Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

rozbočení jedné větve quard konvertoru

Měl bych dotaz a snad nebude až tak naivní. Vlasním doma sestavu 3 sat. receiverů (v různých pokojích) a pro napájení používám Quard Invacom konvertor na prime focus 170cm. Momentálně využívám již všechny 4 výstupy quardu a potřeboval bych rozšířit počet o další 3 větve pro napájení jednoho z receiverů (čtyřtuner Dreambox 8000). Dotaz: bylo by možné ještě rozdělit jednu z větví quard konvertoru ( tři by zůstali nezávisle zapojeny) aktivním rozbočovačem konkrétně zde: http://www.spaun.cz/index.php?akc=sva4f&id=distribprvky
(tedy Dreambox první tuner jedna větev quard konvertoru a zbytek 3tunery rozbočením 2 větve quardu.) Teoreticky by to mělo fungovat jedná se přece o nezávislé výstupy quardu ale co by řekla praxe? A co nastavit případně na Dreamboxu - menu nastavení tunerů nebo vše zůstává stejné ? Prosím zkušených o radu!!

Ps samozřejmě zbývající dvě větve quardu by byly zapojeny na samostatné receivery. (hold octo pro prime focus chybí !!!

Jacobek
Registrace: 2/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81
Odpověď v diskusním vlákně

RE: rozbočení jedné větve quard konvertoru

Neda sa to, potrebujes octo lnb,
Pre uplnost mas quad bez "r"
Nazdar

Peep
Registrace: 10/2010

nic proti

,ale počítej s tím,že ten rozbočený výstup bude mít parametr podle polarity a pásma,které ti tam vnutí ten druhý po rozbočení,pokud ti to nevadí,závislost tam bude R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

tady asi

pro nezávislost,quatro a multipřepínač R^ :laughing: R^

pierrepetr

taky

mám rád nezávislost ale QUATTRO se asi nerobí

ale MSW které podporují 22khz (pro QUADy) ÁNO

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

Octo LNB se raději vyhni.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kubíčku

octo píše,není R^ :laughing: R^

pierrepetr

pokud umíš číst, tak Peep octo doporučuje.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

kubíčku

ale ty jsi v árestu zapomněl,přečti si dotaz ,až do konce R^ :laughing: R^

pierrepetr

Čtu dokonce a nic nezměním na odpovědi.

kuba

to je

tvůj problém R^ :laughing: R^

pierrepetr

péťo

ty se neumíš vyhnout něčemu co není !

:laughing: Rv R^

tonek

tonku

vítej R^ :laughing: R^

pierrepetr

péťo

končím, sem hotov

ale kuba má žízeň ! :laughing:

tonek

tonku

nadrženej,absťák R^ :laughing: R^

pierrepetr

tonek+pierrepetr

vy máte nějaké informace? Sem s nimi. Nebo jen tak lžete?

kuba

@Jacobek

Ten Quad LNB si nechaj, pripoj k nemu nejaký multiswitch ktorý vie s ním pracovať, napr. niečo od EMP centauri s požadovaným počtom výstupov a máš to bez obmedzení. Tie MSW na jednu družicu (LNB) už zas nie sú až tak drahé;

Kvinto
Registrace: 6/2009

kubíčku

zadej si google,on napoví,vše neví R^ :laughing: R^

pierrepetr

použití diseqc přepínače nebo jiná volba

Díky všem. Samozřejmě že se jedná o rozbočení větve na tom samém receiveru ( pro pana pierrepetra) Jak jsem už psal jedna větev quardu bude ovládat dreambox (první tuner) druhá větev bude rozbočená pro zbývající tři tunery.(Jedná se mně v podstatě pouze o využití všech tunerů pro nahrávání ze čtyrech transpordérů a právě tady jsem viděl problém jak jsem i pochopil pana pierepetra.) Takže asi out of question.
Nešlo by použit řešení třeba pomocí nějakého diseqc přepínače quatro (nyní se děla i quard vstupu) a 4 výstupů ,nebo něčeho jiného? Poradí někdo ??? Když diseqc tak který? pokud možno s nízkým útlumem !!
.. a jaká by to mělo v tom případě vliv na zbývající dvě větvě quardu a dva receivery ??(tady jsem pánové převážně myslel tu nezávislost větví quardu) Díky!!

Jinak octo pro prime focus samozřejmě neexistuje jak asi víte a mýchat kočku se psem ( tedy octo ofset na prime focus) je blbost.

Jacobek

Jacobek

tu kočku se psem vysvětlí kubíček,tady jak napovídá tonek multipřepínač,který by ti chodil s tvým quadem,pak máš,co potřebuješ tedy více nezávislých výstupů R^ :laughing: R^

pierrepetr

Jacobek

Kvinto jsem přehlédl,ten to popsal přesně R^ :laughing: R^

pierrepetr

nejlépe multiswitch

Tohle opravdu technicky "čistě" vyřeší pouze multiswitch. Výše uvedenému EMP bych se ovšem snažil spíše vyhnout. Je to sice hodně muziky za málo peněz ale osobně s nimi mám spíše velmi tristní zkušenosti. Pro jednu družici bych doporučil například od Grundig Sat Systems SDSP 508 nebo od Spauna (už dávno nemusí být Spauny vůbec megadrahé) momentálně z hlavy nevím který model, to se musím mrknout do ktalogu, aby měl 14 a 18 V a 22 KHz (nevím, zda to mají všechny, i ty v té levné řadě Light) jinak by tam muselo být Qattro.
Jinak pochopitelně by šlo ty větve rozbočit, ale jak již psal někdo výš, musel bys využívat vždy na každé základní větvi (té co vede z LNB) pouze jednu polarizaci v reálném čase pro všechny připojené recievery, což je na houby :-)

Mára
Registrace: 1/2014

ještě jednou multiswitch

Chlapy díky moc za všechny reakce a rady! Stejně buď jsem asi trochu natvrdlej (omlouvám se) a nebo tomu prostě zatím moc nerozumím. Když jsem bral v potaz třeba ten multiswitch od EMP- Centaury 5 vstupů ( 1 terestial) jedna družice (Tj. čtyři polarizace možnost i quard)8 výstupů... to je sice pěkné ale já přece využiji všechny čtyři polarizace už ve čtyrech tunerech v dreamboxu při nahrávání ze čtyrech rozdílných transpondérů takže zbylé dva receivery mně stejně pojedou podle některé polarizace s dreaboxu.
Je skutečně těch 8 výstupů nezávislých na 4 vstupních polarizacích to znamená například že každý z 8 zapojených receiverů si může hrát něco jiného s jinou polaritou (jednoduše řečeno jako octo ??? ) Jinak by to pro mne postrádalo smysl. Omlouvám se asi dost plácám ale opravdu tomu dost nerozumím! Díky za vysvětlení a potvrzení že multiswich na 1 družicu xxx...výstupů je správná volba!!

Jacobek

Jacobek

Ano jsou i msw přepínače, keré "umí" spolupracovat s quad lnb. Většinou se ale vyrábí pro 2 a více družic:
http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=9&id_pkateg=92&id=255

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Galerie: gunter

Odpoví ti http://www.omko.cz/multiprepinac-1-druzice-tv-8-vystupu/?odkud=top5

Nebo dej do bazaru poptávku

;)

tonek

Sakra, 170 prime focus, to je

asi na 28E na Anglii, nebo na nějakého Araba. Chápu potřebu využit plně Dream, ale u jiných přijímačů musím mít také maximum? Musím opravdu všechno krmit z jediné antény? Jaké mám nároky na ostatních přijímačích? Kdo je sleduje? Já??? Nějak se mi nezdá filozofie požadavku. Tipnul bych si, že jiné přijímače mohou přijímat z malé antény a nic se nebude dít.
Technicky zajímavé by bylo použití "vlnovodu s rozbočením" a nasazení dvou Quadů na oba výstupy vlnovodů, pokud fakt musí být maximum na všech.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra