Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light Plus

Zdravím vespolek :-)

prosím o radu, příp. o zkušenost,zejména od Vás, kteří některou z těchto mašinek máte osahanou.
Pro nastínění situace: Do nedávna jsem měl k dispozici měřák který mne trošku zmlsal (AMA 300 od KWS) který je ale firemní a já si potřebuji pořídit svůj. Chci něco, co má šanci se časem zaplatit, tak zatím váhám mezi dvěmi níže zmíněnými.

Combolook color s2t2c
+cena (umím ho za cca 900E)
+V ber i C-ber v DVB-T
+konstelační diagram (ale jen v dvb-S/S2)
-absence V-beru u DVB-S :(
-absence echa (zatím jsem se bez něj vždy obešel i na poměrně velkých TV rozvodech)
-absence konstelačního diagramu u DVB-T a C

Dotazy:
-je spektrák dost rychlý reálném čase?
-dá se nějak inteligentně (třeba tím bočním knoflíkem ) scuknout spektrum aby bylo na obrazovce celé a nebo alespoň třeba horní pásmo? Jsem zvyklý nastavovat družice podle spektrální obálky.
- je ten konstelák v QPSK /8PSK použitelný? Viděl jsem jej jen na fotografii ale přijde mi že je ha 2 věci Ale jak říkám, je to jen z fotografií. Každopádně z AMA i z EvoMaxu jsem zvyklý na něco jiného.
- umí analogovou TV? Má analog C ale není to omezeno jen na S-kanály? Naladím na něm i kanály co jsou v STA, tedy řekněme od C3 do C69 v CCIR a OIRT..??

ATOM LIGHT PLUS
+ celkpvě působí profesionálněji
+ Vber a C ber ve všech měřených DVB..
+Echo (ovšem nevím jak moc dobře chodí a hlavně, zda je nutné jak jsem psal tak zatím jsem se bez něj vždy v pohodě obešel a nechybělo mi
+ vizuálně snad použitelný konstelák, ikdyž jeho použitelnost je s otazníkem, k velikosti displaye (zvláště u QAM 64 nebo 256...?
-obavy z foliové klávesnice
- o cca 20.000 CZK vyšší cena

Dotazy:
-je spektrák dost rychlý v reálném čase?
-dá se nějak inteligentně scuknout spektrum aby bylo na obrazovce celé a nebo alespoň třeba horní pásmo? Jsem zvyklý nastavovat družice podle spektra.
- je ten konstelák opravdu použitelný?
- umí analogovou TV?
- má za případné výhody opravdu smysl připlácet těch 20.000?

Prosím, neměl by někdo k dispozici CZ návod ke Combolooku k nastudování? Zajímá mne hlavně obsluha,především obsluha spektráku, aby se s tím dělalo dobře.

Moc děkuji za Vaše odpovědi..
Mára

Mára
Registrace: 1/2014
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71
Odpověď v diskusním vlákně

@gunter

Neviem, ktore informacie teraz myslis. Co sa tyka toho HD ONE STC, tak v zaklade T2 nie je a mozes si ho dodatocne dat doplnit, no to je asi zbytocne drahsie. Kolega kupoval ten HD ONE uz s DVB-T2 od vyroby, ale nie na SLovensku. Co sa tyka echa, tak tu funkciu HD ONE obsahuje. R^

dodiak
Registrace: 7/2011

RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...

DVB-T2 do ONE stoji 490euro. V těch popisech je fakt bordel, ja msm prospekt, kde echo u ONE vůbec neni uvedené a u jiného modelu neni uvedeno ani DVB-T, přitom v nazvu modelu je přípona STC...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@saxon

Ano mas pravdu, dodatocne dosadenie T2 stoji 490€, ale viac sa to oplati zobrat uz rovno s T2, vtedy je to o nieco lacnejsie. AK si vsimnes katalog priamo na stranke vyrobcu, tak ECHO je u HD ONE a HD TV T. R^

dodiak
Registrace: 7/2011

Atom Light+ za 1188...

Okolo 16.1. u slovenskeho dovozcu pre velkoobchodnych zakaznikov vraj budu mat... ale len cca 5 kusov dostanu

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

po týdnu @ Saxon

Tak jsem týden pobyl na horách (bohužel pracovně) zcela mimo net... a koukal jsem, co se tu všechno semlelo..:-)

Saxone, prosím Tě, poslal bys mi to info ohledně těch derivátů od Rovera..? abych neuváděl konkrétní adresu, tak bys to mohl poslat na: mara.v a je to na serveru email.cz Moc děkuji za info :-))

Mára

Mára

Mara

OK, večer.

On Air!

Saxon

Máš to v mailu.

On Air!

Saxon

@Saxon

Děkuji moc..:-) Mám nad čím přemýšlet, zda ten AtomLight plus od Slováků v doprodeji bez T2 a nebo ten Easymetr, s T2 ale bez echa.. Nevíš, zda ten Easymetr má rychlý spektrák..? Domnívám se, že to bude mít s tím AtomLight+ asi hodně podobná střeva...? Ne..? A asi to má i stejný display..? Přemýšlel jsem i o tom HD light ale ten zase nemá v základu tu T2 a to zase bude od Rovera nějaká hrozná Euro-řacha...

Mára

Easymeter s T2 bych měl mít k dispozici príští měsíc, pak ti dam vědet. Cokoliv dokupovat ohledně T2 bude řacha. Ceník options msm taky, ale nekde doma na serveru.

On Air!

Saxon

kuci moji

mám vám poslat kontaktní adresy ???

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

@Saxon

děkuju, budu rád za každé info... Spíš teď váhám, zda nejít do toho Atomlight plus, kterých budou mít (dle toho co se tu psalo) za tu dobrou cenu asi jen 5 kousků... tak nevím... Ale ten Easymeter vypadá zajímavě...

Mára

Mára

Těžko říci, co bude chybět více. Jestli T2, nebo echo. Nyni je to jasné, ale příští dva roky to muze byt jinak. Byt tebou, asi bych šel v teto době do Atoma. Ten Easymeter bude nejspis odrban i na baterii, takže případná práce na parabolach bude špatná.
Ja mám volbu jasnou, bude to HDTab7.

On Air!

Saxon

tak už je Atom Light + doma :-)

Tak mi včera přišlo miminko :-)) Zatím v testovacím provozu, musím si zvyknout na trochu jiný systém a logiku ovládání než měla Ama i MediaMax ale asi to funguje... Trošku "plastovej cirkus" a nějak mi nejde pod kůži ten systém s těmi "plány" spíš bych řekl že mi to komplikuje život...:-) Ale měřit se s tím asi bude dát...:-) Za ty prachy supr, kdybych za to měl dát těch původních 50 tak bych asi úplně spokojenej nebyl.. Už se těším do terénu :-))

Mára

Já uz si taky zvykám na nového kocoura HDTAB7. Pripravuju par poznatků pro Italy. Například úplne blbe postavený interní LTE filtr. Představ si, ze začíná řezat uz na 730MHz a koncový útlum -20dB se ustálí aź na 860MHz. To je ostrost, co?! :zombie:

Ale jinak super.

Plany jsou v pohodě, ale taky náskok mám uz tři roky... ;)

V březnu bude update pro merení DAB+

Nejvíc mi vadí Roveracké pojetí měření C/N. Pakarna hadr.... Rv

On Air!

Saxon

Chodí ti editor SMART? V tom si můžeš udělat plany na míru. Pozor, abys mohl dělat Datalogery v terestrice, musíš každy tebou sestavený plán nechat profrcet do automemory na nějaké konkrétní STA.

On Air!

Saxon

@Saxon

tak gratuluji k Tabu :-)) Mno ta strmost u toho filtru je poměrně nízká, u digitálního filtru (u měřáku)bych čekal že to bude ostrý řez... A nebo že to alespoň bude milosrdně lhát a na spektráku kreslit ostrou čáru :-) :-) :-) Tohle je ale nějakých snad 20 kanálů ne...??

Ten SMART jsem ještě nezkoušel a hlavně, nějak moc nechápu ty jejich plány... Jako chápu, že tam jsou uloženy transpondéry jednotlivých družic... ale spíš bych uvítal, aby si to umělo, když tam je nějaký signál, tak prolítnout třeba po nějakých 2-3 transpondérech všechny družice a samo diagnostikovat, na které družici zrovna jsem...

Mára

mára

Do plánu si můžeš přece uložit jakou chceš frekvenci, k ní jakýkoliv diseqc a jít dělat.

Takhle mám postavený plán pro monoblok a chodí to v pohodě. Ale proč by to mělo samo prolítávat? To je přece nešikovné, ne? Lepší je nejdřív například dělat azimut a elevaci na jednom hrdle/portu/a pak vyvolat transpondery s dalším portem a nastavovat už jenom monoblok. Já to takhle tedy dělam.

Je fakt, že KWS má plán postavený trochu jinak a je na práci praktičtější. Jsou ale horší plány/přístroje/, které na tuhle práci s diseqem jsou horzné. Třeba Promax, Sefram.

On Air!

Saxon

mára

ještě k tomu internímu filtru:

poslal jsem popis do BA, tak to snad nějak do Itálie doručí. Už mám s Roverem takou několikanásobnou zkušenost z dřívějška. Pokaždé se to podařilo vyřešit.
Za poslední půlrok mi prošlo rukama měřáků poměrně dost a ani jeden nebyl úplně v cajku, jak by člověk očekával.

On Air!

Saxon

"Mno ta strmost u toho filtru je poměrně nízká, u digitálního filtru (u měřáku)bych čekal že to bude ostrý řez..."

Ono jde o RF filter, aby se merak od LTE neprebudil. Takze nejaka digitalni filtrace nema smysl. Ale trochu strmejsi ho udelat mohli.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Přesně tak, je to hlavně kvůli prebuzení vstupu. Vznesl jsem podnět do Sortecu, aby v Itálii požádali o úpravu filtru. Je jasné, ze bez filtru at už interního, nebo externího se za chvíli nebude moc s měřáky pracovat. Uz dnes je problém ve městech, kdy se zaměřují slabší DVB-T signaly, tak je merak neschopný detekce, díky prebuzení od Ufona, či GSM.

Uz jsem si dokonce udělal i plán s nazvem "Rušení" Tetra, Ufon, LTE a GSM. ;)

On Air!

Saxon

Příští týden by měl byt k dispozici nový FW s opravenou charakteristikou LTE filtru.

On Air!

Saxon
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra