektrotechnické mědi 1 třídy ! |
tonek
![]() |
|
zeze,ale lidi za to ochotně zaplatí víc,to je hlavní R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tonkuz mědi už dávno ne,to by se kradlo,jako okapy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVPánové, nějak jste zapomněli na plešatý efekt, to je potom vylepšeníčko! :laughing: Rv :laughing:Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubíčkunapřed si něco přečti,dneska to je o hodně jednodušší, pak budeš třeba i vědět co to je a proč se dělá vysokofrekvenční lanko ! tak se snaž vylepšit sám sebe! :))) |
tonek
![]() |
|
tonkuto jsi přehnal,teď bude studovat a tady bude chybět,někomu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TVTak hlavně že jsme si pěkně pokecali. Všechno je už jasný, možná po CESu v Las Vegas to bude ještě jasnější. R^I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousjen ty jedničky a nuly se průchodem kabelu nějak změní,to už je jasnější hypotéza o mnoho ohniscích R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tonek pirrepetrTo opravdu ze s sebe musíte dělat hloupé šašky? Připadám si jak v blázinci. To už opravdu není o seriozní diskusi, pokud z vás padají takové nesmyslné bláboly.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
to už jsinastudoval tak rychle VF lanko a holohlavý efekt?,to tomu moc nedáváš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
od tebe to sedí,šašku"Pánové, nějak jste zapomněli na plešatý efekt, to je potom vylepšeníčko!""To opravdu ze s sebe musíte dělat hloupé šašky? Připadám si jak v blázinci. To už opravdu není o seriozní diskusi, pokud z vás padají takové nesmyslné bláboly." snad tě to neuráží R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierreTy jedničky a nuly, to je zatím začátek. Nebude to dlouho trvat, možná přijdou i dvojky. To se teprve budou dít věci.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousno v kabelech se to bude hezky hádat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101 | |
![]() |
|
![]() |