![]() |
|
Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIAhoj,vymenil jsem TV za novou (Samsung UE46F7000) a po pripojeni DVD (Pioneer DV-668 AV)pres HDMI mi nejde zvuk.Obraz je OK. Pokud pres stejny konektor pripojim PC, tak jde zvuk i obraz. Zvuk z DVD pres opticky kabel do AV receiveru funguje. Zahadou pro me je, ze jsem v DVD neprovadel zadne prenastaveni a u "stare" televize pres HDMI vse fungovalo. Zkousel jsem ruzne zmeny nastaveni u DVD (predpokladam, ze tam je "zakopany pes") ale bez uspechu. Prosim o radu. diky Yapm |
yapm
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIa co TV a jiný zdroj ??? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIvzdyt pisu - pokud na TV (dokonce pres stejny HDMI kontektor) pripojim PC, tak jde zvuk i obraz, proto bude zrejme "chyba" u DVD prehravace |
yapm
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIjo píšeš ale dá se to chápat že připojíš to PC jako monitor !? |
tonek
![]() |
|
tak si dovolímotázku č.2a ten starý bedna bol taky cez HDMI ??? |
tonek
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIjo, stara bedna byla taky pres HDMI....proto ten udiv, ze to najednou nejde... |
yapm
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMINepchas to do toho kde je ARC, ci neblbne to? Skusal si aj iny HDMI?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIasi si to tam narval za provozu a dvd je pdli? |
tonek
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIzkousel jsem vsechny HDMI konektory a dva ruzny kabely - stejny vysledek |
yapm
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMI...chtel jsem slyset neco povzbudivejsiho... |
yapm
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIposlední šancereset DVD .( par minut bez elektriky ) , možná přehrat sw co pak už asi tušíš !!! :crying: |
tonek
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIv DVD je vzdy nastavenie formatu zvuku pcm ale bitstream, skusal si oba? |
batman
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 328 |
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIalebo bitstream (prelozene ako bitovy tok alebo prud dat)niekde v rozsirenych nastaveniach setupu DVD skus ked DVD nie je vlozene malo by to ist |
batman
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMItakže myslíš, že opravdu žádné nastavení DVD, které tohle ovlivňuje, neni? |
yapm
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMInerozumiem odpovedi, ved som pisal ze je: format vystupu PCM/bitsream/... mozu byt aj ine moznostiinak pri DVD nevidim velky vyznam v HDMI lacnejsie je kupit si chinche (3x component plus 2 zvuk) a napojit ho cez component vystup/vstup - teda ak ma a zapnut progressive scan, pripadne vyssie rozlisenie ak podporuje, kvalita bude rovnaka |
batman
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMITak keby to bolo v tom, aj mja som narazil na samsunga, kde zvuk isiel len PCM a nic ine. Takze skus co ti radi batman.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIpromin, reagoval jsem na prispevek "tonek"..bohuzel PCM / bistream jsem nenasel, v nastaveni "Digital Audio Out " je moznost pouze: Digital out Dolby Digital out DTS out Linear PCM out MPEG out Pak je tam jeste moznost nastaveni "AV Receiver Yes / no" Ale zitra se jeste v klidu kouknu do manualu, zda jsem to nahodou neprehledl |
yapm
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMITvoje moderní TV pravděpodobně našla AV reciever a přepnula se do modu Domácí kino, to znamená, že vypla svoje repráky a zvuk posílá do HDMI č.1, ale pokud máš starej kabel, tak ten zvuk zpátky neprojde /ARC-Audio Return Channel/. Podrobnosti neznám, protože nemám Pana ale Sony, ale jak píšeš, stejně to máš asi podivně zapojený. Vyhoď tu optiku, kup si za stovku kabel s ARC, tím propoj HDMI č.1 na telce s AV recieverem,jestli to ten Tvůj Rec podporuje, a pak podle nastavení hrajou bedny nebo televize. A je jedno, jestli DVD strčíš do telky nebo AvRecka. Několikrát se to tady rozebíralo.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIDigital outDolby Digital out DTS out Linear PCM out MPEG out ed som pisal ze ich moze byt viac, skus Linear PCM out - to musi ist jednuduche stereo! vsetko ostatne mozes tiez skusit ale pri TV to nema velky vyznam, ale mozno nieco z nich zvuk urobi ;) skus po kazdej zmene vypnut a zapnut dvd ;) a skus aj to ako pisal Morous: "AV Receiver Yes / no- prepnut na NO - to logicky znamena ze chcem zvuk z TV teda HDMI a ako som uz pisal prinajhorsom skus komponent vystup - mas ho? kedze to nie je blu-ray urcite jeho rozlisenia komponent bez problemov zvladne caf |
batman
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIto Morous: myslis, že je to možný, když TV není s AV receiverem přímo propojená?To se spíš zkusim ještě podívat na to nastavení v DVD (AV Receiver Yes / No) a všemožný kombinace, který tam jsou |
yapm
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIked mas zaroven pripojeny receiver ci ho dvd nezdetekuje a nevypne zvuk do tvale urcite skus linear pcm v dvd nastavit |
batman
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMINevím, jak to máš zapojený, ale omrkni nastavení zvuku v telce, a mrkni se taky na odkazy, co jsem dal na konec.Tam jsme to nedávno rozebírali. Při správným propojení a nastavení přístrojů se Ti telka sama podle časovače zapne, nastaví předvolenej kanál, vypne svoje repráky, zapne AVRec a pustí do beden zvuk z telky. Pokud máš nějaký zařízení přímo do telky přes scart nebo Hdmi, tak když je zapneš, tak se telka přepne na aktivovanej vstup, /DVD nebo satelit.../udělá obrázek a zvuk jde přes ARC do beden. Nebo AVRec můžeš vypnout a hrajou zase repráky TV. https://www.parabola.cz/forum/reply-665616/ https://www.parabola.cz/forum/topic-75382/ I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Nejde zvuk z DVD do TV přes HDMIzapoj do zadku hdmi kabel pojde aj zvuk |
jannko
Registrace: 3/2013 Příspěvků: 332 |
![]() |
|
ale cez rúter !janko co si o tomhle mislýš ?citace z konkurencie : ferko1237 píše: podla všetkeho ti nefunguje ping tak vimen ruter tén čo maš teraz za nový vigor 2700 wgsta uvidiš bude to fičat jak hodinky ja mam tiež vigor 2700 a funguje paradne |
tonek
![]() |
|
![]() |