, sekce: Zkušenosti |
|
Ako prepojiťAko správne prepojiť navzájom a akými káblami TV bez 3D,sat.prijímač a AVReceiver.Díky za radu! |
dw2100
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 46 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96 | |
|
|
RE: Ako prepojiťnormalni upscaling jako kdyz skoro vsechny bluray prehravače přehrávají dvd a provadi upscaling třeba na 1080p...má to už hodně přehrávačů...novější AVR běžně až na 4K ale to nevím jaký je výsledek(i když ho mám) protože 4k Tv ještě nemám...zatím bych do 4Ktv nebo projektoru nešel jak kvůli ceně tak dostupnému obsahu na plackách.Ale zkoušel jsem (mam v bluray přehrávači DVB-T) sd program na 1080p a slušný výsledek...ale opet nevím jak to dovedou nižší řady AVR a v jaké kvalitě.Co ale bylo zajímavý když jsem dal PIP na tv do jednoho okna pustil HD program skylink a do druhého ten samy HD pozemák přes AVR tak lepší z AVR...možná asi tím že skylink 1080i a z AVR 1080p ...bych řekl.Třeba se k tomu tady někdo vyjádří. |
universe
Registrace: 5/2013 Příspěvků: 285 |
|
|
RE: Ako prepojiťJen tak mimochodem, ten už ti předtím udělal sat. přijímač, samozřejmě i u SD programů.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: Ako prepojiťto neudělal protože mám tv s DVB-S2 ;) |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťa taky záleží když má někdo sat co je uvnitř...já mám v AVR HQV Vida VHD1900 a Marvell Qdeo (pro 4K)což už je slušný...nevím jak jsou na tom sat tunery |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťA co má tvůj integrovaný sat. tuner společného s AVR?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Ako prepojiťtoto jsi napsal:Jen tak mimochodem, ten už ti předtím udělal sat. přijímač, samozřejmě i u SD programů....myslel jsi že mi udělá sat tuner upscaling vybraneho programu z sd na třeba 1080p než dojde do TV?tak jsem napsal že ne ,když mám integrovaný tuner tak sd je stale sd |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťNo to sice samozřejmě SD je, ale upscalované na rozlišení tvé obrazovky. Nebo máš uprostřed jen malý obraz a kolem něho tmu?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Ako prepojiťMožná bych měl napsat, že už vidíš HD, bohužel jen upscalované.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Ako prepojiťjasny že musí přepočítat do velikosti ale v tv máš větší pixely(kostičky)a stale 576i zatímco přes avr to zpracuje tak že jak tv tak vystup ukaze 1080p, pixeli jsou menší,odstraní různé artefakty atd...prostě to umí líp než tv...taky tomu ale potom odpovídá cena.Vím co myslíš ,to co říkám i já že SD nebude nikdy HD natočené kamerou ani pří různém přepočítávání ,ale když to řeknu laicky z tv vidím velký "kostky" a z AVR malinký jako když tam poštíš normální HD,ale bude to hodně záležet na procesoru který zpracovává obraz. |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťTakže je podle tebe lepší si při SD programu do AVR pouštět po hdmi 576i?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Ako prepojiťNebo si myslíš, že když do něho pouštíš 1080p, že ti ještě olizuje kostičky?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Ako prepojiťjak píšu bude záležet co má uvnitř za "nádivku" asi taky nemůžeš chtít po AVR za 5000 zazraky že.Ale u mě co jsem zkoušel bylo to lepší z AVR.Obraz opravdu výborný...nechci tu vyvolat opět dohady ale myslím že by byl lepší i než z externího sat.Ale víš co neviděl jsem vše co je na trhu..takže si nebudu hrát na chytrolína.To samé platí o zapojení každému vyhovuje něco jiného....Když pouštím do tv sd připadá mi to jako když jen roztáhneš obraz (zoom) ale z avr jako když to dopočítá každý detail a každý pixel máš takový plně zobrazený.Třeba má ale někdo doma kvalitní sat který to dokáže taky tak.... |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťděláš si srandu ale třeba u yamahy aventage tento procesor je až od řady 20-- a základ ji taky nemá...když to tak zlehčuješ tak to by si tu potom mohl tvrdě narazit u těch co mají dražší sat...můžeš potom říkat že sat za 2000 bude stejný jak za 10x tolik ;) když teda v nich není rozdíl |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťZdar synci,vsecko slape,ale pavouky z beden jsem nevyhnal jiz hodne dlouho,sousedum musim doprat klidu.Vzal jsem RADIOTEHNIKY X-LINE z Litvy v r.2003,zda se,ze to hraje docela dobre (tedy cca pred 2 lety,kdy jsem to naposled poradne zapnul):). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
hdpemáš stereo nebo sestavu multikanal? |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťAle já nic nezlehčuji, jen tvrdím, že pokud do něho pouštíš stejné rozlišení jako má na výstupu, tak čemu další upscaling? leda tak na olizování kostiček.Aby platilo co píšeš, musel bys u SD programů výstup sat. přijímače přepínat do nižšího rozlišení, aby upscaling ještě dělal i ten AVR? co na tom není jasné? Mimochodem z toho nárazu neměj obavu ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Ako prepojiťtak když píšeš olizuje kostičky :-))není pravda můžeš zlepšit i HD 1080i(ve kterém jede Skylink a další) na 1080p a časem až na 4K když bude potřeba a bude to umět myslím lépe než tvůj sat nebo tv(to ber bez urážky) ;) a bude tam i více možností upravy obrazu (nejen rozlišení)které si můžeš nastavit oproti sat. |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťzdar syncy,mam multikanal (tedy pouze 5+1:).Koupil jsem slivovici zlatou z obchodu 45%,tato by potrebovala mirny upscale (1080p) jak sul-na sracku nefunguje zcela spolehlive:),domaci jsem uz vychlompal. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
RE: Ako prepojiťVysvětlete mu někdo, že je jedno v čem "jede" Skylink, ale že si do AVR už může pustit upscalované 1080p ze sat. přijímače. Pokud budu mít výstup AVR nastaven taky na 1080p, olízne ty kostičky nebo ne? Zlepší se obraz?Dokážeš pochopit, že pokud máš výstup sat. přijímače nastaven na 1080p, tak ti ten přijímač upscaluje třeba Šlágr ať chceš nebo nechceš? Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
hdpeno snad radši na až 8K.Podle psaní vypadáš na kluka z Moravy tam si snad každý dělá lihovinu doma ne ? :)))máš fs předky?jestli ano ,to nejsou špatný bedny |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťjá tě chápu ale ty mě ne!!! vysvětluju ti že to chci přes AVR protože to umí líp než sat-A NEJDE POUZE O ROZLIŠENÍ ale i o celkovou úpravu obrazu co jsem před chvílí uváděl.Kapišto?To se týká MÉHO AVR který je kvalitní. :8) |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťVzdávám to. Nedokážeš pochopit, že tě nepřesvědčuji o tom, kdo to umí lépe, ale kdo to skutečně dělá! Nebo opravdu věříš, že když do vstupu AVR pouštíš stejné rozlišení jaké je nastaveno na výstupu, tak to ten tvůj pruhovaný AVR ještě ovlivňuje? (např. olizuje kostky?)Už fakt nevím jak to napsat jednodušeji a proto to vzdávám. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
Tomik535a mimo to jsem Ti tam uváděl i převod do 4K který jsi opět zazdil (když pořád mluvíš pouze o rozlišení)a to tvůj sat asi nedělá....a já osobně až bude trochu matroše ve 4K a dobrý ceny tv/projektoru jak jsem na začátku psal do něj půjdu a to bude umět opět AVR na jedničku. R^ |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťtak na satu můžeš snad zadat bez upravy obrazu a bude to na AVR ne? |
universe
|
|
RE: Ako prepojiťčili sd pojede sd a 1080i pojede 1080p...a i kdyby šlo do avr 1080p ze sat i tak může Avr vylepšit obraz ,proto jsem na začátku psal vylepšit a upscaling jsem uvedl jako jednu možnost...jsou tam i další |
universe
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|