Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ako prepojiť

Ako správne prepojiť navzájom a akými káblami TV bez 3D,sat.prijímač a AVReceiver.Díky za radu!

dw2100
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ako prepojiť

tak po tomto nemám co dodat...to potom asi bude jedno když budou filmy na bd plackách v 1080i ne? a kolik jich je v 1080i :laughing: :laughing: :laughing: jsi opravdu vtipný to fakt nepotřebuješ olizování kostiček :laughing: :laughing: dám na radu hdpe a končím . :laughing:

universe
Registrace: 5/2013

Ale já se bavím o satelitním vysílání. Je to překvapivé na tomto fóru že? Samozřejmě opět de.mentní námitka s bluray.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

anketa

první slovo má KOTAZ ale prosím všechny ostatní kteří

poznají rozdíl mezi 1080i a 1080p ať se přihlásí !!!

Váši Dlouhý a Široký !

:laughing:

cit: .....můžeš zlepšit i HD 1080i(ve kterém jede Skylink a další) na 1080p a časem až na 4K ................

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

@universe

Zdar synci,uz jsem se trochu aspon zblul:),stran 1080i a 1080p bylo jiz popsano nemalo stati (nic moc jsem z toho necetl),jedna se o staticky a pohyblivy obraz relativne nerozlisitelny.Ale to je od veci,vede se spor o upscale SAT vers.upscale AVR.Jeste porad nejsem schopen cisteho usudku.Jedna se asi o posouzeni,zda pri upscale SAT prijimace 1080p (pokud to umi) ,dojde ke zmene rozliseni ,pokud tento upscalovany obraz jeste "upscaluji" v AVR.
Cili uvazuji takto,(nevim zda zcela spravne):
1)do AVR poustim 576i/p ,pak ho prepocita na 1080p a vysledek muze byt bozi.
2)do AVR poustim 1080p prepocitane ze SAT prijimace,pak je otazkou,co ma jeste AVR prepocitat kdyz je to 1080p,patrne "prelizne" pyxely,nezmeni rozliseni,ale muze zlepsit subjektivne vystupni obraz.
Jedine mozne dalsi objektivne/subjektivni reseni muze znit:server parabola zaplati kvalitni TV (cca okolo 250 000,-Kc) a nejaky slabsi AVR,napr.Onkyo TX-NR828 + SAT.Nyni budeme krmit AVR nebo TV stridave napr. z ISIO TECHNISAT 576i/p a 1080p , pote pres AVR.Rozliseni by se nemelo zmenit,ale kvalita mozna ano. Cekam Vas na letisti Ostrava-Mosnov nejpozdeji do 1 mesice v pondeli v 17,30h:) s TV , AVR i SAT prijimacem zaplacenymi serverem parabola.Teoreticky to predem zduvodni synci z CVUT FEL Praha (nevim presne z ktere katedry) v kratke stati o cca 72 stranach A4.
Nereste to a ozerte se.

hdpe
Registrace: 11/2007

...o subjektivni kvalitu statickeho a pohybliveho obrazu v rozliseni 1080i vers.1080p.

hdpe

objektivně vzato

hdpe už nedoženem (ani plnými doušky!)

tonek
Registrace: 1/2009

Zdar Tonku,dej si tame aspon ze 3 pulky:).Totiz,to pocasi je naprosto v pytli a siri se nemoci:).Kalciova bariera nepomaha,trava su neni...:)

hdpe

Opět geniálni řešení R^ Nejen s tím chlastem R^

Tomik535

Jak už jsme u pobavení tak mám jeden takový čerstvý jak blondýnka volá kámošce, že přišla k autu a má píchlé kolo. A kámoška se jí ptá "úplně?" - ne jenom dole.

Tomik535

hdpe

hdpe to vystihnul uplně přesně R^ a další důvod proč to zapojit do AVR? že si můžeš třeba poslat signál do dalších zón/místností v bytě ať audio tak video,proto mám vše přes AVR..

universe

universe

Bože, človeče, to si tak naivný, že máš upscaling za modlu? Preboha, veď ak v zdrojovom signáli niečo nie je, odkiaľ ten upscaling dodá novú informáciu? Len roztiahne - pridá pôvodnú na väčšiu plochu.

logan
Registrace: 11/2009

koukám že taky špatně čteš vid? psal jsem že nejde jen o upscaling ale i o další upravy obrazu...takže nevím o co zase jde už se to tu probralo a hdpe to tam shrnul celkem jasně a poslední příspěvěk ode mne nebyl pokud vím vubec o rozlišení :laughing:

universe

vporiadku

Ale si uvedomte všetci, čo toto fórum čítate, žiaden upscalink,žiadna akákolvek úprava video signálu nedodá novú informáciu!!!!!
Je to len úprava pre oči ale detaily vám nevylepší. Za všetkým je marketig...

logan

ono i když ti opraví a upraví detaily tak ty ti právě dělají pěkný obraz...jestli Ti třeba nevadí hrbaté hrany apod tak tvoje věc přečti třeba o tomto http://www.marvell.com/digital-entertainment/assets/qdeo_extended_technology_brief.pdf
http://www.mespraha.cz/index.php/vechny-lanky/77-hqv-video-od-idt-uz-zadne-kosticky-v-obraze
a tady třeba ještě o možnosti isf http://www.alza.cz/isf-ccc-calibration-art7510.htm
tady pouze poukazuju co může obsahovat AVR(ty lepší tedy)nejde tu o žádnou spásu ,pokud si četl celé vlákno tak jsem tam i uváděl že je jasné když je nově natočený materiál přímo v HD nebo UHD tak to ani upscaler plně nedohoní.Jde o to že moderní a lepší AVR jsou na to dělaný aby to prostě udělali lépe...a detaily ti právě takové procesory udělají lepší než třeba sat nebo tv.Mám jich odzkoušeno více a vím o čem mluvím

universe

Sakra universe

To, že nevidíš "kostičky" ale nejaký obrazový procesor upraví na postupný prechod medzi jasmi resp. farbami a ty tieto štvorce nevidíš - to je pridanie obrazovej informácie? Áno pre oči to je lepšie! Ani "moderní a lepší AVR" ti nedodá rozlišovaciu informáciu. Keď ju nemá odkiaľ ju vytvorí? "Vymyslí" si ju - môže sa trafiť alebo nemusí. Ale nie je to už realita...

logan

sakra logan

i kdyby si jí totálně vymyslel a "doretušoval uměle" ale třeba okraj kruhu byl hladší a ne kostrbatej a tím vypadal na celkový pohled lépe tak je to OK.Přesný princip těchto procesorů jak to dělají neznám ani já a myslím ani ty.

universe

logan

a podle toho co píšeš tak by teda měl mít každý vypnutý převod v sat nebo jiných přísztrojích a když je sd koukat na sd a při hd na hd.Zkoušel jsi třeba na bluray přehrávači pustit dvd a pak to samé dvd pustit na dvd přehrávači.Asi ne vid.Třeba na 55tv rozdíl obří.Jasný že to nebude jak pravá nahrávka hd ale i když to BD přehrávač přepočítá vypadá to o dost lépe než původní rozlišení...a tento rozdíl by fakt viděl každý

universe

logan

a já nikde nepsal že dodá novou informaci
sám píšeš že pro oči je to lepší takže trochu nechápu o co ti jde,každá uprava obrazu i třeba nastavení v tv změní původní a i kdyby to dělal jak říkáš je mi to uplně jedno ...každému jde o výsledný efekt...toto mi připomíná diskuze na hifi forech kde se taky každý snaží a píší že tyto a tyto repro/sestava/zesilovač zní jako originál ..jako by si byl přímo v sále atd....vždy at se jedná o reprodukci audio a video je to pouze reprodukce a má určité zabarvení,podání,zkreslení ...a mohl bych pokračovat

universe

Nedávno tu někdo psal o jakémsi starém filmu, který upravili do HD a většina slintala blahem, ptám se nad čím se rozplývali když "žádnou informaci" do obrazu nepřidali? Nebo jak se to vlastně "repasuje"do HD?

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

taky nevim co s tím dělají,ale většina z nas tomu nerozumí včetně mě ..taky neznám uplny princip.Holt jsme se malo učili..když dokáží "vyčistit"(či co s tím dělají všechno) i třeba staré audio nahrávky tak proč by nemohli vylepšit filmy.Ale určitě bych si nedovolil jak tu bylo někým psáno že je to pouze marketingový kec.To by jsme pak měli třeba zakladni rady u veskere elektroniky a rikali by jsme ze ty drazsi jsou pouze reklama a neobsahují věci/součástky ktere zlepší kvalitu.

universe

hmmm

A nebol ten starý film náhodou nanovo preskenovaný vo vyššom rozlíšení z filmového materiálu? Potom informácie pribudnú.

logan
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra